Solicităm respectarea Dreptului Președintelui la credința proprie

Gabriel Panainte

/ #135 Klaus Iohannis e protestant, luteran. No, și? Care ar fi problema?

2014-11-21 23:20

Klaus Iohannis e protestant, luteran. No, și? Care ar fi problema?

1. Dacă un protestant e Președintele României înseamnă că ceva, la noi, în marea noastră ”ortodoxie”, nu funcționează. Ceva e putred; suntem putrezi. Practic nu suntem 86% ortodocși, ci de fapt peste 60% dintre români sunt, PRACTIC, total neortodocși și doar în anumite momente ale vieții debordează de religiozitate iar religiozitatea nu, nu e ceva bun.
2. Dacă acceptăm că orice are un rost, că El îngăduie anumite lucruri și credem în pronia lui Dumnezeu, atunci să deslușim de ce românii, eu și alții, au preferat un alt ROMÂN, cu origini germane, luteran, în funcția de Președinte.
3. Alegerea lui Klaus Iohannis, arată că românul a fost și este cu bun simț dar cel mai important, este TOLERANT.

Am văzut că diverși talibani cer ca Iohannis să se boteze ortodox. Numai niște nebuni ar face o αșa petiție și ar cere cuiva, într-un mod imperativ, așa ceva. Cum să se boteze ortodox, când vede că Biserica face politică, ierarhia este interesată în primul rând de bani, cât mai muți bani, ca să trăiască asemenea unor prinți, iar poporul habar nu are în ce constă propria credință? Să arătăm noi că suntem ortodocși, și vor fi și alții. Să fim noi lumina, nu să facem lumină pe alții fiindcă așa vrem noi.

Totodată, să medităm și la câteva verste:

”Voi sunteţi sarea pământului; dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? De nimic nu mai e bună decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni.
Voi sunteţi lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă.
Nici nu aprind făclie şi o pun sub obroc, ci în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă.
Aşa să lumineze lumina VOASTRĂ înaintea oamenilor, aşa încât să vadă FAPTELE VOASTRE CELE BUNE şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. (Matei 5, 13-16)”