Abuzurile din Romania trec oceanul


Musafir

/ #27740 Re: Re: Re: Re: basescu cel mai mare hot al Romaniei !

2014-04-29 11:02

#27739: basau la puscarie - Re: Re: Re: basescu cel mai mare hot al Romaniei !

Informeaza-te corect, PONTOLOMACULE, si daca e vinovat de ceva o sa raspunda dupa terminarea mandatului, nu cand vrei tu, cand nu mai are imunitate, ca asa e legea :

Dosarul "Flota"

Fostul Parchet National Anticoruptie (PNA) a trimis in instanta în 10 august 2004 dosarul "Flota", in care erau inculpate 80 de persoane. Conform rechizitoriului din 2004, fraudarea statului s-ar fi produs prin asocierea CNP Petromin SA Constanta cu grupul Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, in perioada 1991-2000.

Cele 80 de persoane trimise in judecata au fost acuzate de abuz in serviciu, uz de fals si delapidare.
Printre inculpati se numarau fostii ministri ai Transporturilor Traian Basescu, Paul Teodoru si Aurel Novac, fostul ministru Radu Sarbu si alti inalti functionari de stat. Dosarul "Flota" contine 192 de volume, avand 48.000 de file. Partea de dosar care-l priveste pe Traian Basescu a fost separata, deoarece, conform Constitutiei, presedintele are imunitate. De altfel, Basescu a renuntat la imunitatea parlamentara in 1996 si s-a pus la dispozitia procurorilor pentru a fi anchetat in legatura cu dosarul in care era parte.

Traian Basescu este singurul parlamentar, din istoria postdecembrista, care a demisionat din Legislativ pentru a se pune la dispozitia justitiei care cerceta cunoscutul dosar "Flota". "Pentru a proba ca niciodata nu am facut din imunitatea parlamentara o pavaza pentru ilegalitati, cu deplina incredere in justitie, dar si in corectitudinea actelor mele din timpul guvernarii, astazi, 9 aprilie 1996, demisionez din Parlamentul Romaniei", afirma in plenul Camerei Deputatilor actualul sef al statului. In declaratia sa, Basescu isi exprima convingerea ca cercetarea sa are implicatii politice, dar sublinia: "Nu doresc sa raman in politica sub apasatoarea suspiciune ca m-am refugiat la adapostul atotputernicului privilegiu al imunitatii parlamentare".

Dosarul "Casa din Mihăileanu"

În 2003, presedintele si sotia sa au devenit proprietari ai unui apartament de 370 de metri patrati si ai unui garaj de 40 de metri patrati pe strada Stefan Mihaileanu, intr-o vila interbelica din Bucuresti.

În acea perioadă, Traian Basescu era primarul Capitalei, iar imobilul respectiv intra sub incidenta legilor privind casele nationalizate si pe fostii lor proprietari. Practic, primarul Basescu a locuit cu chirie in apartamentul din Mihaileanu, repartizat de stat ca locuinta de serviciu. În 2003, a facut o cerere catre primaria pe care o conducea, pentru a dobandi dreptul de a cumpara apartamentul, in baza Legii 112/1995 privind dreptul chiriasilor din casele nationalizate. Desigur, cererea a fost aprobata.

Dosarul "Nana"

Creditul la CEC si contractul de vanzare/cumparare sunt pe numele IOANEI BASESCU, e majora si raspunde pentru faptele sale. Daca ANTERIOR contractului s-au facut ilegalitati in retrocedarea terenurilor de catre primarii PSD, ei vor si raspunde penal !

Ioana Băsescu, fiica președintelui Traian Băsescu, a dat publicității vineri contractul încheiat cu CEC Bank, contractul de cumpărare a terenurilor de 290 de hectare din comuna Nana, județul Călărași, precum și contractul de ipotecă imobiliară.

Ioana Băsescu a depus cererea acordare a creditului pentru achiziţionarea terenului de la Nana în data de 30 august 2013, aceasta fiindu-i aprobată în 6 septembrie, iar în 9 septembrie a semnat contractul de creditare, având de achitat o rată lunară de 30.206 lei până în august 2043.

Contractul de credit se referă la "credit pentru investiţii imobiliare" pe o perioadă de 30 de ani şi menţionează că aportul propriu al Ioanei Băsescu este 21,30% din valoarea de achiziţie.

Potrivit documentelor, creditul la CEC Bank, în valoare de 4.600.000 de lei, este acordat pe o perioadă de 30 de ani iar rata lunară se ridică la suma de 30.266,51 lei, cu o rată anuală a dobânzii variabilă — 1,90% marja fixă plus ROBOR (4,63% la 1 iulie 2013).

Potrivit contractului, Ioana Băsescu a achitat un avans de 278.337,45 euro, echivalentul în lei, adică 21,30% din valoarea de achiziție a terenului.

Prima rată a fost achitată în luna septembrie.

Din documentele date publicității de fiica președintelui reiese și că suma împrumutată de la CEC Bank a fost garantată cu terenul achiziționat.

Prin contractul de ipotecă, datat 9 septembrie, garantul Ioana Băsescu consimte la constituirea şi intabularea unei ipoteci imobiliare de grad I în favoarea băncii, pentru valoarea de 4.600.000 de lei şi dobânzi, dobânzi penalizatoare, costuri şi speze aferente.

Terenul a fost evaluat la 7.215.390 de lei, cu 23% mai mult decât suma pentru care a fost cumpărat. Valoarea totală evaluată a garanţiilor reale imobiliare este de 7.215.390 lei din care banca acceptă în garanţie 5.050.773 lei.

Ioana Băsescu a achiziționat mai multe parcele de teren, de mărimi diferite, cu o suprafață totală de 290,41 de hectare în comuna Nana, județul Călărași, de la firma SC Berfige SRL, cu sediul în București, reprezentată de Bertola Fioravante, cetăţean italian cu domiciliul în Monaco, potrivit contractului de vânzare-cumpărare, în luna septembrie a acestui an.

Istoricul parcelelor de teren cumpărate este trecut în contractul de vânzare-cumpărare.

Contractul stipulează că prețul de vânzare a fost de 5.844.864,25 lei.

Suma totală achitată de Ioana Băsescu până la finalul contractului cu CEC Bank va fi de 10.896.378,24 lei.