Sustine actualizarea deducerilor personale si suplimentare !

E timpul ca așa-zisul stat social să sprijine și familiile care trăiesc din muncă !

Sustine legea pentru actualizarea deducerilor personale si suplimentare. Deducerea personala este singurul beneficiu direct pentru salariati, o modalitate prin care salariile mici sunt impozitate mai putin. Mai mult, dacă salariații au copii sau alte persoane în intreținere, beneficiază de deduceri suplimentare. Marea problemă este că din 2005 deducerile personale și suplimentare nu au mai fost actualizate cu rata inflației și nici nu au mai ținut cont de creșterea salariului minim pe economie astfel încât, toate creșterile salariului minim nu au ajutat în mod real salariații ci au dus la creșterea bazei de impozitare și automat la impozite mai mari.

România este țara Uniunii Europene cu una dintre cele mai scazute rate ale natalității și cu un trend descrescator al acestei rate. Pentru multe familii tinere creșterea și educarea unui copil este un vis pe care tot îl amână din cauza greutăților financiare, a lipsei unei locuinte proprii, a lipsei unei perspective reale de îmbunătățire a vieții etc.

Alocatia pentru copii are valoarea cea mai scazuta din Europa! S-a spus de multe ori ca, o alocatie marita ar fi ”atractivă” pentru familiile sărace, fără venituri, care ar vedea din alocatia copiilor o sursa de venit. Până în acest moment statul s-a aplecat doar asupra copiilor aflați într-o forma de protecție (alocație de plasament - 600 ron), asupra familiilor cu venituri extreme de reduse (alocații de sprijin familial).

Solutia propusa de modificare a codului fiscal vine in sprijinul acelor persoane care au un loc de munca , au venituri reduse, dar aleg, cu toate greutatile inerente, sa aiba copii, sa se ocupe de cresterea și educarea lor. Pentru acestia un venit suplimentar de cca 70 ron/luna nu rezolva toate problemele, dar poate reprezenta un sprijin si un mod de rezolvare a unor probleme punctuale: o pereche de adidasi, o perche de blugi, cateva carti / culegeri, sau o tabara de vara.

În prezent Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal a ajuns în Camera Deputaților unde urmeaza sa fie votata. Cere-i si tu deputatului care te reprezinta sa voteze aceasta modificare legislativa.