VREM PÂRTIA DE SCHI FUNCȚIONALĂ ÎN SEZONUL DE IARNĂ 2014

Semnatarii acestei petiții ne adresăm Ministerului de Finanțe și Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului:

Câmpulung Moldovenesc este declarată stațiune turistică de interes național încă din 2005,dar nu dispune de nici o pârtie de schi mai lungă de 400 metri. Turismul reprezintă în momentul de față singura direcție de dezvoltare a municipiului. Această investiție devine o sursă importantă de venituri pentru locuitori și pentru administrația locală a acestei zone.

Pârtia de schi de pe masivul Rarău este amplasată pe versantul nordic al acestuia,în zona de sud-est a Municipiului Câmpulung Moldovenesc. Amplasarea face din aceasta,o pârtie schiabilă mult mai mult timp față de celelate din țară,deoarece zăpada se topește abia spre sfârșitul primăverii.

În 2009,in cadrul programului "Schi in România" s-au început lucrările la amenajarea pârtiei ce urma să aibă două tronsoane cu o lungime totală de 4200 de metri. Lucrările s-au oprit însă la 80%,puțin înainte de finalizarea primului tronson,după ce au fost instalate tunuri de zăpadă artificială și telegondola cu o capacitate de 1000 de persoane pe oră,o investiție totală de 10 milioane de euro.

Acum Primăria Câmpulung Moldovenesc se confruntă cu datorii de 7 milioane de lei deoarece costurile de construcție nu au mai fost decontate din octombrie 2012 plus alte costuri de întreținere ale pârtiei nefolosite și incapacitatea de a continua lucrările.

Avem nevoie de cât mai multe semnături pentru a ne adresa Guvernului în vederea susținerii acestui proiect în continuare.