Vrem ca Târgul Apulum Agraria să se desfășoare în Alba Iulia!

Târgul Apulum Agraria este o tradiție aflată la a 30-a ediție și reunește cei mai de seamă producători locali.

Apulum Agraria este și o eveniment care leagă comunitatea locală de producătorii locali, promovând produsele autohtone și lanțul scurt de aprovizionare.

La 30 de ani de la prima ediție, Pleșa și Dumitrel decid  să fure acest târg din inima Cetății și să-l predea pe tavă primarului din Ighiu.

Decizia este strict una politică și a fost luată fără consultarea producătorilor locali și a albaiulienilor.

Mutarea târgului în afara orașului reprezintă un pericol major pentru producători, deoarece numărul de vizitatori va scădea dramatic. Astfel, producătorii locali vor rămâne cu produsele pe tarabă și vor ieși în pierdere în urma târgului, lucru nemaiîntâlnit în ultimele 29 de ediții.

Pentru a păstra impactul și prestigiul evenimentului, producătorii locali și albaiulienii cer președintelui Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel și primarului municipiului Alba Iulia Gabriel Codru Pleșa să păstreze Târgul Apulum Agraria în municipiul Alba Iulia și să nu distrugă o tradiție care a ajuns deja la ediția 30!            

Soarta agricultorilor locali și șansa lor de a-și promova și vinde produsele tradiționale unice în Transilvania nu trebuie să fie afectate de aranjamentele politice!

Alba Iulia trebuie să-și conserve tradițiile, evenimentele, identitatea și tot ceea ce o face să fie deosebită în peisajul regional și național!

Dacă și tu ești de acord cu organizarea Târgului Apulum Agraria la Alba Iulia, semnează această petiție care va fi înaintată președintelui Consiliului Județean Alba și primarului municipiului Alba Iulia.


Călin-Gheorghe Matieș    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Călin-Gheorghe Matieș să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...