Transparenta maxima in cheltuirea banului public

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Transparenta maxima in cheltuirea banului public


Musafir

#1

2014-12-18 13:32

Ar fi bine ca aceasta lege sa actioneze, cum ramane cu furatul banilor publici de politicieni si administratia fiscala ,cum se mai fac campaniii electorale ,cum mai fura bancile ,justitia ,politia ? Toti se vor eschiva ,asa cum au facut si la Legea Lustratiei ,la punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara si alte legi importante .Va doresc mult noroc si sarbatori cu bine

Musafir

#2

2014-12-18 14:06

Asa ar trebui transparenta,pt k se fura ca in codru din bani publici !!

Musafir

#3

2014-12-18 16:46

ar fi bine daca s-ar pune an practica aceasta lege ca doar noi platim taxele si altii fac averi din banii publici.

Musafir

#4

2014-12-19 07:59

Transparenta maxima in cheltuirea banului public

Musafir

#5

2014-12-20 12:06

Exista lege dar se face formal respectarea acesteia Legea 52/2003 a Transparenței în România!
perioada de consultare publică s-a extins la 30 de zile lucrătoare, cu termen de derulare până la supunerea spre avizare a proiectului de act normativ;
Procesul de consultare publică are acum reguli minimale transparente de desfășurare. Cred ca trebuie completata si cu propunerile da fata chiar dupa luarea deciziilor, ca atinci cind se constata incalcari sa se poata actiona legal de cetatenii care mai vegheaza la cheltuirea banilor oublici.

ALex

#6 Nu numai la Consiliile judetene

2015-06-06 23:33

Ar fi necesar ca si in scoli, liccee, universitati sa se faca niste controale mai dese, din diferite parti, astfel incat conducatorii numiti politic, sa poata fi urmariti penal pentru abuzuri cu banii publici sau ai salariatilor. Va rog sa adaugati la aceasta petitie un punct cu privire la modul de control al celor cu drept de semnatura, care manevreaza banii publici ca pe banii personali. As sugera ca aceste controale sa fie din diverse parti, si de la DNA si de la Ministerul de Finante si de la Corpul de control al primului ministru si sa vizeze si primariile si conducerile scolilor, liceelor si universitatilor, unde banul public e cheltuit in mare secret de catre director si gasca din consiliul de administratie(6-7 oameni), fara ca cineva dintre angajati sau dintre beneficiari sa poata sa aiba un control.  Banii de burse ar trebui si ei sa fie verificati, pentru ca bursele servesc doar traficului de influenta. Deci control cat mai des si cat mai de sus, ca sa nu fie mituibili.


Musafir

#7

2016-03-12 07:20

Consider ca lipsa transparentei a fost gestionata de Guvernele care au existat pana acum, guverne care pot fi acuzate fara drept de apel ca au favorizat infractorii care au dispus de banul public dupa bunul plac.
Daca soliciti inclusiv acum o informare despre executia bugetara de la ordonatorii financiari, NU VOR RASPUNDE, MOTIVAND SECRETUL SAU MOTIVE PUERILE !!!!!
TREBUIE TRANSPARENTA TOTALA, FARA EXCEPTIE!