Vrem locuințe pentru tinerii din Iași!

Către: Consiliul Local al Municipiului Iași

PETIȚIE

Vrem locuințe pentru tinerii din Iași!

Noi, Organizația Municipală ALDE Iași (Alianța Liberalilor și Democraților),văzând lipsa de interes a edililor din Primăria Iași, cu privire la soluționarea cererilor depuse de cei peste 4000 de tineri din municipiu în vederea acordării unei locuințe sociale, am decis să inițiem proiectul Vrem locuințe pentru tinerii din Iași, prin care solicităm construirea în regim de urgență a unui număr de minim 2000 de locuințe dedicate tinerilor.

Proiectul urmărește construirea unui ansamblu de locuințe de tip ANL, pe un teren cu o suprafață de aproximativ 10 ha, situat în incinta S.C ”Fortus” S.A (precizăm faptul că în momentul de față acestă societate este în faliment si are datorii către bugetul local de aproximativ 11 milioane de euro, suma reprezentând taxele și impozitele pe clădiri, terenuri și mașini, urmând ca în urma finalizării procedurii de faliment, Primăria să primescă o suprafață de teren în contul acestei datorii).

NU dorim ca terenul ce aparține S.C ”Fortus” S.A să ajungă pe mâna samsarilor imobiliari pentru constuirea unor magazine de tip supermarket, bricolage sau, mai rău, în posesia asa-zișilor dezvoltatori imobiliari, care vor construi ansambluri rezidențiale la prețuri exorbitante de 1200 euro/m2, în condițiile în care 1 m2 de spațiu construit este cuprins între 300-350 euro.

Să luăm atitudine și să obligăm municipalitatea să construiască apartamente pentru tineri la prețuri accesibile, 15.000 euro un apartament de 50 m2.

Proiect inițiat de Ciprian Asăvoaie – copreședinte Organizația Municipală ALDE Iași

Ciprian Asăvoaie    Contactați autorul petiției