SCHIMBAREA SISTEMULUI DE INVATAMANT

 Vrem schimbarea sistemului de invatamant ! Suntem revoltati si obositi sa ne supunem sistemului , vrem lucruri concrete pentru noi , pentru viitorul nostru , lucruri care sa ne ajute si sa ne formeze spre a reusi , nu sa ne indoctrineze cu informatii inutile si sa incerce sa ne creeze pe toti la fel . Mai departe fiecare ce-o iesii . 

Vrem ca liceele sa fie altfel ! Vrem schimbare ! Vrem scurtarea programului de cursuri si ajustarea acestuia la nevoile tuturor , cum ar fi sa facem 4 ore pe zi , cred ca e suficient , in care orele sa inceapa spre exemplu la 9 sau chiar la 10 , astfel incat navetistii sa nu mai fie nevoiti sa se trezeasca "cu noaptea in cap" si creierul sa dea randament ,pentru ca sa fim seriosi ,nimeni la ora 8 dimineata nu este suficient de dezmeticit incat sa dea un test la fizica . Vrem sa avem si cultura generala , cateva ore care sa cuprinda informatiile esentiale restranse cred de asemenea ca ar fi suficient pentru noi ! Vrem timp si pentru noi , vrem ore de creatie , de muzica , de arte , de sport . De ce alte tari au alte sisteme de invatamant mai lejere si totusi au copii care la nivel mondil au demonstrat cea mai mare reusita . Credem ca ar trebui sa avem si timp pentru noi , pentru ceea ce ne place sa facem si de asemenea ceea ce vrem sa facem in plus pentru viitorul nostru , fapt care nu ne este permis datorita programului foarte lung si plasat mult prea dimineata sau in mijolcul zilei . Cred ca orice parinte isi doreste ca proprii sai copii sa reuseasca , insa noi suntem tinuti "captivi" in acest sistem bolnav . Inca de mici ni se impun reguli , acum toti cred ca ne amintim macar un moment in care profesorul a spus "mainile pe banca" , iar noi am executat fara macar a ne intreba de ce trebuie sa le punem acolo . 

Nu mai vrem note scazute la purtare pe criterii nejustificate , de fapt absurd justificate .  "PURTARE" in primul rand un numar de puncte nu imi desemneaza comportamentul , cat timp nu am ranit , nu am jignit , nu am creeat daune si nu am adus injurii nu cred ca este niciun motiv suficient de intemeiat pentru scaderea notei la purtare . 

 

In ceea ce priveste absentele , cred ca toti avem zile proaste , zile in care nu avem chef nici de noi , zile in care suntem depresivi sau pur si simplu zile in care am vrea sa facem altceva decat sa stam 7 ore intr-o institutie , care in mod individual toate cele 7 ore nu ma invata nimic productiv pentru a ma ajuta sa progresez si sa reusesc in domeniul in care urmeaza sa fac ceva . "EXMATRICULARE" cum suna , suna umilitor , josnic . Nelipsitele "preavize de exmatriculare" le poti obtine necontestat daca nu te prezinti la cursuri APROXIMATIV 4 zile fara a avea un motiv reprezentat printr-un act . Un motiv al exmatricularii , un motiv sustinut ar fi neprezentarea la cursuri pe termen lung sau comiterea unor actiuni precum cele mentionate mai sus , dar sa fim la un pas de exmatriculare pentru ca absentam de la cursurile care nu ne aduc informatii folositoare pentru viitorul nostru deja planificat , este absurd !

Ceea ce se intampla in scoli si licee este bolnav , este inuman , Domnilor Profesori si toti cei care nu sunteti de acord cu noi, rog o saptamana sa stati in locul oricarui elev din orice scoala sau liceu, ati rezista ? Ma indoiesc..

 

VREM SCHIMBAREA SISTEMULUI , VREM SA FIM AUZITI !

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Geglan Simona să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook