Vrem ACEȘTI SCRIITORI la Târgul de Carte de la Madrid - 2019

Și în acest an, literatura română va fi promovată la Târgul de Carte de la Madrid, în perioada 31 mai – 16 iunie, unde România este ţară invitată. Institutul Cultural Român este cel care propune participarea scriitorilor la acest târg important de carte.
 În teorie, oferta cuprinde cărți din toate stilurile literare și pentru toate vârstele și este adresată atât publicului spaniol, cât și românilor din Spania. În practică, există o listă ”închisă” de scriitori, care an de an participă, fără a da speranțe noului val de scriitori români, foarte apreciați atât în țară cât și în străinătate.
 Printre aceștia regăsim nume ca Dan Alexe, Corina Ozon sau Silviu Iliuță, care au un succes extraordinar dar nu îi găsim ca participanți la asemenea evenimente. Îi găsim însă la numeroase evenimente organizate de români din afara țării și nu în ultimul rând în grupurile create în mediul virtual, pe paginile de socializare, unde sunt foarte apreciați.
 Cerem conducerii ICR să revizuiască lista cu scriitorii ce vor reprezenta România la Târgul de carte de la Madrid și să aibă în vedere și autorii din noul val, foarte cunoscuți și apreciați nu doar în țară, dar și în comunitățile românești din diaspora.
 Reamintim propunerile noastre: Dan Alexe, Corina Ozon, Silviu Iliuță
20180526_195314.jpg