Vrem GSP TV in grila de programe RCS-RDS

Decizia anunţată de CNA pe 12 iulie, conform căreia GSP TV trebuie introdus în pachetul de bază de societăţile de cablu după ce postul TV de sport s-a declarat liber la retransmisie.

Din cauza fricţiunilor dintre foştii parteneri, GSPTV nu a intrat încă în grila de programe a celor de la RCS/RDS, însă decizia anunţată de CNA în urmă cu cinci zile obligă la acest pas. Consiliul Naţional al Audiovizualului a confirmat, pe 12 iulie, cele 25 de posturi TV declarate libere la retransmisie, adică nu percep bani pentru difuzarea programelor, care trebuie să existe în grilele societăţilor de cablu. GSPTV este pe locul 13 în respectivul clasament întocmit în funcţie de rating.

Conform prevederilor articolului 82, din Legea audiovizualului nr 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, toate firmele de cablu vor fi obligate de către CNA să introducă obligatoriu un număr de 25 de posturi în grila de programe! În caz contrar, societăţile de cablu vor fi amendate de către CNA pentru nerespectarea acestei decizii.

În acest moment, GSPTV era retransmis de Dolce şi de mai mulţi cablişti independenţi. Tratativele cu UPC stagnaseră, se spune că la presiunea RCS RDS. În plus, RCS RDS, cea mai puternică de pe piaţa din România, nu dorea să bage postul în grilă din cauza relaţiilor tensionate la nivelul conducerilor.

VREM GSP TV !!!