Trenuri civilizate pentru ROMÂNI!

SUSȚINEM un
Director General
competent la CFR Călători, SUSȚINEM Iosif SZENTES!

Demers pentru salvarea CFR Călători, operatorul național strategic pentru români!

În 2019 se va deschide spatiul feroviar european unic, ceea ce înseamnă posibila acaparare a pieții românești de către operatori feroviari din afară. Aceștia au interes în obținerea banilor din compensații / taxele românilor și în livrarea pe piață a materialului rulant second hand.

Noi, cetățenii semnatari, călători, pasionați feroviari și deopotrivă ceferiști, îngrijorați de soarta CFR Călători, în perspectiva intrării în vigoare a Pachetului 4 Feroviar în 2019 și a apariției spațiului feroviar unic european, solicităm prin această PETIȚIE numirea domnului Dr. Ing. Iosif Szentes în functia de Director General.

Piața de transport feroviar de călători din România se va confrunta cu o concurență acerbă în următorii ani, odată cu intrarea în vigoare a Pachetului 4 Feroviar, in 2019, când se va crea un spațiu feroviar unic european. Posibila intrare pe această piață a unor operatori occidentali de anvergură - care beneficiază de susțineri puternice naționale la nivel guvernamental și comunitar - ar putea duce la scoaterea de pe piață a operatorilor români, atât a celor mici cât și a operatorului național CFR Călatori.

Achiziția de material rulant nou trebuie să devină prioritate pentru România, acțiune fără de care existența operatorului național pe piața concurențială de transport feroviar de pasageri va fi imposibilă în condițiile în care actualul deficit este de circa 300 de unități de material rulant vagoane & EMU (Electric Multiple Unit) și de 30 de locomotive.

Iată câteva din rezultatele din mandatul domnului director general Dr. Ing. Iosif SZENTES (2015 - 2018), conform raportului de activitate, în condițiile reducerii an de an a nivelului compensației:

* numărul de pasageri transportați și de tren km au crescut

* venitul brut al angajaților a crescut

* condițiile de muncă au fost îmbunătățite

* parcul activ de trenuri Săgeți Albastre a crescut

* s-au facut reparații și modernizări pentru locomotivele Diesel Electrice și pentru vagoane

* au fost demarate proiecte cu finanțare 100% externă

* au fost dezvoltate atât proiecte de marketing cât și proiecte neconvenționale/PR

Așadar, prin prezenta SOLICITĂM să analizați cele sus menționate și să desemnați un Director General competent, în persoana domnului Dr. Ing. Iosif SZENTES, un profesionist cu viziune europeană în ceea ce privește traficul feroviar de călători din România.

Amatorismul este nociv pentru mobilitatea românilor pe calea ferată în aceste momente decisive pentru menținerea transportului de pasageri pe piața feroviară.

În ATENȚIA:

* Parlamentului României, Comisiei de Transporturi din Senat și din Camera Deputaților

* Guvernului României

* Ministerului Transporturilor

* Consiliului de Administrație SNTFC CFR Călători SA: Silvia Popeangă - președinte, Marin Stancu - membru, Ștefan Ioniță - membru, Sorin Iulian Lazăr - membru, Cristina Mihaela Iordache - membru, Petru Marculeț - membru, Cătălin Marin Costache - membru.

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.