Stop muncii fortate a medicilor romani!!

Nu există o meserie care să presupună mai multe ore de muncă decât meseria de medic .

Niciodată nu am muncit cu ochii la ceas și nu am fugit de lângă pacienții noștri doar pentru că s-au scurs cele 6 ore din programul de muncă obligatoriu pe zi .

Dimpotrivă , fiecare dintre noi am avut pacienți a căror evolutie a fost dificilă și , pentru aceștia am venit de nenumărate ori de acasă să îi vedem , chiar în zilele de weekend ; ca să nu mai vorbim de pacienții operați care fac uneori complicații postoperatorii și trebuie să îi urmărești zilnic , indiferent dacă e zi de muncă sau de odihnă .
Fiecare dintre noi a făcut mii de ore de muncă suplimentare în decursul carierei și nici un medic niciodată nu a cerut pentru asta nimic în plus ; am făcut-o pentru că asta e menirea și am ales această meserie extrem de grea , cu cei mai multi ani de studii , din dorința de a ne ajuta semenii în momentele cele mai dificile , atunci când sunt în suferință .

Deși am rămas tot mai puțini , chiar atunci când ne reveneau fiecăruia câte 6-7 ..uneori chiar și 8 sau 10 gărzi pe lună , pt a putea asigura continuitatea asistenței medicale în linia de gardă , noi - medicii - am făcut totuși această muncă epuizantă nu numai psihic , ci și fizic .

Să incluzi totuși în lege OBLIGATIVITATEA unui program de muncâ de 48 de ore pe săptămână DOAR pentru medici , când toți ceilalți angajați ai statului român au un program de 40 de ore pe săptămână ni se pare nu numai discriminatoriu, dar totodata un fapt extrem de grav , neacceptat nicaieri în UE , decât pe perioade de câteva săptămâni și numai în situații excepționale .
Considerăm că această prevedere nu numai că încalcă Codul Muncii , dar este neconstituțională; ea nu va duce decât la epuizarea psihică și fizică a puținilor medici rămași să muncească în spitalele de stat , ducând la scaderea calității actului medical și în final va fi în defavoarea pacienților români care ajung în spitalele de stat , vorbind de o populație mult prea săracă pentru a-și permite să se adreseze spitalelor private sau celor din străinătate .
Considerăm că nu MUNCA FORȚATĂ reprezintă soluția deficitului de medici din România , ci acordarea respectului și remunerației motivante pt medici , astfel încât ei să rămână în țara lor , alaturi de familie .
Vă asigurăm că noi -medicii - nu vom accepta acest regim de muncă , discriminatoriu în raport cu toate celelalte categorii socioprofesionale .

Stop muncii fortate a medicilor!!! Stop sclaviei moderne!!


Livia Davidescu, membru al Grupului Profesional al Medicilor    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Livia Davidescu, membru al Grupului Profesional al Medicilor să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook