STOP BRACONAJULUI REZIDENTIAL OTOPENI

STOP BRACONAJULUI REZIDENTIAL!


Stimati locuitori ai cartierului Odaii,


Avem nevoie de sustinerea voastra in scopul eliminarii braconajului desfasurat ocazional in zona rezidentiala.

În data de 17.11.2021, în jurul orei 15.00, în spatele caselor de pe str. Stefan cel Mare nr. 59, au fost auzite 3 focuri de armă și, la o distanță de aproximativ 100 m de casele noastre, a fost văzut un bărbat singur, cu o armă de vânătoare în mână, care, după ce a tras cu arma, s-a urcat în autoturismul său și a părăsit zona. În data de 08.12.2021, în jurul orei 20.00, în aceeași zonă, au fost auzite focuri de arme, fluierături și strigăte, voci de bărbați, lătrat de câini și gemetele unui animal rănit, probabil căprioară, care s-a zbătut în agonie în jur de 15 min până a murit. În data de 12.12.2021, în jurul orei 18.30, au fost auzite în aceeași zonă 12 focuri de armă, trase foarte rapid.  Aceste zgomote de arma se aud din ce in ce mai des in ultimele saptamani.

Cu privire la toate aceste incidente au fost formulate plângeri la IPJ Ilfov, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosare penale cu privire la infracțiunea de braconaj, depunând totodată toate probele existente cu privire la aceste evenimente (fotografii, înregistrări audio, declarații de martori).

Pe lângă tragerea la răspundere penală a autorilor acestor fapte, noi, locuitorii zonei Odăile, dorim să fie luate măsuri pentru ca aceste activități să nu se mai desfășoare atât de aproape de locuințele noastre, în zone în care ne plimbăm, alergăm, ne plimbăm câinii și copiii noștri se joacă. Considerăm că aceste activități, indiferent că sunt legale sau nu (ceea ce urmează a stabili organele judiciare), sunt extrem de periculoase, având loc în zone și la intervale orare când foarte mulți oameni se plimbă.

Este vorba de un câmp cu teren arabil, dar și cu zone nearate, străbătut de str. Constantin Brâncoveanu pe care există asfalt sau pietriș, iluminat public și toate condițiile pentru ca noi, locuitorii zonei, să ne plimbăm și să ne bucurăm de natură. În plus, activitățile de vânătoare foarte aproape de locuințele de pe str. Ștefan cel Mare și str. Constantin Brâncoveanu, sunt un pericol și pentru persoanele care stau în aceste curți și animalele acestora.
Solicităm așadar autoritatilor sa ia măsuri pentru anularea existenței oricărui fond de vănătoare din zona rezidențială menționată (delimitată de calea ferată, Soseaua Centura Bucuresti si DN 1).

Screenshot_20211213-145633_Chrome.jpg* imagine cu caracter sugestiv.


Rezident Otopeni Odaii    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Rezident Otopeni Odaii să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...