Solicităm partidelor din coaliţia de guvernare PSD-ALDE ca actualul ministru al sănătăţii, Florian Bodog, să nu mai fie nominalizat în noul Guvern

    Într-un an de mandat, incompetenţa ministrului Florin Bodog a adus sistemul de sănătate din România în pragul colapsului. 

Inexistența tratamentelor de pe piața internă, dezinteresul față de bolnavi şi faţă de cadrele medicale, precum și calitatea îndoielnică a serviciilor medicale ar trebui să fie argumente suficiente pentru neincluderea lui Florian Bodog în noul cabinet.           

    În ultimul an, la FACIAS s-au primit un număr impresionant de sesizări cu privire la lipsa medicamentelor vitale din România, cu privire la sincopele din Programul naţional de imunizare împotriva rujeolei sau în ceea ce privește lipsa imunoglobulinei şi a citostaticelor din spitalele din România. Mulţi pacienţi şi-au pierdut viaţa din lipsa medicamentelor.  

Câteva dintre problemele grave sesizate de către FACIAS pe parcursul mandatului ministrului Florian Bodog:  

 §  Lipsa medicamentelor oncologice din spitale. Am sesizat Ministerul Sănătății în martie 2017, dar nu s-a luat nicio măsură. În luna decembrie 2017 situația era aceeași.  

 §  În luna iunie 2017 s-au înregistrat grave întârzieri în Programul Național de imunizare împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. 31 de copii au murit atunci și peste 8.000 de persoane s-au îmbolnăvit în epidemia de rujeolă. Sănătatea a 200.000 de copii a fost pusă în pericol de această criză.  

 §  În noiembrie 2017, am sesizat Ministerul Sănătății cu privire la criza imunoglobulinei din România. Pe lângă semnalarea problemelor, prin respectiva adresă, am oferit Ministerului posibile soluții la care s-ar fi putut apela cu ușurință pentru a salva viața a sute de persoane.  

 §  În mai puțin de o lună de la sesizarea noastră, neglijența și indiferența cu care Ministrul Sănătății a tratat acest subiect au condus la decesul unei persoane. Ulterior apariției informației în spațiul public, FACIAS a fost sesizată de cetăţeni în legătura cu existenţa altor cazuri de deces cauzate de lipsa imunoglubulinei din spitale.  

În România, viaţa a 45% dintre pacienții bolnavi cronici este pusă zilnic în pericol din lipsa medicamentelor - este un adevăr constatat într-un studiu realizat de către Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.           

    Mai mult decat atat, pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului sunt 435 de notificări de retragere a medicamentelor ceea ce face ca medicamente vitale să lipsească în continuare, iar pacienții sunt nevoiți să își procure singuri tratamentul, cu ajutorul rudelor, prietenilor prin intermediul rețelelor de socializare. Am primit la FACIAS zeci de cereri care semnalau această gravă problemă.  

    La început de 2018, în cel mai mare spital de boli infecțioase din România, la Institutul National de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balș, cazurile grave erau trimise către alte spitale deoarece în secția ATI nu se puteau trata din lipsă de personal.  

    Problema deficitului de medici specialiști ATI, mai ales în spitalele de boli infecțioase, este cunoscută de mulți ani. Din acest motiv, la Craiova compartimentul de Terapie Intensivă al Spitalului de Boli Infecțioase a stat închis mai bine de cinci ani.

    În același timp, unitățile medicale din România se confruntă cu o criză a medicilor, numărul celor care au plecat să-și exerseze profesia în alte țări era de aproximativ 12.000, în luna mai 2017.           

    Incompetenţa şi abuzurile din sistemul sanitar trebuie să inceteze pentru ca viaţa cetăţenilor să nu mai fie pusă în pericol!  

    Florian Bodog nu trebuie să mai fie ministru al Sănătăţii!  

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez FACIAS să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...