Soluționarea problemelor de la Casa Comunitară din or.Ialoveni

Destinatar :

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale Şi Familiei Al Republicii Moldova

Noi, semnatarii acestei PETIȚII, vă aducem la cunoștință despre o situație mai puțin plăcută din orașul Ialoveni. O parte din copiii beneficiari ai „Serviciului social Casa comunitară pentru copii în situaţie de risc din orașul Ialoveni” au un comportament foarte neadecvat și agresiv cu locuitorii orașului. Au reușit să „terorizeze” practic tot orașul: vandalizează terenurile de joacă, spațiile publice. Amenință verbal colegii din liceul unde își fac studiile: cu răfuială fizică, cu cuțite, pe fetele din clasele mai mici le amenință că le dau foc la păr cu brichetă, fac abuz emoțional asupra copiilor de vârste mai mici. Cer bani, în mod imperativ și agresiv de la copii și de la femei, fură lucrurile copiilor, consumă băuturi alcoolice, unii din ei fumează.

 

În pofida eforturilor depuse de către lucrătorii sociali, cadrele didactice, acești copii sunt greu de monitorizat, de educat, de încadrat în activitățile educaționale.

Astfel, mereu apar situații de conflict, părinții din clasele unde învață copii de la Casa Comunitară periodic scriu plângeri la direcția liceului, la poliției. Rețelele sociale abundă de sesizări din partea locuitorilor care se confruntă cu cazuri de agresivitate din partea unor beneficiari ai Casei Comunitare. În orașul Ialoveni a apărut o situație tensionată. Cam toate cazurile de încălcare a ordinei publice, de nereguli din societate sunt puse pe seama copiilor de la Casa Comunitară. Astfel, din cauza comportamentului unor copii și lipsei de reacție a autorităților locale responsabile, pe „fruntea” Casei Comunitare a fost pusă „ștampila”: acolo toți copiii sunt răi și infractori.

 

În contextul celor expuse mai sus, prin intermediul acestei petiții,

SOLICITĂM Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale și Familiei să întreprindă măsurile necesare pentru remedierea imediată a acestei probleme, care afectează un oraș întreg.

Și dorim să fie întreprinse următoarele acțiuni:

 

1.Implicarea a mai multor lucrători sociali pentru monitorizarea acestor copii;

2.Cerem ca la Casa comunitară să fie o funcție de psiholog;

3.Luarea acestor copii din frageda copilărie din familiile problematice pentru o modelare mai eficientă si o integrare mai blândă în societate .

4.Cerem ca în școlile pe care frecventează acești copii sa fie servicii de pază pentru siguranța copiilor noștri.

5.Copii agresivi să fie mereu strict supravegheați.

6.Serviciul social Casa comunitară pentru copii în situaţie de risc din orașul Ialoveni să aibă un program de comunicare cu locuitorii din orașul Ialoveni.

7.Să nu mai apară situații de agresivitate din partea unor beneficiari ai Casei comunitare.

 

Cu respect,

un grup de locuitori ai orașului Ialoveni

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Elena Frumosu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook