Sustine revizuirea strategiei privind Institutul Cultural Român!

bogdan draganescu

#1 diversitatea culturala

2012-09-17 16:14

de curand, ca urmare a unei campanii insistente a WWF, sprijinita de public, guvernul a semnat un acord prin care padurile virgine au primit statutul de protectie integrala, recunoscandu-se importanta bidiversitatii si valoare pe care o are atat pe plan local cat si global. acelasi statut trebuie sa il primeasca si diversitatea culturala si cultura vie? daca biodiversitatea are un rol esential in mentinerea si evolutia vietii pe Pamant, diversitatea si complexitatea culturala sunt esentiale mentinerii si dezvoltarii intelectuale si morale a oamenilor. viata inseamna tinerete, iar tinerii sunt rezultatul procesului istoric si social. diversitatea naturala si culturala sunt insasi viata aflata in plin proces de desfasurare si dezvoltare, si trebuie avut in vedere ca ambele sa primeasca suport legal si material

Cornel Vîlcu

#2

2012-09-17 20:30

Din punctul meu de vedere, nu doar schimbarea strategiei e necesară, ci şi (de fapt: mai înainte de orice) schimbarea conducerii, în speţă a persoanei de la vârf. Lucrez de 14 ani în UBB şi ştiu foarte clar ce ravagii a lăsat conducerea lui Marga în instituţie, ca şi ce stare de şoc post-traumatic domneşte aici după plecarea 'dictatorului'. Cum bine spune şi Mihai Goţiu pe VoxPublica, bugetul ICR e infim mai mic decât cel al Universităţii clujene, iar ambiţiile lui Andrei Marga, dimpotrivă, ca pentru orice personalitate paranoidă, mereu în creştere. Aşa încât ICR-ul se va transforma, inevitabil, într-un loc pentru sinecuri destinate exclusiv acelor intelectuali care vor şti să-l venereze aşa cum se cuvine pe bătrânul profesor.
Neanderthalian Buimac

#3 Jos Cenzura !!!

2012-09-17 22:45

Intru totul de acord, "valorile europene" pe care domnul Marga le tot afirma si reafirma nu pot fi confundate cu "plebeismul populismului politic", arta e amorala si depaseste gandirea de dinozaur platonic...

Musafir

#4 wtf

2012-09-18 07:23

Who the fuck is Marga?!
S. MAX

#5 Salvati ICR! Salvati OLTCHIM - ARPECHIM! Salvati tot ce mai poate fi salvat!

2012-09-18 12:21


Tot ce-au promis ... s-a compromis!
Salarii si pensii marite (nu numai restituiri salarii diminuate si CASS retinut abuziv din pensii); noi locuri de munca; o revolutie a bunului simt.
Ce ne-au dat: majorarea pretului la combustibil; majorarea pretului la gaze si energie electrica; devalorizarea leului; atacuri pe justitie si atentate la statul de drept.

Degaba "strigam" - SALVATI OLTCHIM - ARPECHIM"!
Nepasarea. resemnarea si dezbinarea vor naste DISPERARE.
Nu ne aude nimeni. Am scris partidelor politice: PSD, PNL, UNPR, PDL, PP-DD. Care a fost raspunsul lor in afara de ceea ce a fost deja publicat? 0 barat. Nici macar nu au aderat la apelul nostru, semnandu-l, pentru a da o dovada ca sunt interesati de OLTCHIM si ca sunt alaturi de salariatii OLTCHIM. Ne-au folosit ca pe o masa de manevra la alegeri si referendum.

ROMANIA NU TREBUIE TRANSFORMATA INTR-O TARA FARA INDUSTRIE, FARA LOCURI DE MUNCA, DEPOPULATA.
ROMANIA NU TREBUIE SA DEVINA O TARA A PERSOANELOR DE VARSTA A III-A SI A SOMERILOR!

Va rugam sa cititi si sa semnati, in numar cat mai mare, "APELUL PENTRU SALVAREA OLTCHIM - ARPECHIM" (ultimele bastioane ale petrochimiei romanesti):
http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim

VA RUGAM SA RETRANSMITETI ACEASTA PETITIE RUDELOR, PRIETENILOR, CUNOSTINTELOR SI COLABORATORILOR DVS. (DIN TARA SI DIN STRAINATATE) PENTRU A STRANGE CAT MAI MULTE SEMNATURI SI PENTRU A DA FORTA ACESTEI PETITII!
traian

#6 politizarea romaniei in domeniul artei si creatiei

2012-09-18 17:57

nu sint de acord ca opera de arta si cultura sa fie politizata. nu cred in capacitatea d-lui Marga, pentru care am totusi un respect, dar exclus cazul in care ar politiza creatia, a doamnei prezentatoare de moda ecaterina andronescu, a priculicilor: Ilici si gasca, a plagiatorului Pilat din Ponta, a doctorului Oprici, doctorul care trateaza prosti.. a domnului Razvan Teodorescu, care merge cu ochii inchisi, pe linia lui Ilici.. e revoltator.

Musafir

#7 Re: politizarea romaniei in domeniul artei si creatiei

2012-09-20 21:20

#6: traian - politizarea romaniei in domeniul artei si creatiei

Ei, ce să-ți spun, că pe vremea lui Patapievici la I.C.R. nu s-a făcut politică... Acum este Marga șef și se face la greu politică, nu? Nu mai e omul nostru, deci acum se face tot ce este mai urât. La musiu Patapievici mirosea totul a busuioc? Ba bine că nu. Dar, asta este, hai să pornim o campanie de denigrare, că asta ne e meseria, oameni ai băsismului în floare, în cuget și simțiri!... Halal de voi.