SPUNE STOP MASINILOR CU VOLAN PE DREAPTA ,VIATA ARE PRIORITATE!!

SPUNE STOP MASINILOR CU VOLAN PE DREAPTA SI MASINILOR INMATRICULATE IN ALTE STATE!! VIATA ARE PRIORITATE!

 

Este necesara aceasta petitie prin care cerem Parlamentului Romaniei- organul reprezentativ suprem si unica autoritate legiuitoare ,   a se interzice masinile cu volan pe dreapta care circula pe sosele din Romania DATORITA PERICOLULUI PE CARE ACESTEA IL REPREZINTA!; argumentele sunt multiple:

Vineri 24 iulie 3 persoane tinere (varste cuprinse intre 20-30 de ani)  si-au pierdut  viata si 6 au fost ranite pe DN26 Galati -Murgeni pentru ca se aflau intr-o masina cu volan pe dreapta, iar datorita vizibilitatii soferul masinii de Anglia nu a putut evita un TIR; numeroase alte cazuri de ucideri pe sosele de catre teribilistii care desi nu au vizibilitate datorita pozitionarii gresite (dreapta) a volanului si scaunului soferului, se incumeta sa circule cu aceste masini.

Foarte multe dintre aceste masini reprezinta un pericol pentru orice tip de trafic rutier, pentru ca in Marea Britanie ele sunt aruncate la cimitirul de masini si primesc "fara drept de circulatie" dar se pot aduce pe diferite cai in Romania -in UK sunt interzise pentru ca numai sunt sigure din punct devedere al ITP-ului riguros de acolo, numai respecta nicio norma si sunt uzate peste masura datorita vechimii; daca la ei nu se mai pot folosi, la noi de ce se pot folosi si chiar face victime?? De ce ne punem proprii cetateni in pericol prin neluarea atitudinii?

Un alt argument solid este faptul ca ne realiem la un sistem al infrastructurii pe care nu-l avem, in Marea Britanie se circula pe partea stanga si volanul este pe partea dreapta, in Romania se circula pe partea dreapta si volanul este pe partea stanga...deci copiem un sistem pe care noi nu il avem si nu-l putem dezvolta,IAR  circuland pe partea dreapta a carosabilului dar cu volan pe dreapta, nevand niciun fel de vizibilitate in cadrul unei depasiri, de aici rezultatele catastrofale de pe sosele, sute de mori si raniti anuali, accidente care pot fi evitate daca noi romanii luam atitudine. Sunt invitati a semna petitia romanii din toate colturile tari cat si cei din toate colturile lumii! VIATA ARE PRIORITATE si nimic nu este mai important in lumea aceasta decat viata!!

De asemeni tot prin aceasta petitie cerem a se interzice dreptul de circulatie pentru masinile din tara noastra dar inmatriculate in alte state (Bulgaria, Ucraina, Spania,Franta,Italia etc) ,acestea sa nu aibe drept de circulatie de la intrarea in tara pentru o perioada mai mare de 90 de zile, asa cum se procedeaza si in tarile membre ale Uniunii! Deci ceea ce se aplica noua cand mergem in strainatate sa se aplice "strainilor" care vin la noi!

Si aceste masini reprezinta un pericol, in plus nu au proprietar in Romania dar polueaza in Romania,sunt conduse cu o procura si nimic mai mult > nu au taxa de poluare platita, nu platesc  impozit anual, nu platesc rovineta si nici RCA pentru ca nu exista o baza de date care sa poata verifica ce si cum! Atunci de ce sunt lasate aici? Propunem un maxim de 90 de zile dupa care daca nu sunt inmatriculaet dupa terminarea acestui termen limita sa fie confiscate iar detinatorii lor din Romania amendati. Domnii parlamentari sa se gandesca ca aceste "epave" costa cat un smarthphone bun 600-800 de euro, si nu pot fi sigure nici din punct de vedere tehnic cat si nici din punct de vedere al mediului!

Prin lasarea acestor  masini fantoma pe sosele se atenteaza la siguranta si moralitatea cetateanului corect, care plateste taxe si impozite pentru bunurile pe care le detine. Vrem ca Statul sa respecte cetateanul si sa interzica drepturile celor care nu sunt platitori de taxe si impozite, celor care nesocotesc legea sau o ocolesc!

 

Semnează această petiție


SAU

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Facebook