Vrem campanie de educare pentru sterilizarea cainilor cu stapan!

Susţineţi campania de educare a populaţiei în vederea sterilizării câinilor de rasă comună cu stăpân conform legii 258/2013!

Campanie iniţiată de https://www.facebook.com/SterilizatiCainiiDeRasaComuna

Vă rugăm să semnaţi această petiţie şi să o distribuiţi peste tot!

Dorim să stopăm apariţia câinilor fără stăpân!

Cerem public mass-media să lanseze la nivel naţional o campanie de educare şi informare asemănătoare cu cea "Pentru un stil de viaţă sănătos", numită "Pentru localităţi fără câini ai nimănui pe străzi, sterilizaţi câinii de rasă comună pe care îi deţineţi", în vederea conştientizării efectelor benefice ale sterilizării şi pentru a evita pe viitor cazurile de abandon canin.

Ştim că în mass-media sunt mulţi iubitori de animale care consideră sterilizarea ca fiind singura metodă civilizată de rezolvare a problemei câinilor fără stăpân. Aşadar, dorim implicarea tuturor în vederea lansării la nivel naţional, prin intermediul televiziunilor, radiourilor şi al presei scrise, a unei campanii intense de educare a populaţiei pentru sterilizarea câinilor de rasă comună cu stăpân, atât din mediul rural cât şi din cel urban.

Chiar dacă oamenii nu urmăresc paginile noastre de facebook, cu siguranţă urmăresc programele tv, seara când se întorc de la muncă, iar în cazul în care văd la televizor că iau amendă dacă nu-şi sterilizează câinii din gospodărie, atunci vor lua atitudine şi vor merge la medicul veterinar pentru a-şi steriliza patrupedele.

Fără o asemenea campanie de informare în presa scrisă, pe tv şi radiouri, oamenii nu îşi vor steriliza câinii pe care îi deţin!

Deşi noua lege 258/2013, publicată în MONITORUL OFICIAL nr.601 din 26 septembrie 2013, impune tuturor cetăţenilor să-şi sterilizeze câinii de rasă comună aşa cum este specificat la Art. 13.2. ("Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparţinând rasei comune, metişii acestora, excepţie făcând exemplarele cu regim special prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă."), în lipsa unei campanii intense de informare corectă a populaţiei asupra beneficiilor sterilizării câinilor, aceste lucruri nu vor fi puse în aplicare de proprietarii de câini, fie din lipsa informării, fie din alte motive.

În România există o mentalitate total greşită referitoare la sterilizare, deoarece o mare parte din deţinători consideră ca animalul lor trebuie să rămână nesterilizat, pentru că aşa a fost lăsat pe pământ, fără să conştientizeze faptul că, dacă va face accidental pui, aceştia din urmă vor fi abandonaţi şi poate eutanasiaţi.

Informaţii despre avantajele sterilizării sunt prezentate aici:

Dacă sunteţi iubitori de animale şi doriţi să fie oprită apariţia câinilor fără stăpân, vă rugăm să susţineţi această cauză, să vă implicaţi şi să demonstraţi că vreţi cu adevărat să se rezolve problema câinilor comunitari, pentru a preveni eutanasierea viitoare a puilor nedoriţi şi/sau abandonaţi şi pentru a contribui la civilizaţia pe care ne-o dorim cu toţii.

Vă rugăm să veniţi alături de noi şi pe facebook şi să ne susţineţi cauza de informare corectă şi educare a populaţiei!

https://www.facebook.com/SterilizatiCainiiDeRasaComuna    Contactați autorul petiției