Apăraţi istoria românilor

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Apăraţi istoria românilor


Musafir

#226

2011-07-12 12:55

Cei care accepta denigrarea propriei istorii nationale inseamna ca nu o merita.

Ar trebui sa fie obligat a publica in aceiasi carte si parerile bine documentata, ale istoricilor romani ce nu-i impartasesc viziunea, caci este un demers care prin implicatiile sale, da apa la moara celor ce atenteza la integritatea statala a Romaniei. Nu are dreptul moral de a denigra radacinile unei natiuni. Despre propria familie poate scrie ce doreste.

Musafir

#227

2011-07-13 06:49

M-am saturat de lipsa de interes fata de cei care au murit pentru ca noi sa existam astazi;lipsa de interes a guvernantilor nostri care sunt in pozitiile lor numai pentru interesele lor personale.
Ma rog la bunul Dumnezeu sa se faca o data dreptate acestui POPOR care este reprezentantul legitim al minunatei noastre Romanii.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Musafir

#228

2011-07-13 12:16

Eu nu sunt urmasul Romei !
Român ,Dac - nu est european !

Musafir

#229

2011-07-13 17:28

Agresare fara precedent a fiintei nationale!

Musafir

#230

2011-07-13 17:55

Cred ca initiativa de a lansa aceasta Petitie era mai mult decât necesara. ICR nu este la prima actiune iresponsabila sau cel putin aberanta, finantata - involuntar - de contribuabilul român. Dupa 1990 a proliferat o pletora de pretinsi istorici romani, dar iata ca acum si un strain ne scrie "istoria", asa cum vrea d-sa. Este inadmisibil ca aceasta pseudo-istorie a României medievale sa fie difuzata în mediul diplomatic, purtând si girul presedintelui T. Basescu !
Dr. Alex. Carausu, Iasi

Musafir

#231

2011-07-13 20:17

Dacă încerci să falsifici şi să distrugi istoria unui popor eşti un mişel care vrea să distrugă chiar acel popor.

Nişte nemernici vor să ne distrugă credinţa în noi înşine şi în Dumnezeul nostru.

Dar cum nici Gheorghiu Dej şi nici Ceuşescu nu au reuşit nici aceşti trădători de ţară şi neam nu vor izbuti să ne distrugă pe noi, românii, istoria şi credinţa noastră de peste 2000 de ani, nu ne vor goni de pe aceste plaiuri mioritice.

Altfel ne vor blestema şi Mircea şi Ştefan şi Mihai şi Tudor şi Iancu şi împreună cu toţi străbunii noştrii, care şi-au dat viaţa pentru această Românie, de la Nistru pînă la Tisa.

Doamne ajută-i pe ROMÂNI!

Musafir

#232

2011-07-14 10:27

Ce poti sa mai comentezi? Chiar NU VREM sa avem identitate, origini, trecut? Din punct de vedere "hard", dezvoltatorii distug cladirile de patrimoniu din orase, vestigiile medievale, romane sau sanctuarele dacice, vrem ca si "soft", din cartile de Istorie sa disparem, fim stersi ca neam de pe harta Europei?

Musafir

#233

2011-07-14 10:33

Nu am citit cartea respectiva, dar am incredere ca autorul si initiatorul protestului este de buna credinta, ca arata lucrurile in mod obiectiv. NIMENI nu are dreptul sa deformeze ISTORIA acestui popor!
Adrian Zaharia

Musafir

#234

2011-07-14 11:02

Ne miram ca unii scriu tot felul de "minuni"despre istoria noasta.Apararea istoriei ar trebui sa inceapa cu cei tineri.Cand in tara asta s-a umplut de analfabeti mai vrem ca locuitorii sai sa stie istorie.Acum doi ani eram la Rasnov pe platoul cetatii.O "ghidusa"spunea unui turist englez:this is not romanian land.Cand am reactionat au disparut fara sa-mi dea macar o replica.
Incercati sa ajungeti la BLIDARU de exemplu.Nici nu puteti sa-l vedeti.E inconjurat de vegetatie.La FETELE ALBE urzicile sunt cat omul.Pacat...
Mai e cazul sa vorbim de casele de patrimoniu care cad sub buldozerul ministrilor de la cultura...

Musafir

#235

2011-07-17 13:31

Subiectul dezbatut se inscrie perfect in tot ce se intampla astazi in Romania. Vedem, auzim, ne exprimam opinii, facem petitii si realizam NIMIC. Imi este greu sa vad ca am mai pierdut o lupta in razboiul supravietuirii neamului (reactia este post factum, intrucat lucrarea a aparut deja si circula, iar prin editura care a publicat-o ii confera "credibilitate" si, indirect, gir oficial) si ma intreb unde sunt instrumentele de aparare preventiva, unde sunt institutiile care ar fi trebuit sa stie si sa reactioneze la initierea, derularea si finalizarea cu succes a acestei marsavii de neimaginat si de neacceptat. Ca Patapievici nu da doi bani pe romani o stim de mult. Aproape toti. Cei care n-o stiau l-au facut responsabil cu promovarea culturii romane peste hotare. Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa poata sa faca ce vrea. Stiti, in medicina, cand gangrena se intinde, medicul scoate bisturiul. Si taie. In istoriografia romaneasca, cand apar falsul si denaturarea, cine ce scoate? Si ce face? O petitie!?! E buna si asta, dar ... nu vindeca. Iar daca te duci sa le ceri sa-ndrepte lucrurile celor care au comis strambatatile, atunci nu esti decat ... hai sa zicem un naiv, ca sa ne pastram in limitele unui limbaj dulceag. Sa se inteleaga bine. Nu contest actiunea de intocmire a acestei petitii. Ba, dupa cum se vede, subscriu la ea. Deplang doar faptul ca numai asta avem. Iar asta ajuta prea putin, zic eu. Si regret ca trebuie sa zic asta. Amarnic.

Musafir

#236

2011-07-18 16:44

Patapievici, fiu de cominternist comunist evreu. Ce mai vrem??

Musafir

#237

2011-07-18 19:23

Mulţumim celor cu adevărat intelectuali că ne-au dat o gură de aer. Mai aveam puţin şi ne sufocam, daja mulţi avem astm... .
Să vă (ne) ajute Dumnezeu, Care e şi Adevărul, în continuare.
Constantin_ox

#238 Re:

2011-07-18 20:01

#16: -

Perfect de acord. Avem dreptul, ca cetăţeni băştinaşi ai acestui pămînt românesc, să votăm expulzarea persoanelor vrăjmaşe românilor. Aş dori să-mi daţi şi mie un link unde să pot vedea această listă.

Pînă atunci, eu votez aici şi acum, ca H.R. PATAPIEVICI, pentru fapta sa premeditată, să fie declarat PERSOANĂ NON-GRATA ÎN ROMÂNIA. Ajunge!!!

Horia Roman Patapievici = Persona non-grata in România.

 


Musafir

#240

2011-07-19 01:04

se mai gandeste cineva de unde am plecat si ca trebuie sa restauram cum putem ceea ce alte regemuri au distrus si cel de acuma ingroapa la 3 m sub pamant
Constantin_ox

#241 Re:

2011-07-19 01:50

#67: - Aș adăuga un singur lucru la acest demers just. Expresia „Așa să ne ajute Dumnezeu” mi se pare total nepotrivită. De cînd cercetătorii și oamenii de știință fac apel la divinități pentru a-și justifica un punct de vedere? Putea fi găsită o formulă potrivită intenției petiției, de pildă - În numele adevărului.

Păi..., e totuna.


Musafir

#243

2011-07-19 16:06

adevarul iese la suprafata ,uneori mai devreme ,alteori mai tarziu.Oricum ar fi problema romanilor tine cred de orgoliul celorlalte natii interesate de soarta romanilor.Altfel spus:daca voi celelalte natii a-ti avut de-atatea ori puterea sa ne beliti,indobitociti ,sa ne calcati in picioare si intr-un final n-ati mai stiut ce vreti- ce va asteptati sa se intample?aduceti-va aminte voi neicanimeni ai acestui pamant de acea anecdota care circula odta: "maine tov nicolae ceasusescu va face o vizita de lucru in judetul sua(ptr cei mai putini stiutori de carte-cititi statele unite).restul- rabdare
Constantin_ox

#244 De acord cu...

2011-07-19 17:53

#140
Argumentele iniţiatoarei petiţiei, dr. Emilia Corbu, sunt temeinice pentru orice fiinţă raţională şi de bună-credinţă.

În consecinţă, subscriu la evaluările domniei sale - „O istorie peticită cu scopul de a scoate românii din istorie”; „făcătura asta a fost publicată în trei limbi de circulaţie, în ediţie de lux, sub înaltul patronaj al preşedintelui României” – şi susţin această petiţie.

„Făcătura aceasta” nu mă surprinde. Sunt conştient că se lucrează de mult timp, cu metodă, cu tehnici ultraperformante, împotriva românilor şi a valorilor lor. Nu doar împotriva noastră, dar… noi avem mai mulţi neprieteni. „Făcătura” este doar o etapă din procesul de crucificare a românilor şi a românismului.

Să recapitulăm.

1). Am fost expropriaţi. „Marea Păcăleală” din 1989 a venit cu fetişul privatizării. „Să privatizăm, să privatizăm, fie şi pe un dolar”. Privatizarea a fost mijlocul principal prin care poporul român a fost expropriat. Expropriat de resursele naturale, pe care strămoşii le-au apărat cu sabia, expropriat de produsele muncii a multor generaţii. Din capul locului s-a ştiut că privatizarea însemna exproprierea românilor, căci românul din 1989 nu avea bani să cumpere fabrici, păduri, sute de hectare de pământ ori de pădure, bănci, luciu de apă etc. Fireşte, avuţia naţională n-ar fi suferit cumplita hemoragie dacă n-ar fi fost cozile de topor. Amintiţi-vă cum răcneau la TV.: „Industria românească este maldăr de fiare vechi”, construcţiile din regimul ceauşist erau considerate „faraonice, kitsch”. Legământul cozilor de topor era nu doar să înstrăineze avuţia naţională, ci s-o dea cât mai ieftin, chiar degeaba.

2). Democraţia este o vorbă goală. Ei vor o „democraţie” fără popor, o democraţie contra poporului. Ţara este condusă în mod discreţionar, prin ordonanţele cutărui şi cutărui robot care execută poruncile antipopulare. Un exemplu cald: vor să hărtănească România, chipurile s-o reorganizeze teritorial, dar se feresc ca Dracul de tămâie de referendum, deşi legea prevede această necesitate.

3). Ne-au furat dreptul de a trăi omeneşte în prezent, ne-au amanetat viitorul generaţiilor viitoare, prin înrobirea faţă de cămătarii lumii. Ne mai rămăsese ceva: trecutul, identitatea noastră istorică. Prin făcături pseudo-ştiinţifice vor să ne fure şi identitatea istorică.
Cum spuneam, făcătura faţă de care dr. Emilia Corbu a iniţiat această formă de protest nu mă surprinde. Mă surprinde şi mă întristează faptul că cei mai mulţi dintre autorii comentariilor de aici sunt „Musafiri”, au ales să nu-şi facă publică identitatea. Şi atunci de ce mai ne plângem că ni se fură identitatea istorică ? Poate că ne merităm soarta. Îmi închipui că un Patapievici consideră acest comportament ca o confirmare a aprecierilor lui defăimătoare referitoare la români.

Valeriu Stănescu

http://valeriuss.blogspot.com/

http://valeriuss.blogspot.com/2010/01/h-r-patapievici-politice-bucuresti.html

Musafir

#245

2011-07-22 08:08

Nu cu jalba'n par se poate face dreptate ci fara jalba.

Musafir

#246

2011-07-22 09:33

Stiam ceva despre aceste lepre si ce pun ele la cale. Dar actiunea are radacini vechi chiar de pe la 1860 cand Roesler ne scria Studii romănesti si au urmat zeci de asemenea facaturi finantate de mafia sionista. In SUA o clica de jidani au facut un site in limba engleza - romanianhistoryandculture - care are ,,dovedite istoric” aceleasi idei din carticica incriminata. In cartea mea ADEVARURI ASCUNSE am dovedit actiunea criminala a mafiei sioniste asupra poporului roman si scopeurile ascunse. Pe www.ariminia.ro aflati mai multe amanunte despre felul cum ne coc ei la foc mic pana nu vom ramanea nimic!

Musafir

#247

2011-07-22 09:40

Traian Băsescu fiind evreu, a adus în fruntea multor institute din Ţara noastră, numai evrei şi unguri, cum ar fi Patapievici, Tismăreanu şi mulţi alţii, sau miniştrii unguri (nu-i mai înşir)
Mircea Vâlcu-Mehedinţi

Musafir

#248

2011-07-23 10:39

ISTORIA ROMÂNILOR SA O FACA SI SA O SCRIE ROMÂNII!

Musafir

#249

2011-07-24 05:12

Prezenta lucrare pare a fi la fel de "stiintifica",ca suport documentar cu ,ca argumentele ca Majestatea Sa Regele Mihai este tradator,si nu cred ca nu mai mira pe nimeni ca are suportul Presedentiei si este facuta sub egida unui minister care nu are nimic de a face cu cultura romaneasca.
stan112

#250

2011-07-25 01:34

Am votat petitia ta , te rog so votezi si tu pe a mea. la http://www.petitieonline.com/inaltime_academia_de_politie_pentru_2012