Un copil - un laptop - un voluntar = un viitor pentru Romania

 

Am pornit aceasta initiativa in speranta ca va fi apreciata , sustinuta si va prinde viata .  Ea poate fi o speranta pentru toti romanii si in special pentru copiii Romaniei   . In momentul de fata cea mai grava problema a Romaniei este ca ea nu are conducatori . Neavand conducatori , Romania nu are nici legi si uite asa ne invartim intr-un cerc vicios de foarte multa vreme .  Acesti conducatori trebuie crescuti , educati pentru felul in care dorim noi sa arate Romania . Acestia vor numi oameni care vor realiza noile legi dupa care va incepe sa functioneze normal societatea noastra  .  Dar acest lucru se realizeaza in timp , cu multa multa munca , educatie , implicare, voluntariat . Daca ne uitam in urma la invatamintele istoriei vedem foarte usor ca Romania a prosperat doar in timpurile cand a avut adevarati conducatori ce se gandeau doar cum sa faca sa-i fie mai bine aproapelui decat propriei persoane  si nu mergeau in bat cu sloganul :"Nu ne vindem tara lasati-ne sa o jefuim noi !"

Sistemul de educatie din Romania este greoi , are multe lacune si cel mai important , din pacate ,  s-a departat de scopul principal ,educatia . De aceea trebuie sa pornim de la zero cu generatiile care vin acum din urma daca hotaram sa mai ramanem pe acest pamant romanesc . Daca nu ,vom fi imprastiati ca cenusa in vant prin Spania , Italia , Franta, Germania mereu cu eticheta in frunte " fucking emigrant " , venit sa fure locurile de munca pe care strainii oricum le refuzam pentru ca sunt sub demnitatea lor  .

Ce isi propune aceasta petitie

Aceasta initiativa se bazeaza pe dreptul fiecarui om  din Romania dar in special copil  de a fi  educat si de a avea acces la informatii pentru a-si realiza acest obiectiv . Acest proiect isi propune ca orice copil din orice colt al Romaniei sa poata avea acces  la un laptop si prin acest lucru sa poata avea acces la informatii , pregatire , educatie realizata cu ajutorul mediului virtual , internetul , cu ajutorul voluntarilor care sustin acest proiect . Astfel oriunde s-ar afla in Romania sau in aceasta lume un copil roman,   va putea primi educatie romaneasca , sub indrumarea unui voluntar ,atat cat vor considera parintii lui sau el ,  ca ii va fi de folos in viata traita, nu vorbita .

Acest proiect nu exclude sistemul clasic de invatamant , el vine sa-l imbogateasca si sa-i acopere sincopele acolo unde este cazul . Acest proiect vine sa scoata din intuneric orice copil aflat intr-un catun uitat de lume . Nu conteaza ca acest copil nu are unde locui , nu are ce sa manance , conteaza doar faptul ca , in momentul in care doreste sa iasa din uitarea si nepasarea semenilor va avea un loc unde lumea i se va deschide si poate fi orice doreste el prin intermediul acestui banal, in ziua de azi,  mijloc de comunicare , internetul .

Cum functioneaza sistemul

Sistemul se bazeaza pe cele trei elemente care formeaza acest intreg  : COPILUL-INTERNETUL-VOLUNTARUL

COPILUL

De copii uitati de lume si de familiile lor nu ducem lipsa . Ramane ca acestia si parintii lor  sa-si doreasca sa li sa deschida lumea si noi le-o vom arata . Asta nu inseamna ca numai copiii pot beneficia de program . De acest program poate beneficia oricine doreste sa devina mai bun dar principalii protagonisti sunt noile generatii care pot aduce un suflu nou societatii noastre .

TEHNOLOGIA

De tehnologie , solutii tehnice pentru indeplinirea acestui obiectiv iarasi nu ducem deloc lipsa indiferent unde s-ar afla acel copil pe teritoriul tarii noastre sau in afara .Accesul la un laptop , calculator in ziua de astazi nu mai este o mare problema .

Noi il vom ajuta sa   faca primii pasi in a invata de la un voluntar cum sa utilizeze un calculator si cum sa se informeze de pe internet . Un om informat este un om salvat . Pe viitor cand acest copil creste, in cunostinte,  el va fi preluat de alt voluntar care il va invata alte lucruri noi , mai complicate si pe viitor daca este un tanar care promite i se poate face legatura cu o firma care il va sustine in dezvoltarea lui personala in vederea unei colaborari viitoare . Astfel avem un tanar salvat, un castig pentru societate , un potential aport la aceasta .

VOLUNTARUL

Romania e plina de voluntari . De la voluntarii MOCANITEI pana la voluntarii CRUCII ROSII  .

CUM FUNCTIONEAZA SISTEMUL

De acasa sau de unde are acces la net , de pe laptop sau smarthfone, voluntarul raspunde intrebarilor si initiaza persoana respectiva in utilizarea unui computer sau in rezolvarea , cautarea , utilizarea internetului si devine pentru acesta mentorul lui . Introducerea factorului uman in schema face ca procesul de invatare sa fie mult mai eficient si placut decat o cautare plictisitoare neinitiata . In plus in zonele foarte izolate si sarace , unde toata casa nu valoreaza cat un laptop copilul poate merge, avand sprijinul autoritatilor la primarie, la biblioteca , la biserica . Unde isi poate face lectiile poate gasi si o vorba buna si de ce nu si un corn cu lapte . Copilul trebuie rupt de mediul care il trage inapoi . Lui trebuie sa i se deschida lumea cu ajutorul comunitatii . Prin ei si noi avem continuitate . Daca ei esueaza si noi prin ei ne pierdem in negura timpurilor . In schimb ce bucurie mai mare sa salvezi un om fara destin , un destin frant, prin cunoastere , in toate felurile in care poate fi salvat .

In plus fiecare voluntar va presta cat va crede el de cuviinta in folosul comunitatii : 1ora , 2 , 1 luna , 1an etc . Chiar si o simpla discutie motivationala cu un tanar debusolat este foarte importanta pentru acest program . Ce tie ti se pare banal , o vorba , un indemn , poate ,pentru cineva aflat la marginea prapastiei , reprezenta luminita de la capatul tunelului .

BENEFICIUL FINAL AL ACESTEI CAMPANII

Fiecare individ va ajunge sa functioneze la capacitate maxima , lipsa de informatii si de pregatire fiind ultimul lucru evocat in cazul unui esec in viata oricarei persoane care a aderat la acest program . O tara cu oameni educati , informati este o tara foarte bogata . Daca ajungem ca fiecare individ sa faca in viata ce stie el mai bine putem spune ca scopul acestui program a fost indeplinit .

Titlul poate fi si "Adopta la distanta un copil  pentru un viitor mai bun in Romania"

 

In concluzie , intr-o prima faza cautam voluntari care cred ca pot aduce plus valoare acestui program si il pot sustine in limita timpului disponibil . Dupa cum vedeti proiectul este foarte flexibil .

Voluntari  interesati ?

 

Diverse informatii pe subiect:

 

Voluntari

http://www.realitatea.net/schimba-romania-scoala-de-acasa-elevii-invata-ca-intr-o-scoala-de-stat-si-nu-ii-costa-nimic_1107439.html

http://proful-online.blogspot.ro/

 

Articole pe aceasta tema

http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/sezonul-2/mitul-performantei-invatamantului-romanesc-demontat-de-realitatea-dura-a-testelor-internationale.html

http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2013/sezonul-2/efectele-unui-sistem-esuat-povestile-elevilor-romani-care-au-renuntat-la-scoala-pentru-o-meserie.html

 

Sursa de resursa

http://www.gratuitor.ro

http://www.voluntar.ro

http://www.voluntariat.ro

http://florinrosoga.ro/blog/cursuri-gratuite-online

 

Informatii sistem de educatie din Romania

http://ro.wikipedia.org/wiki/Educa%C8%9Bia_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia

Bubele sistemului

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ori-sunteti-saraci-ori-nesimtiti-a-doua-inregistrare-cu-profesoara-spagara-de-la-maria-rosetti.html

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/scandal-la-o-scoala-din-capitala-elevii-pusi-sa-dea-cu-capul-de-perete-de-invatatoare.html

Studiu: Unul din cinci elevi din Romania abandoneaza scoala

"12 ani de scoala, o tortura". Cum vede Dragos Bucurenci o scoala care sa nu mai produca robotei

 

 

Sper ca urmatorul citat din Brancusi , revenit in Romania dupa o lunga absenta ,sa nu se aplice si romanilor ce vor trai si peste 50 de ani :

"V-am lasat saraci si prosti, va gasesc si mai saraci si mai prosti..."

 

 

http://www.realitatea.net/un-barbat-si-a-ucis-copilul-de-patru-ani-apoi-s-a-spanzurat_1398752.html

!!! Aceasta petitie este in lucru si va fi intr-o continua transformare in functie de sustinerea si comentariile voastre care vor fi adaugate in mesajul principal .

Semnează această petiție


SAU

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook