Vrem ca FLLS să înceapă în mod hibrid

La data de 10 septembrie 2020 a fost anunțat modul de desfășurare al primului semestru din anul universitar 2020-2021 pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Însă, după mai multe conversații cu studenți ale mai multor specializări și/sau de diferiți ani, am ajuns la concluzia că multe voci ale studenților instituției se simt neauzite.
Nemulțumiri des întâlnite în dialogul cu studenții au fost: plata cazării care nu poate fi restituită, nemulțumirea față de taxa anuală care nu a fost redusă date fiind condițiile, precum și dezamăgirea începătorilor sau a celor avansați în studiul limbilor față de modul de predare, care nu îi ajută să își consolideze cu adevărat cunoștințele.
Petiția pe care o aveți în fața dvs. cere în primul rând un dialog deschis cu studenții instituției.
Inițiativa noastră ne-a făcut să realizăm un astfel de dialog deschis, în limita puterilor noastre, descoperind astfel că dorințele studenților față de desfășurarea acestui an universitar nu au fost îndeplinite. Într-un sondaj de opinie realizat cu 100 de studenți, majoritatea,a declarat că dorește o metodă hibrid de desfășurare a cursurilor, doar 9 din 100 de studenți fiind de acord cu modul actual de desfășurare.
Modul în care facultatea își propune la acest moment desfășurarea cursurilor nu arată o realitate. Metoda hibrid de predare este nu doar realizabilă, ci și mai îndrăgită de studenți. Ea ar facilita o mai bună învățare, o mai bună comunicare cu profesorii și cu colegii și ar respecta cu adevărat nevoile studenților din punct de vedere al studiilor pe care le urmează. Învățarea unei noi limbi reprezintă o deprindere, imposibil de realizat doar online, fără o comunicare deschisă.
Pe de altă parte, la nivelul capitalei, creșele, grădinițele, școlile și liceele au abordat începerea anului în planul galben, adică "hibrid". Cu toate că știm că facultățile au autonomie, considerăm că decizia nu oglindește un adevăr social, cel puțin la acest moment.
Dorim însă să specificăm că dreptul la informare este și al studenților cu un nivel de risc ridicat și nu dorim să îi excludem. Cursurile folosind modalitatea hibrid ar ajuta și pe aceia care nu au posibilitatea de a veni fizic la cursuri, acestea desfășurându-se totodată și online.

Prin semnarea acestei petiții acceptați folosirea datelor personale menționate în scopul solicitării instituției la îmbunătățirea planului actual de desfășurare a cursurilor în primul semestru al acestui an universitar. 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Student să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook