Solicitam eliminarea matematicii ca disciplina obligatorie la Evaluarea Nationala cls VIII-a

Evaluarea national de la clasaIMG_20170321_114018.jpg a VIII-a este cel mai important examen din cariera unui copil Daca elevul nu aduna suficiente puncte ajunge sa esueze la un liceu cu rezultate proaste. Multi elevi obtin note mari (peste 9.00) la disciplina Limba romana, dar anti-talentul la matematica ii transforma in tineri depresivi si ratati. Pentru ca sitemul nu e permite sa sustina a doua proba la o disciplina pentru care au abilitati. istorie, engleza, biologie, chimie etc.  Sistemul educational trebuie sa ofere sanse egale tuturor elevilor. Aceasta sansa egala nu poate fi reala daca matematica este impusa discretionar si discriminatoriu (fata de celelalte discipline) ca materie obligatorie la evaluarea nationala. Sunt sute de meserii nobile (medici, avocati, biologi, profesori, jurnalisti, antrenori, graficieni etc) care nu au nevoie de matematica. Propun inlocuirea obligativitatii matematicii cu o disciplina la alegerea elevului, iar aceasta optiune sa insemne si repartizarea obligatorie a elevului pe o filiera potrivita cu alegerea facuta de el.

Dobrescu Robert    Contactați autorul petiției