Trecere de pietoni semaforizată la Max

Trecerea de pietoni este locul special destinat traversării părții carosabile de către pietoni, semnalizat și marcat corespunzător. Este presemnalizată cu indicatorul de presemnalizare de culoare roșie, care avertizează că urmează o trecere de pietoni.

Trecerea de pietoni de la Max a fost recent locul unei tragedii, o femeie care s-a grăbit să traverseze fiind lovită violent de un autobuz.

Fiind la intrarea în oraș, mașinile circula cu viteza mare ( deși legal nu ar trebui ), traficul este din ce in ce mai aglomerat și de cele mai multe ori șoferii nu opresc să acorde pietonului timpul necesar traversarii DN-ului. Pietonii nu sunt nici ei atenți sau nu apreciază corect distanța la care se află mașina care se apropie.

Trecerea de pietoni de la Max desparte doua mari cartiere, unul de blocuri( Rosenau, Covaciu și Toamnei)  și unul de case ( zona Primăverii, pe partea cu Max). Consider că această trecere de pietoni pune in pericol  viața, integritatea fizică a pietonilor, deoarece, uneori aceștia au tendința de a alerga pentru a putea trece de pe una din părți pe cealaltă. 

Zona este puternic tranzitată atât de autovehicule cat și de pietoni, existând permanent un caz de dubiu cu privire la atenția cu care se asigură pietonii și la obligația șoferilor de a circula cu viteza de 30km/h în preajma trecerii atunci când un pieton este lângă ea și se pregătește să traverseze. 

Solicit autorităților competente (Direcția de Drumuri și Poduri Brașov, Poliția Rutieră, Primăria Râșnov) acordarea tuturor avizelor pentru că această trecere sa fie una semaforizată, similară celei de la Arzoi. 

 

 

 

 

 

 


Motrescu Horia-Mihai    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Motrescu Horia-Mihai să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook