Susțineți anularea celor 9 întrebări fără nicio variantă corectă de răspuns, din cadrul examenului de absolvire a I.N.P.P.A., sesiunea 15 noiembrie 2020?

 

Către:

Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România

În atenția:

Domnului av. dr. Traian Briciu

Adresa:

Palatul de Justiție, Splaiul Independenței nr. 5, sector 5, București

Telefon:

021-313-4875; 021-316-0739; 021-316-0739; 

Email:

office@unbr.ro

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Către:

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România

În atenția:

Membrilor Consiliului UNBR

Contact:

Palatul de Justiție, Splaiul Independenței nr. 5, sector 5, București

Telefon:

021-313-4875; 021-316-0739; 021-316-0739; 

Email:

office@unbr.ro

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Către:

Comisia Permanentă a U.N.B.R

În atenția:

Membrilor Comisiei Permanente

Adresa:

Palatul de Justiție, Splaiul Independenței nr. 5, sector 5, București

Telefon:

021-313-4875; 021-316-0739; 021-316-0739; 

Email:

office@unbr.ro

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Către:

Directorul Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților

În atenția

Domnului av. dr. Dan Oancea

Contact:

Strada Vulturilor nr. 23, sector 3, București

Telefon:

021-313-4875; 021-316-0739; 021-316-0739; 

Email:

dan.oancea@inppa.ro 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Referitor la:

Baremul la proba scrisă

Privind:

Organizarea și desfășurarea examenului de absolvire a I.N.P.P.A.

Sesiunea:

15 Noiembrie 2020

Data:

16.11.2020

 

Subsemnații, în calitate de avocați stagiari, membri Barourilor din cadrul U.N.B.R. candidați la examenul de absolvire al I.N.P.P.A., formulăm prezenta:

 

PETIȚIE

 

Prin intermediul căreia vă solicităm în mod respectuos, ca în limitele competenței ce revine fiecăreia dintre dumneavoastră, potrivit legii, să procedați într-un termen cât mai scurt, la modificarea baremului la proba scrisă a examenului de absolvire a I.N.P.P.A. - din ziua de duminică, 15 noiembrie 2020, după cum urmează::

Să dispuneți anularea tuturor întrebărilor care nu au avut niciun răspuns corect, cu consecința acordării punctajului tuturor candidaților pentru fiecare dintre acestea, mai exact:

  • G1 - întrebările: 3, 16, 18, 27, 30, 31, 33, 49, 50
  • G2 - întrebările: 4, 18, 19, 23, 28, 36, 38, 41, 43
  • G3 - întrebările: 4, 11, 16, 22, 26, 31, 36, 48, 50
  • G4 - întrebările: 8, 14, 15, 24, 29, 33, 39, 45, 46

 

Pentru următoarele:

CONSIDERENTE

 

  1. Conform art. 1 alin. (3) din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de absolvire a Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor - I.N.P.P.A,Examenul de absolvire a l.N.P.P.A. se desfăşoară conform principiilor transparenţei, echilibrului între verificarea aptitudinilor practic-aplicative şi a cunoştinţelor teoretice, identităţii modalităţilor de examinare şi criteriilor de evaluare la nivel naţional şi la nivelul structurilor teritoriale, caracterului unitar al gradului de dificultate a subiectelor şi al aprecierii aptitudinilor de ordin practic-aplicativ, având în vedere în permanență competenţele la nivel naţional ce urmează a fi dobândite prin promovarea examenului. ”
  2. Art. 8. alin. (1) din același regulament prevede: „Probele scrise se desfăşoară la aceleaşi date şi ore atât în structura centrală a I.N.P.P.A. cât şi în structurile teritoriale. Probele scrise constau în rezolvarea unor cazuri practice cuprinse în cadrul unor chestionare formate din câte 10 întrebări pentru fiecare disciplină la proba scrisă 1, respectiv din câte 15 întrebări pentru fiecare disciplină la proba scrisă 2. Fiecărei întrebări îi vor corespunde mai multe variante de răspuns, din care una sau două pot fi corecte, existând posibilitatea ca nicio variantă să nu fie corectă.
  3. În ceea ce privește examenul de absolvire al INPPA, sesiunea 24 noiembrie 2019, în cuprinsul Hotărârii nr. 2 din 17 mai 2019, a Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A., la art. 7 se prevede: Candidații declarați admiși la probele orale vor susține proba scrisă care constă în rezolvarea unui număr de 50 de cazuri practice, fiecărei întrebări îi vor corespunde mai multe variante de răspuns din care una sau două pot fi corecte, existând posibilitatea ca toate variantele de răspuns să nu fie corecte.”
  4. Referitor la examenul de absolvire al INPPA, sesiunea 12 noiembrie 2018, în cuprinsul Hotărârii nr. 3 din 21 iunie 2018, a Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A. la art. 7 se prevede „Candidații declarați admiși la probele orale vor susține proba scrisă care constă în rezolvarea unui număr de 50 de cazuri practice, fiecărei întrebări îi vor corespunde mai multe variante de răspuns din care una sau două pot fi corecte, existând posibilitatea ca toate variantele de răspuns să nu fie corecte.”
  5. În același sens, la examenul de absolvire al INPPA, sesiunea 10 noiembrie 2017, în cuprinsul Hotărârii nr. 5 din 20 august 2017, a Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A.  la art. 7 se prevede „Candidații declarați admiși la probele orale vor susține proba scrisă care constă în rezolvarea unui număr de 50 de cazuri practice, fiecărei întrebări îi vor corespunde mai multe variante de răspuns din care una sau două pot fi corecte, existând posibilitatea ca toate variantele de răspuns să nu fie corecte”
  6. Situația era identică și la examenul de absolvire al INPPA, sesiunea 14 noiembrie 2016, în cuprinsul Hotărârii nr. 75 din 24 octombrie 2016, a Consiliului de Conducere al I.N.P.P.A.  la art. 7 se prevede „Candidaţii declaraţi admişi la probele orale vor susţine proba scrisă care constă în rezolvarea unui număr de 50 de cazuri practice, fiecărei întrebări îi vor corespunde mai multe variante de răspuns din care una sau două pot fi corecte, existând posibilitatea ca toate variantele de răspuns să nu fie corecte.”
  7. Analizând baremele de corectare la proba scrisă a examenului de absolvire a I.N.P.P.A. din anii 2016, 2017, 2018, 2019, se poate observa faptul că NICIODATĂ până în prezent nu a existat măcar o întrebare care să nu aibă niciun răspuns corect, creându-se o cutumă în acest sens. De altfel, discutând cu colegii care au susținut examenul în anii anteriori, aceștia au precizat că – deși în Regulament se menționează „posibilitatea ca toate variantele de răspuns să nu fie corecte”- se cunoaște faptul că se vor da subiecte cu unul sau două răspunsuri corecte, așa cum s-a procedat în fiecare an. În circumstanțele actuale, niciodată nu s-ar mai putea anula o grilă în situația în care s-a pus, spre exemplu, pe barem o singură variantă și, apoi, în urma contestațiilor, reiese că este greșită. Astfel, s-ar ajunge la situația aberantă să se considere la grila respectică mereu ,,niciun răspuns corect”, ca urmare a contestațiilor. Astfel, contestațiile pentru grile evident greșite nu ar mai avea sens sau vreo utilitate.
  8. Convingerea noastră potrivit cu care vor exista doar variante cu unul sau două răspunsuri corecte a fost întărită de următoarea situație de fapt: la examenul de absolvire a I.N.P.P.A. - sesiunea 11 noiembrie 2019, la întrebarea nr. 16 de la G1 s-a afișat inițial ca răspuns corect varianta B, iar după contestații, constatându-se că în mod evident nici varianta B nu era corectă, grila a fost anulată și nu s-a considerat corectă varianta niciun răspuns nu este corect”, acordându-se astfel punctajul tuturor candidaților. Or, dacă s-ar fi aplicat Regulamentul în litera sa, ar fi trebuit să se acorde punctajul doar celor care au răspuns în sensul că „nicio variantă nu este corectă”.
  9. În schimb, la alte grile, unde s-a apreciat că – deși inițial s-au afișat două răspunsuri corecte - doar un răspuns este corect, baremul a fost rectificat, iar întrebarea nu a fost anulată (a se vedea procesul-verbal de soluționare a contestațiilor).
  10. Înainte de examen, toți candidații au lecturat subiectele din anii anteriori și modul de rezolvare (inclusiv modul de soluționare a contestațiilor) și au procedat in consecință. De aceea se și afișează pe pagina de internet a INPPA toate informațiile relevante, în virtutea principiului transparenței și pentru ca fiecare să avem o imagine cât mai clară cu privire la modul de desfășurare a examenului.
  11. Faptul că toți cei implicați în desfășurarea examenului au fost convinși că examenul se desfășoară în aceleași condiții ca și în anii anteriori rezultă și din aceea că mulți dintre noi am fost informați de către supraveghetori din diverse săli și din diverse centre teritoriale cu privire la faptul că examenul se desfășoară în condițiile din anii precedenți, în sensul că lipsa unui răspuns la cel puțin o întrebare putea fi considerată fraudă. Evident, am pornit de la realitatea potrivit cu care, anterior examenului, supraveghetorii (care sunt avocați) au fost instruiți cu privire la aspectele de ordin formal ale desfășurării examenului și ne-am conformat precizărilor acestora.
  12. Încă un aspect important: nu s-a reglementat în niciun regulament modalitatea concretă în care trebuie „tratate” acele întrebări care nu au nicio variantă de răspuns corectă. La examenele de admitere sau de licență pe care unii dintre noi le-am susținut (de exemplu, la Facultatea de Drept a Universității din București) a existat o variantă în care se preciza că niciuna dintre variantele anterioare nu este corectă sau că este corect un alt răspuns decât cele menționate. De data aceasta nu a existat nicio mențiune în acest sens.

  13. Art 14 din CEDO garantează interzicerea oricărei forme de discriminare directă sau indirectă. În cazul nostru, anul acesta, regasim un caz de discriminare indirectă. În concret, persoane aflate în situații identice/similare, în baza acelorași reguli de desfășurare a examenului au primit tratament diferentiat. Astfel, anul trecut grilele care nu aveau niciun raspuns corect au fost anulate si s-a acordat punctaj tuturor candidatilor, iar anul acesta grilele care nu aveau niciun răspuns corect au fost punctate pe barem ca fiind corecte. Rezultă fără echivoc discriminarea între generatii, lipsa de transparență și de imparțialitate

  14. Totodată, modalitatea de organizare și desfășurare a examenului contravine categoric prevederilor Legii nr. 245/2020 privind efectuarea unui test de proporționalitate anterior adoptării unor noi reglementări referitoare la profesii, astfel cum a fost promulgată prin Decretul Președintelui nr. 859/2020, acte normative  publicate în Monitorul Oficial nr. 1050 din 9 noiembrie 2020.

  15. Astfel, reglementările naționale care organizează accesul la profesii reglementate, inclusiv avocatura, sunt supuse unui test de proporționalitate înainte de adoptare. Scopul este acela de a verifica dacă acestea constituie un obstacol nejustificat sau disproporționat în calea exercitării liberei circulații a lucrătorilor, a libertății de stabilire și a libertății de a presta servicii. Acestea transpun însă în legislația națională dispozițiile Directivei (UE) 2018/958 a Parlamentului European și a Consiliului din 28 iunie 2018 privind efectuarea unui test de proporționalitate înainte de adoptarea unor noi reglementări referitoare la profesii, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 173/25 din 9 iulie 2018.

  16. Proporționalitatea va trebui să fie examinată în special în ceea ce privește impactul asupra liberei circulații a persoanelor și serviciilor în cadrul Uniunii, privind alegerea consumatorilor și calitatea serviciului furnizat sau posibilitatea utilizării unor mijloace mai puțin restrictive. În  circumstanțele date, subsemnații considerăm că, în acord cu exigențele de mai sus, se impunea să ne fie adus la cunoștință faptul că examenul din acest an va fi diferit, în ciuda menținerii acelorași prevederi în Regulament, fiind decis astfel la nivelul U.N.B.R. reducerea ratei de promovabilitate a examenului de dobândire a calității de avocat definitiv.

  17. În egală măsură, această abordare ar putea fi justă doar în contextul unei expuneri de motive ample și prealabile, motivată de art. 6(2) din Legea nr. 245/2020, respectiv “ Autoritățile publice cu drept de inițiativă legislativă în a căror arie de competență se circumscrie profesia reglementată sau care urmează a se reglementa și coordonatorul național pentru recunoașterea calificărilor profesionale analizează, în special, dacă dispozițiile prevăzute la alin. (1) sunt justificate în mod obiectiv de motive de ordine publică, de siguranță publică sau de sănătate publică ori de motive imperative de interes general, cum ar fi, de exemplu: păstrarea echilibrului financiar al sistemului de securitate socială; protecția consumatorilor, a beneficiarilor serviciilor și a lucrătorilor; garantarea bunei administrări a justiției; asigurarea corectitudinii tranzacțiilor comerciale; combaterea fraudei și prevenirea cazurilor de evaziune fiscală și de evitare a obligațiilor fiscale și asigurarea eficacității supravegherii fiscale; siguranța transporturilor; protecția mediului și a mediului urban; sănătatea animalelor; proprietatea intelectuală; protejarea și conservarea patrimoniului național istoric și artistic; obiectivele de politică socială; obiectivele de politică culturală.” Totodată, alin. (3) al aceluiași articol prevede ca “motivele de natură pur economică sau motivele strict administrative nu constituie motive imperative de interes public care să justifice o restricție privind accesul la profesiile reglementate”.

  18. Or, raportat la cele de mai sus, cerințele de publicitate, din perspectiva transparenței, nu sunt în acord cu spiritul Directivei și restricționează într-o manieră abuzivă libera circulație a serviciilor. Nejustificarea și disproporționalitatea măsurilor luate de organizatori evidențiază restrângerea acestei libertăți fundamentale (i.e. libera circulație a serviciilor) prin organizarea unui examen supus unor reguli unilaterale, neaduse la cunoștința candidaților, care rezultă într-un procent de promovabilitate vădit injust, accesul la titlul de avocat definitiv, și, pe cale de consecință, exercitarea profesiei, fiind restricționate.

  19. Suplimentar, apreciem că modul în care s-a materializat „răspunsul corect” la întrebările fără niciun răspuns, în sensul că nu trebuia bifată nicio variantă, nu prezintă suficiente garanții pentru a insufla sentimentul de siguranță în rândul candidaților, lăsând necompletate acele spații. În cazul în care s-a urmărit creșterea gradului de dificultate, se impunea adăugarea unei noi variante „D) - niciuna dintre variantele anterioare”, așa cum era în trecut, pentru a se menține sentimentul de siguranță, evitându-se a se lăsa spații necompletate. În actualele condiții, nu se va ști dacă un candidat nu a completat spațiile pentru că a apreciat că niciun răspuns nu este corect sau pentru că nu a cunoscut răspunsul ori pentru că nu a mai avut timp să bifeze vreo variantă.

  20. Luând în considerare posibilele erori în redactarea grilelor, erori care s-au comis și la examenul de admitere din septembrie 2018 (când majoritatea am susținut examenul de admitere în profesie) și la examenul de definitivat din anul 2019 (când s-au admis 5 contestații!), precum și cutuma creată în legătură cu posibilitățile de variante corecte, am răspuns bifând varianta pe care am considerat-o ca fiind cea mai puțin greșită. Reamintim că supraveghetorii ne-au precizat că examenul se desfășoară în aceleași condiții ca și în anii precedenți. 

  21. Un alt aspect deosebit de important a fost timpul extrem de redus (3 ore) raportat la gradul de dificultate al examenului. Astfel, mulți dintre noi nu am avut suficient timp pentru a rezolva toate întrebările, având în vedere modalitatea în care acestea au fost concepute, gradul de dificultate, precum și formularea defectuoasă a enunțului.

  22. În cele din urmă, aceste modificări au avut un impact negativ major asupra noastră, mulți fiind în situația ca după 2 ani de stagiatură, să fim nevoiți să ne prelungim stagiatura până la următorul examen de absolvire a I.N.P.P.A., unii din lipsa a 2-3 puncte.

  23. Nu în ultimul rând, nu este firesc să se aplice un regim discriminatoriu în privința generației noastre comparativ cu generațiile anterioare. Dacă se dorea aplicarea unui alt sistem de completare a grilelor, ar fi trebuit să se procedeze într-un mod clar, transparent, astfel încât să se asigure previzibilitatea desfășurării examenului.

  24. În final, apreciem că, în primul rând, din cauza celor 9 grile rezultatele din acest an sunt foarte slabe. Suntem convinși că nu există generații foarte bune (unde nu promovează definitivatul doar 5-10% dintre candidați - a se vedea generația 2019) și generații foarte slabe (unde peste 50% sunt declarați respinși- situație care se profilează în acest an). Există însă moduri complet diferite de organizare a examenului, care influențează în mod decisiv rezultatele. Această situație trebuie corectată.

 

Sperăm ca acest dialog să fie unul constructiv și de bun augur, astfel încât să conducă la rezolvarea acestei nefericite formulări, care creează un puternic impact negativ asupra noastră, a stagiarilor de anul 2 din toată țara.

 

Cu considerație,

Avocați stagiari care susțin acest demers

  1. Gîndac Cristian Călin, Baroul Cluj
  2. Nastase Mihaela Livia, Baroul București
  3. Manea Elena, Baroul București
  4. Cirstian Ioana-Sabina-Diana, Baroul București
  5. Apostolescu Ana-Maria-Roxana, Baroul București
  6. Iordache Georgiana-Adelina. Baroul București
  7. Pandele Ariana Gabriela, Baroul București
  8. Anca Ioana Cada, Baroul București
  9. Neculau Constantin-Robert, Baroul București
  10. Miclăuș Ingrid-Georgiana, Baroul București
  11. Buse Andreea Cristiana, Baroul București
  12. Bidică Dora Ioana, Baroul București
  13. Nita Camelia-Manuela, Baroul București
  14. Mincioaga Adrian Ovidiu, Baroul București
  15. Nenu Dalida Maria, Baroul București
  16. Croitoru Andreea Alexandra, Baroul București
  17. Silviu Cipu, Baroul București
  18. Cristea Andrada-Mihaela, Baroul București
  19. Braileanu Ana, Baroul București
  20. Galeata Aida Geanina , Baroul București
  21. Ardeleanu Laura Stefania, Baroul București
  22. Prichici Elena Patricia, Baroul Neamt
  23. Hagiu Elena Isabela, Baroul București
  24. Dinu-Mircea Pavel, Baroul București
  25. Gavril Diana-Alexandra, Baroul București
  26. Bălan Bogdan-Dănuț, Baroul București
  27. Brăgaru Cezara, Baroul București
  28. GHEORGHE SIMONA ANA MARIA, Baroul București
  29. Paduraru Alexandra-Corina, Baroul București
  30. Stegarescu Larisa, Baroul București
  31. Catrina Delia-Ionela, Baroul București 
  32. Serban Mihaela Ramona, Baroul Timisoara
  33. Leaua Alexandra-Georgiana, Baroul București
  34. Guli Georgiana-Alexandra, Baroul București
  35. Ruxandra Ene, Baroul București
  36. Filimon Ionela, Baroul București
  37. Filipciuc Ioana Andreea, Baroul București
  38. Năstase Lidia Mihaela, Baroul Dolj
  39. Coman Antonia, Baroul București
  40. Dumitru Loredana Marlen, Baroul București
  41. Bogdan Emil Sebastian, Baroul București
  42. Bogdan Dragos-Bogdan, Baroul București
  43. Dolănescu Gabriela Camelia, Baroul București
  44. Serban Ana Maria, Baroul București
  45. Stănculescu Diana-Gabriela, Baroul București
  46. Bichis Cristina, Baroul București 
  47. Tinca Diana-Carmen, Baroul București
  48. Tudor Mihaela Andreea, Baroul București
  49. Baciu Ana-Maria, Baroul București
  50. Lucaci Andreea Eleonora, Baroul București
  51. Baiesu Tunsu Andreea Narcisa, Baroul Botosani
  52. Coderie Ioana Miruna, Baroul București
  53. Durlea Ioana-Alexandra, Baroul București    
  54. Nicolescu Ileana, Baroul București    
  55. Avășan Daiana-Giorgiana, Baroul Cluj
  56. Lupu Liliana-Cristina, Baroul București    
  57. Darius Trusculete, Baroul București    
  58. Enache Iana, Baroul București    
  59. Moldovan Iulia, Baroul București    
  60. Marian Corina, Baroul Brasov
  61. Tegzes Ioan-Alin, Baroul Timis
  62. Ioana Iacob, Baroul București    
  63. Davidescu Anca Maria, Baroul București    
  64. Popescu Tiberiu, Baroul București    
  65. Gane Andrei Mihnea, Baroul București    
  66. Ciobanu Aurelia – Mariana, Baroul București    
  67. Popescu Ioan Alexandru, Baroul București    
  68. Popa Iuliana Ioana, Baroul București   
  69. Anton Ana-Maria , Baroul Tulcea
  70. Ciobanu Mariana-Daniela, Baroul București   
  71. Radescu Maria Adelina, Baroul Vâlcea
  72. Ciotir Andra Cristina, Baroul București   
  73. Stoica Sandra, Baroul București   
  74. Malciu Olga Camelia, Baroul București   
  75. Dana Florenta Curculescu, Baroul București   
  76. Elena Diana Dedita, Baroul București   
  77. Blanariu Bianca-Andreea, Baroul București   
  78. Preda Gheorghe Codruț, Baroul București   
  79. Ioana Alexandra Nastasoiu, Baroul Alba
  80. Grecu Georgiana Dana, Baroul București   
  81. Ana-Maria Brezean, Baroul București   
  82. Borcia Andreea, Baroul București   
  83. Picincu Ioana Alexandra, Baroul Piatra Neamt
  84. Stanca Ioan-Flavius, Baroul Timis 
  85. Soare Ioan-Alexandru, Baroul București   
  86. Roxana-Andreea Rosca, Baroul București   
  87. Petrescu Iris, Baroul București   
  88. Dumitrache-Babalâc Silvia, Baroul București   
  89. Suciu Denisa Lorena, Baroul Timis
  90. Păunescu Elena Anca, Baroul București   
  91. Gheorghita Adelina-Simona, Baroul București   
  92. Serafin Dennis George, Baroul Timis
  93. Pitigoi Cristiana Catalina, Baroul București  
  94. Crăciun Mihaela Ioana, Baroul Bihor
  95. Bogdan-Petru Buta, Baroul București 
  96. Tarta Ana Gabriela, Baroul Cluj
  97. Patrascu Ioana Cristina, Baroul București 
  98. Big Mihai Ionuț, Baroul Satu Mare
  99. Alb Madalina Raluca , Baroul Cluj
  100. Dobre Alexandra Ana Sabina, Baroul București
  101. Diana Antonia Oros, Baroul Cluj
  102. Pasare Georgiana Elena, Baroul București
  103. Covrig Georgeta, Baroul București
  104. Leszai Imola- Boglarka, Baroul Cluj
  105. Mitcov Victor-Adrian, Baroul București
  106. Ilica Petronela, Baroul București
  107. Porumbita-Frone Ioana-Teodora, Baroul București
  108. Goga Marius, Baroul București
  109. Stankova Yoana, Baroul București
  110. Radac Roberta-Maria, Baroul Timis
  111. Titorian Irina-Carmen, Baroul București
  112. Budai Ioana Maria, Baroul Cluj
  113. Diana Astefanesei, Baroul Botosani
  114. Iulia Florina Nițulescu, Baroul București
  115. Baci Sandra Bianca, Baroul București
  116. Bursumac Alls-Catalina, Baroul București
  117. Borghesi Sara, Baroul Arad
  118. Birău Maria Iulia, Baroul Bihor
  119. Zahanagiu Ana-Raluca, Baroul București
  120. Stan Maria Mădălina, Baroul Constanta
  121. Baba Mădălina-Adina, Baroul Cluj
  122. Takacs Claudia Anetta,Baroul Maramures
  123. Ionică Mihaela Alexandra, Baroul București
  124. Saceanu Irina-Lavinia, Baroul București
  125. Duca Cristina Madalina, Baroul Sălaj
  126. Oroian Alexandra Cosmina, Baroul Mures
  127. Pop Ovidiu Alexandru, Baroul Bistrita Nasaud
  128. Pancea Cosmin Mihai, Baroul București
  129. Vladimir-Cristian Griga, Baroul București
  130. Popovici Vlad-Ionut , Baroul București
  131. Dinca Diana Nicoleta, Baroul București 
  132. Popescu Rebecca, Baroul București 
  133. Matolczki Laszlo, Baroul Cluj
  134. Turcanu Alina, Baroul București 
  135. Gaman Diana Andreea, Baroul București 
  136. Crețu Oana-Roberta, Baroul București 
  137. Paraschiv Alina Diana, Baroul București 
  138. Cristescu Andrei, Baroul București 
  139. Dumitrache Vasile-Giulio, Baroul Neamt
  140. Stroescu Nicoleta Aurora, Baroul București 
  141. Lupou Daliana Niculina, Baroul București
  142. Stanciu Victor Andrei, Baroul București
  143. Andreescu Claudia, Baroul București 
  144. Pacuraru Elena Marina, Baroul București 
  145. Covrig Andreea, Baroul București 
  146. Anghel Nicolae Alexandru, Baroul București 
  147. Gherghel Edmond George, Baroul Iasi
  148. Alecu Alexandra Gabriela, Baroul București  
  149. Staicu Daniela, Baroul București  
  150. Ștefan Petrina Mădălina, Baroul Iasi
  151. Chesnoiu Georgiana, Baroul București  
  152. Iurcu Veaceslav, Baroul Iasi
  153. Mihai Gheorghe-Radu, Baroul București  
  154. Deac Eliana Mihaela, Baroul Maramures
  155. Achim Ana-Maria, Baroul București  
  156. Crăciun Anda-Maria, Baroul Maramureș
  157. Naida Loredana, Baroul Suceava
  158. Gatu Silviu Gabriel, Baroul Iasi
  159. Balogh Zsuzsa, Baroul Cluj
  160. Dragan Alina-Cristina, Baroul București
  161. Chis Bianca Florina, Baroul Salaj
  162. George-Andrei Diaconescu, Baroul București
  163. Fredy Costinel Voiculescu, Baroul București
  164. Dima Alexandru Valerian, Baroul Cluj
  165. Dragu Steluta Marinela, Baroul Braila
  166. Dîrle Vlăduț Florin, Baroul Maramures 
  167. Cristian Răzvan Cercel, Baroul București
  168. Mirea Ioana Valentina
  169. Grigorean Tudor, Baroul București
  170. Iacob Radu Sergiu, Baroul Mures
  171. Gheorghiu Smaranda, Baroul București
  172. Sîrbu Paul-Tiberiu, Baroul București
  173. Olteanu Ionut, Baroul Vaslui
  174. Filip Cezar Constantin, Baroul București
  175. Pop Catalin Daniel, Baroul Cluj
  176. Plăian Andreea Ioana, Baroul Cluj
  177. Bele Nona Stefania,Baroul Cluj
  178. Pruteanu Alexandru-Franz, Baroul București
  179. Seinea Ana, Baroul București
  180. Popescu Elena Victoria, Baroul Cluj
  181. Horduna Denisa Alexandra, Baroul Timis
  182. Eduard Macris, Baroul București 
  183. Vîrlan Alina, Baroul București 
  184. Dascalu Stefania Evelina, Baroul București 
  185. Elena Aldescu, Baroul București 
  186. Tecuță Mihai-Emil, Baroul București 
  187. Taranu Radu – Marian, Baroul București 
  188. Dimache Cristina, Baroul București 
  189. Anitei Roberta Andreea , Baroul Timis
  190. Chițu Andra Filofteia, Baroul București 
  191. Pavel Teodora,  Baroul Vaslui
  192. Dumitru Alexandru, Baroul București 
  193. Andreea Gurică, Baroul București  
  194. Chiperi Simona-Daniela, Baroul Cluj 
  195. Emanuel Remus Ailenei, Baroul București  
  196. GAVRIL Cosmin Ionuț, Baroul București  
  197. Hărșan Adelina, Baroul Timis,
  198. Camelia-Florentina Dumitru, Baroul București  
  199. Ionescu Oana Catalina, Baroul București  
  200. Jurca Larisa-Camelia, Baroul București  
  201. Jivcovici Danita Hermina, Baroul Timis
  202. Brebeanu Andrei, Baroul București  
  203. Mariuta Andrada, Baroul Timis 
  204. Tudor Cristina Maria Roxana, Baroul București  
  205. Mocanu Maria, Baroul București  
  206. Radu Bianca Ingrid, Baroul București  
  207. Turnea Adriana Daniela, Baroul Constanta
  208. Gherman Maria Nicoleta, Baroul Prahova
  209. Rusu Florinela-Iuliana, Baroul București    
  210. Stoica Alina-Stefania, Baroul București   
  211. Ciubotaru Diana Bianca, Baroul București   
  212. Burcea Alexandra Elena, Baroul București   
  213. Vlahu Marinela, Baroul Constanta  
  214. Kando Raul Florin, Baroul București  
  215. Dinu Elena Alina , Baroul București  
  216. Stoica Adriana-Georgiana, Baroul București  
  217. Mihai Alexandra Andreea, Baroul București  
  218. Rusu Răzvan, Baroul București  
  219. Tudor Gheorghe, Baroul București  
  220. Munteanu Anca Nicoleta, Baroul București  
  221. Sfetcu Grigore Ionut, Baroul București 
  222. Nichifor Elena, Baroul Constanta  
  223. Dobre Daiana Georgiana, Baroul Constanta 
  224. Busu Tania-Elena, Baroul București 
  225. Săsărman Lucia Augusta, Baroul Bistrita-Nasaud
  226. Gheorghina Luana, Baroul Constanta
  227. Nistor Luminita-Ana, Baroul Constanta
  228. Cosmin Stefan Bogdan, Baroul București 
  229. Rogin Madalina, Baroul București 
  230. Cristina Staicu, Baroul București 
  231. Evangeline Cruceanu, Baroul București 
  232. Băicoianu Andrei Eugen, Baroul București 
  233. Rusu Larisa-Ioana, Baroul București 
  234. Grandori Cosmin-Adrian, Baroul București 
  235. Deac Aurel, Baroul Cluj
  236. Nicolae Irina, Baroul București 
  237. Alexandra Monica Celik, Baroul București 
  238. Gabriel Tudor, Baroul Arges
  239. Isac Călina, Baroul Timiș   
  240. Belciu Anca-Ionela, Baroul București 
  241. German Rodica, Baroul Hunedoara
  242. Weiss Walter, Baroul Sibiu
  243. Anghel Ioana Andrada, Baroul Sibiu
  244. Rauca Monica Isabela, Baroul București 
  245. Bălan Bogdan-Dănuț, Baroul București 
  246. Crișan Adnana Ștefania, Baroul Cluj
  247. Climinte Evelina Elena, Baroul București 
  248. Munteanu Mihnea-Dorian, Baroul București 
  249. Pisau Iulia-Andreea, Baroul București 
  250. Cândea Alin Sabin, Baroul București 
  251. Cristea Iulia-Lorena, Baroul București
  252. Stoica Roberta Victoria, Baroul București
  253. Arina Izgirean, Baroul Timiș  
  254. Pelici Daiana – Gorana, Baroul Timiș 
  255. Seitan Cristina, Baroul Timiș
  256. Iulia Pintea, Baroul Maramures
  257. Andreea Ciocănaru, Baroul București
  258. Cosmin Bolog, Baroul București
  259. Fatehy Ali, Baroul Cluj
  260. Ștefan Daniela Ștefania, Baroul București
  261. Cretu Fabian-Eduard, Baroul București
  262. Ciobriș Cristian, Baroul Bihor
  263. Cotleț Andreea-Silvia, Baroul București
  264. Bogdan Rareș, Baroul București
  265. Andreescu Andreea Eleonora, Baroul București
  266. Madalina Pacala, Baroul București
  267. Costache Ioana Mirela, Baroul Dolj
  268. Bogdan Rareș Marin, Baroul București
  269. Stan Andra Maria, Baroul București
  270. Szilagyi Kinga, Baroul Cluj
  271. Dumitrescu Otilia, Baroul București
  272. Valentina Burada, Baroul București
  273. Iliescu Ana Maria
  274. Cristian Sabina Elena 
  275. Stancu Dana, Baroul București
  276. Izdrea Andra Ileana 
  277. Arba Liliana Diana, Baroul București
  278. Marin Roxana-Daniela
  279. Prodan Alexandra 
  280. Muresan Ligius Daniel
  281. Cotor Codruța-Denisa 
  282. Purcar Diana Aniela 
  283. Jivcovici Danita Hermina, baroul timis
  284. Nastasoiu Ioana Alexandra - Baroul Alba
  285. Toma Ovidiu Cezar Cristian
  286. Muscan Ioana Roxana, Baroul Maramureș
  287. Bujoreanu Alexandru - Baroul Brașov
  288. Kolozsi Robert Károly - Baroul Cluj
  289. Buse Andreea Cristiana Baroul București
  290. Vremera Kirli Livia - Baroul București 
  291. Banica Geogiana -Baroul Bucresti
  292. Serban Mihaela Ramona - Baroul Mehedinti
  293. Petre Mihai-Andrei - Baroul București 
  294. Ionescu Oana Cătălina- Baroul București 
  295. Márton Henrietta-Judith
  296. Zaharia Diana - Baroul Timiș 
  297. Bodescu-Dogaru Andrei - Baroul București 
  298. Pascu Andrada - baroul București
  299. Radu Ada Elena - Baroul București 
  300. Barbu Andada, Baroul București
  301. Morosanu Ana-Maria - Baroul București 
  302. Ilica Petronela, Baroul București
  303. Stanciu Lorena Stefania - Baroul București
  304. Cozma Claudia - Baroul Braşov
  305. Tudor Cristina Maria Roxana, Baroul București
  306. Tămaș Alexandra Ioana - Baroul Cluj 
  307. Majoran Tamas - Baroul Cluj 
  308. Mureșan Alexandru - Baroul Cluj
  309. Chesnoiu Georgiana - Baroul București
  310. Burcea Alexandra Elena, Baroul București
  311. Ceausu Ioana Cristina - Baroul București 
  312. Olteanu Ionut - Baroul Vaslui
  313. Nere Catalina - Baroul  București
  314. Avășan Daiana-Giorgiana, Baroul Cluj
  315. Riza Elena-Madalina - Baroul București
  316. Vințanu Victor-Ion- Baroul București 
  317. Galațeanu Călin- Baroul București
  318. Seitan Cristina - Baroul Timiș
  319. Stoica Sandra - Baroul București
  320. Cristescu Andrei - Baroul București
  321. Dorneanu Laura-Madalina - Baroul București 
  322. Torok Eva, Baroul Bihor
  323. Abrudan Vlad - Petru. Baroul Bihor
  324. Voica Sorina   Bianca  - Baroul Timiș 
  325. Horduna Denisa Alexandra - Baroul Timiș 
  326. Mureșan Ligius- Baroul Timiș 
  327. Banu Bianca - Baroul Timiș
  328. Borghesi Sara - Baroul Arad
  329. Todean Magdalena Gabriela - Baroul Cluj
  330. Madar Petran Olivia Alexandra - Baroul Cluj
  331. Catinca Mihaela Dobrisan
  332. Malciu Olga-Camelia - Baroul București
  333. Baiesu Tunsu Andreea Narcisa baroul Suceava
  334. Tanțău Adela Diana - Baroul Cluj
  335. Velea Mirela-Alina - Baroul București 
  336. Rusu Răzvan - Baroul București
  337. Mocanu Cătălina-Ioana - Baroul București
  338. Chițu Andra Filofteia - Baroul București
  339. David Ioan-Mircea - Baroul București
  340. Idriceanu Anișoara- Baroul București
  341. Bartis Előd - Baroul Bihor
  342. Ionică Mihaela Alexandra - Baroul București
  343. Alb Madalina Raluca - Baroul Cluj 
  344. Pop Ovidiu-Alexandru - Baroul Bistrita-Nasaud
  345. Chirciu Mădălina-Georgiana - Baroul București
  346. Costea Andrei Ștefan - Baroul București
  347. Szasz Ambra Diana - Baroul Cluj
  348. Vlăsceanu Georgiana Alexandra - Baroul Dâmbovița
  349. Griga Vladimir Cristian, Baroul București
  350. Anghel Ioana Andrada, Baroul Sibiu
  351. Pop Carmen, Baroul Cluj
  352. Folodi Dorin, Baroul Cluj
  353. Naida Lorena, Baroul Suceava
  354. Madar-Petran Olivia Alexandra, Baroul Cluj
  355. Ene Patricia, Baroul Suceava
  356. Pasare EGeorgiana Elana, Baroul București
  357. Purcar Diana Aniela, Baroul Cluj
  358. Preda Elena Corina, Baroul București
  359. Bancoș Traian, Baroul Maramureș
  360. Goidescu Daniel, Baroul București
  361. Homitchi Sorina, Baroul București
  362. Anițaș Marius Florin, Baroul Maramureș
  363. Bura Bianca Iasmina, Baroul Timiș
  364. Ancuța Cristina Maria, Baroul București
  365. Doina Iliescu, Baroul București
  366. Gabriela Ifrim, Baroul București
  367. Galeș Iulian, Baroul București
  368. Csetri Aura Nicoleta, Baroul Mureș
  369. Cătălina Burca-Andonie, Baroul București
  370. Sabin Gherdan, Baroul Cluj
  371. Buja Florin-Viorel, Baroul Cluj
  372. Popa Alin Sergiu, Baroul București
  373. Alina Violeta Stoicuț, Baroul București
  374. Dumitrescu Andra, Baroul Constanța
  375. Alexandru Avram, Baroul București
  376. Maciulschi Alexandra, Baroul Arad
  377. Sabou Anamaria Amalia, Baroul Cluj
  378. Vaman Andreea Elena, Baroul Cluj
  379. Ioana Dumitrache, Baroul București
  380. Bot Claudia, Baroul Timiș
  381. Dulhac Silviu Mihail, Baroul Iași
  382. Șeulean  Andreea Cosmina, Baroul Cluj
  383. Berilă Cristina Mădălina, Baroul București
  384. Melinte Diana, Baroul București
  385. Toacă Aszalos Roxana Ioana, Baroul Cluj
  386. Seserman Adelina, Baroul București
  387. Corina Damaschin, Baroul București
  388. Cosmin Diaconu, Baroul București
  389. Ciocoiu Diana Silvia, Baroul Constanța
  390. Ștefan Andrei Alin, Baroul București
  391. Buga Cristina, Baroul București
  392. Popa Radu Alexandru, Baroul București
  393. Mihnea Gheorghe, BAroul Brașov
  394. Țucudean Diana, Baroul Arad
  395. Raicu Cătălina Ștefania, Baroul București
  396. Balogh Laszlo Andrei, Baroul Bihor
  397. Sofian Bianca, Baroul Suceava
  398. Popa Adriana Monica, Baroul București
  399. Marius Barbu, Baroul București
  400. Arion Alexandra Georgiana, Baroul Sibiu
  401. Negru Diana, Baroul București
  402. Anițulesei Ioana, Baroul Cluj
  403. Ioan Bogdan Alexandru, Baroul București
  404. Miruna Pioara, Baroul București
  405. Sandru Cristina Adriana, Baroul Timiș
  406. Megheșan Florina Daniela, Baroul Mureș
  407. Gatu Silviu Gabriel, Baroul Iași

 

Avocați definitivi - maeștrii noștri care ne susțin în acest demers

 

  1. Eugen Iordăchescu, Baroul Cluj
  2. Mușat Alina Florina, Baroul Timiș
  3. Dorcea Bogdan Gabriel, Baroul Argeș
  4. Pavelescu Valentin, Baroul Argeș
  5. Carmen Dimulescu, Baroul Vâlcea

 

Menționăm faptul că sus-numiții semnatari și-au manifestat acordul de a susține și semna prezenta petiție până la momentul la care aceasta a fost publicată pe internet, spre a fi semnată online. Astfel, din acest motiv există posibilitatea ca numărul semnatarilor online să fie mai mare decât cel din prezenta.

 

Pe această cale, facem apel către toți avocații, mebri UNBR cu sau fără funcții de conducere, înscriși în tabloul cu drept de exercitare a profesiei, să semneze prezenta petiție în cazul în care doresc să ni se alăture acestui demers.

 

De asemenea, solicităm public fiecărui Barou din România prin organele sale de conducere, să își exprime poziția față de modalitatea de redactare a subiectelor examenului de absolvire a I.N.P.P.A, sesiunea 15 noiembrie 2020, precum și față de prezentul demers.


Gîndac Cristian Călin, avocat stagiar Barou Cluj    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Gîndac Cristian Călin, avocat stagiar Barou Cluj să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.







Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...