Spune stop jafului din administratia braileana!

Am lansat o petiție, adresată brăienilor, cu exact titlul de mai sus. Înainte să v-o prezint și aici, pe blog, am să vă spun că avem nevoie de semnăturile voastre, semnăturile brăilenilor, pentru a opri împreună una dintre cele mai proaste și mai ineficiente idei pe care le-a avut administrația locală în ultimii ani.

Iată textul petiției:

Trăim vremuri grele, vremuri de criză în intreaga lume. În aceste vremuri, primarul Simionescu, seful său de partid Bunea Stancu și consilierii locali trăiesc în lumi paralele.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, la propunerea primarului Simionescu din data de 30 ianuarie 2012, figurează un împrumut de 35 de milioane de lei, aproximativ 8 milioane de euro, acești bani fiind prevăzuți în mare parte ca finanțare pentru finalizarea lucrărilor pe Calea Dorobanților. Partea de cofinanțare a proiectului este prevăzută deja în bugetul Primăriei.

Ceea ce omite cu rea-credință să ne spună primarul este că acești bani sunt destinați, în realitate, pentru acoperirea penalizării de 25% primită de la instituțiile europene, penalizare cauzată de suspiciunile de fraudă în organizarea licitației și atribuirea lucrărilor către Tancrad SA, firma de casă a sa și a baronului Bunea Stancu, firmă ce câștigă toate contractele publice și a falimentat toți constructorii brăileni.

Este revoltătoare graba primarului, acum, pe final de mandat, să împrumute acești bani, atâta timp cât mai sunt doar 3-4 luni pâna la alegeri, iar imprumutul se întinde pe 8 ani. Mai ales că vom înapoia băncilor aproximativ 44 milioane lei, fiecare cetățean activ al Brăilei urmând să dea înapoi 638 de lei, prin majorări de taxe și impozite locale.

În loc să aștepte soluția din procesul cu instituțiile europene și să facă tot posibilul pentru a primi înapoi acești bani de la Uniunea Europeană, primarul iresponsabil preferă să amaneteze viitorul Brăilei și dezvoltarea orașului pe următorii 8 ani doar pentru a plăti cu maximă urgență acești bani către firmele de partid.

Astfel, noi, brăilenii, ajungem sa suportăm indirect costurile campaniei electorale a acestor 2 indivizi ce doresc să ne conducă destinele pentru alți 4 ani!

Oameni buni, ajunge! Numai împreună, prin semnăturile noastre, îi putem forța pe acești indivizi să oprească ruinarea viitorului acestui oraș.

Sergiu Diacomatu    Contactați autorul petiției