Solidaritate cu protestele studenților: 6 % din PIB, Educației!

Protestele studenților pentru ca Guvernul să aloce 6 la sută din PIB Educației nu privesc doar tânăra generație din amfiteatre. Protestele și solicitările Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România privesc, deopotrivă, cadrele didactice din universități, cadrele didactice din învățământul preuniversitar, elevii, părinții, practic toată populația României.

Educația se află de multă vreme în criză în România, dar criza fără precedent a învățământului universitar a făcut ca în acest situația să fei scăpată de sub control. Din această toamnă. programele de studii să fie ciuntite la limita absurdului, zeci de specialități au dispărut sau au fost comasate, normele au fost aproape dublate, taxele au fost mărite, iar bursele au ajuns la sume derizorii.

Iată de ce societatea românească nu mai poate aștepta ca tinerele generații să fie batjocorite în tot soiul de improvizații, tăieri de bugete și reduceri!

E nevoie de o atitudine fermă, de solidaritate și de curaj!

USL a câștigat alegerile și cu promisiunea de a nu mai subvenționa Educația!

USL trebuie să respecte Constituția și angajamentele sale: 6 la sută din PIB!