Redare acces pietonal peste calea ferată pentru locuitorii cartierului Fabricii de Mobilă din Beiuş

Acum mai bine de jumătate de an CFR a desfiinţat cea mai sigură şi rapidă trecere pietonală pentru beiuşenii care locuiesc în cartierul Fabricii de mobilă din Beiuş spre punctele importante ale oraşului. Pe aici, din cartier şi până la piaţă, şcoală, spital sau centru faci 5-10 minute.

WhatsApp_Image_2020-08-24_at_13.18_.11_(1)_.jpeg

Ar mai fi două căi de ieşire ocolitoare, pe str. Traian sau pe str. Plopilor, dar pe care dacă mergi pe jos la aceleaşi destinaţii faci jumătate de oră sau chiar o oră dacă te deplasezi greu.

WhatsApp_Image_2020-08-24_at_13.17_.58_.jpeg

Mai mult, trebuie să o faci pe marginea drumului trecând oricum peste calea ferată, printre maşini, neexistând o trecere dedicată lor peste calea ferată pe lângă şosea. Accesul principal, cel de pe strada Garofiţei unde a existat un loc special amenajat de acum peste 60 de ani pentru circulaţia pe bicicletă sau pedestră a fost desfinţată fără nicio explicaţie de către CFR în contextul în care prin Beiuş mai circulă foarte rar, câte un tren marfar. Motivaţia ulterioară a fost uluitoare: pentru siguranţa oamenilor!

WhatsApp_Image_2020-08-24_at_13.18_.10_.jpeg

Dar de fapt acţiunea lor a avut efect tocmai invers, au pus mai mult în pericol siguranţa celor care de o viaţă s-au obişnuit să treacă pe acolo. Oamenii continuă să o traverseze pe aici luând pe sus, peste şine, bicicletele, cărucioarele, trolerele sau plasele de cumpărături!

WhatsApp_Image_2020-08-24_at_13.18_.02_.jpeg

CFR riscă sănătatea vârstnicilor sau copiilor care oricând se pot împiedica, pot să cadă accidentându-se încercâdnd să treacă pe aici. Asta în timp ce, poate o dată pe săptămână mai trece câte un tren cu viteza redusă datorită infrastructurii învechite.

Cerem CFR ca în cel mai scurt timp să se refacă accesul pentru pietoni şi să se redea oamenilor dreptul de a traversa peste calea ferată pe str Garofiţei!

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Sorin Briscan să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook