Petiţie împotriva încercării de modificare a OUG 49-2019

Comentarii

#2218

Discriminare fata de cei care lucram pe bolt si uber.

Florin Duta (Ploiești , 2024-03-12)

#2224

Subscriu la tot de mai sus , nu sunt de acord cu nimic din ce se propune la schimbare !

Alexandru Stanciu (Suceava, 2024-03-12)

#2247

Buna ziua,
În calitate de cetățean european, doresc să-mi exprim nemulțumirile referitoare la proiectul de OUG:

Nu mi se pare normal ca serviciile de transport alternativ să nu mai poată utiliza autoturismul propriu pentru prestarea de servicii de transport alternativ în colaborare cu flotele, deoarece peste tot în Uniunea Europeană este permis acest lucru; de aceea se numește transport alternativ - ridesharing. Nu înțeleg cum afectează aceste contracte de închiriere sau de comodat statul, din contra, statul obține venituri suplimentare din impozitarea contractelor de închiriere.

Sunt de acord să nu mai fie permise autovehiculele mai vechi de 10 ani, dar nu sunt de acord cu aprobarea legii care interzice utilizarea primei copii conforme și impune ca mașina să aibă mai puțin de 5 ani. Nu pot înțelege logica acestei decizii.

Sunt de acord ca autoturismul să afișeze ecusoanele colantate.

Nu sunt de acord ca autorizația de transport alternativ și copia conformă să coste 1000 lei pe an, deoarece în acest domeniu de activitate sunt foarte mulți care fac acest lucru pentru a-și suplimenta veniturile actuale, adică lucrează part-time. Acest domeniu este unul foarte instabil în ceea ce privește continuitatea la locul de muncă. Prin această măsură, cred că veți împiedica cei care vor să facă acest job doar part-time și veți reduce veniturile statului. Nu înțeleg de ce trebuie să se perceapă o sumă atât de mare pentru o copie conformă care este valabilă doar 1 an; câștigurile sunt pe termen scurt și, pe termen lung, veți constata că faceți o greșeală.

Sunt de acord să nu se poată obține copie conformă pentru un vehicul înmatriculat în afara județului, deși nu văd utilitatea acestei restricții, dar nu cred că va afecta atât de mult acest domeniu.

Știu că este an electoral și că doriți să-i ascultați și pe taximetriști, dar să știți că veți distruge un domeniu de transport alternativ - ridesharing, care funcționează perfect în alte țări alături de taxiuri, fără alte favoruri din partea statului. Înțeleg că există un conflict între taximetriști și transportul alternativ, și îi compatimesc pe taximetriști pentru ca pierd teren in fata celor care fac transport alternatv, dar trăim într-o lume capitalistă în care calitatea ar trebui să primeze, și ar trebui să evoluăm la fel ca alte state ale Uniunii Europene, nu să ne întoarcem în timp la comunism și să acordăm beneficii nemeritate altora.
Gândiți-vă bine înainte de a lua o decizie, deoarece cei din domeniul transportului alternativ sunt de trei ori mai numeroși decât taximetriștii.

Vă mulțumesc,
O zi bună

Horia Tobias Anghel (Sibiu, 2024-03-12)

#2256

Semnez pentru a nu se revenii la mafia Taximetriei.

Lazarescu Cristian (Bucuresti, 2024-03-12)

#2267

Nu sunt deacord cu ordonanțe de urgenta nr 49/2019 cu

Constanța Ionita (Ploiești, 2024-03-12)

#2274

Împotriva încercări de modificare a OUG 49-2019

Mihai Brojban (București , 2024-03-12)

#2337

Ridesharing nu e taxi!

Marius Patraulea (Brasov, 2024-03-12)

#2367

Nu sunt de acord cu punctele prezentate în noul proiect de modificare a ordonanței de urgenta , din mai multe puncte de vedere , care le-am prezentat în dezbaterea publica a Ministerului Transportului .

Calin Ceman (Timișoara , 2024-03-12)

#2383

HupG

Cristian Tofan (Timisoara , 2024-03-12)

#2398

Da

Dumitru Eugen Corneanu (Timișoara , 2024-03-12)Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...