Spune NU proiectului „avocatul specializat”!

Comentarii

#614

Nu sunt de acord cu specializarea întrucât mi-ar afecta enorm activitatea. Sunt un avocat tânăr și nu mă pot întreține dacă aș activa doar într-un domeniu.

Andreea Mateias (Bucuresti, 2020-07-23)

#615

Consider ca este o reglementare care ne va scoate bani din buzunar inutil. Specializarea se obtine prin practica, prin ani multi de activitate, si contravine legii avocaturii, care reglementeaza clar statutul si drepturile avocatului. Am fost validati prin examene!

Anelis Scalat (Bucuresti, 2020-07-23)

#623

Semnez pentru ca nu sunt de acordcu specializarea avocatului.

Maria-Luisa Ivan-Calinescu (Rm.Valcea, 2020-07-23)

#632

NU

Forogau Mihaela (Oradea, 2020-07-23)

#644

consider ca este o limitare a dreptului de a profesa

florina capus (oradea, 2020-07-23)

#652

Nu este legal acest proiect. Imi îngrădește dreptul la exercitarea profesiei

Anca Bogdan (Băilești , 2020-07-23)

#656

Nu sunt de acord cu specializarea.

Narcisa Bostan (Bucuresti, 2020-07-23)

#660

Poate in București poti sa trăiești din veniturile generate de 2 specializări, dar in “provincie” sigur nu...

Mirela Boldan (Giroc, 2020-07-23)

#676

Este p discriminare pentru cei ce practica avocatura de bara pe mai multe domenii ale dreptului

Ilcau Claudiu (Timisoara, 2020-07-23)

#677

Semnez pentru că nu sunt de acord cu AVOCATUL SPECIALIZAT...nu are nici-o noimă acest proiect de lege.

Dan Ștefan Dumitrescu (Craiova, 2020-07-23)

#679

Imi pasă

Cornelia Lalu (Bucuresti, 2020-07-23)

#684

Nu sunt de acord cu proiectul propus de UNBR privind ,,avocatul specializat’’

Cristina Stan (Bucuresti, 2020-07-23)

#686

Orice reglementare care limiteaza sau ingradeste in mod direct sau indirect dreptul de a profesa, asa cum este asa numita calificare a avocatului specializat, este o incalcare a dreprului la libera practica si este si neconstitutionala. NU SUNT DE ACORD CU ACEST PROIECT.

Dana Vilaia (Bucuresti, 2020-07-23)

#688

-

Mihaela Zgripcea (Bucuresti, 2020-07-23)

#706

Nu sunt de acord cu proiectul “avocatul specializat “ !

Coman Giorgiu (Bucuresti, 2020-07-25)

#735

Este o bătaie de joc la adresa avocaturii din România. Cei ce fac asemenea proiecte să meargă si prin țară, la instanțele mici, după care să facă asemenea proiecte.

Nicoleta Gherman (Campina , 2020-08-03)

#736

Semnez pentru ca este o inițiativa care nu aduce nici o îmbunătățire a profesiei atâta timp cât specializarea sau aprofundarea anumitor domenii țin de dorința fiecărui avocat care dorește sa aprofundeze anumite domenii pentru a raspunde cerințelor clienților și competiției din piata.

Irina Filip (Craiova, 2020-08-07)

#742

Nu este o măsură oportună! Nu este in interesul avocatului...mai ales cel din provincie.

Carmen Fratiman (Bârlad , 2020-08-07)

#747

Nu doresc specializarea avocaților.

Ciprian Marian Rusu (Ploiești , 2020-08-13)

#749

Mi se pare discriminatoriu acest proiect,este o ingradire a exercitarii profesiei, mai ales in peroada actuala in care ne aflam acum .
Ani de zile avocatii au putut sa isi exercite profesia liber in orice domeniu ,acum se ingradeste acest drept, nu este legal, poate este benefic doar pt marile case de avocatura, dar nu peste tot este la fel.

Ioana Mirita (Ploiesti, 2020-08-13)

#750

Nu șunt de acord cu avocatul specializat

Popescu Lidia (Albesti, 2020-08-13)

#752

Mi se pare o îngradire a profesiei de avocat si nu sunt de acord cu acesta propunere care dezavantajesă profesia din toate punctele de vedere.

Ciprian Alexandru Panaitescu (Sinaia, 2020-08-14)

#755

NU SUNT DE ACORD CU PROIECTUL
DE SPECIALIZARE A AVOCATULUI.

Maria SERBAN F. (comuna Blejoi, sat Ploieștiului nr.757 Cartier Alb, 2020-08-18)

#757

Din punctul meu de vedere aceasta modificare va conduce la imposibilitatea avocatului de a si exercita profesia in mod just.Acest avocat specializat este necesar in marile case de avocatura care au nevoie de o piata si o clientela suplimentara pe care nu o pot obtine decat inlaturandu-ne pe multi din noi din profesie.Se creeaza premizele concurentei neloiale deoarece dupa ce va aparaea avocatul specializat se va
schimba si legea astfel incat
in anumite procese clientii nu vor putea fi reprezentati decat de acesti avocati specializati.Nu este deontologic sa se intample asa.De aceea cred ca nu este necesar.Ma mir totusi ca din atatia avocati doar 753 d epersoane au semnat pana acum.

Mirela Negulescu Borlianu (Campina, 2020-08-18)

#760

Spun NU proiectului “ avocatul specializat “

Liliana Constantin (Ploiesti, 2020-08-18)

#761

Nu aduce nici un beneficiu asa zisa specializare avocatului care face parte din cabinete individuale.

Mara Rauta (Ploiesti, 2020-08-18)

#763

Semnez petiția pentru că avocatul se perfecționează continuu și nu e nevoie de o ierarhizare prin primirea unei titulaturi contra-cost! E imorală și neavenită departajarea! În timp fiecare se specializează fără nevoia unei acreditări! Unii nu sunt "mai avocați ca alții"... ci suntem egali. Unii pot deveni doctori în Drept dar într-un mediu academic recunoscut. I. N. P. P. A. - ul poate acumula fonduri din alte surse fără să alimenteze ură ori disensiuni între confrați!!!

Tiberiu Dorin (Comarnic, 2020-08-18)

#778

Consider ca specializarea nu rste o idee gresita, ca principiu in profesie, insa UNBR ar trebui sa-si asume cheltuielile cu aceasta specializare, pe de o parte; pe de alta parte avocatura fiind o profesie independenta nu vad cum se pote impune avocatului sa prestrze servicii limitandu-i dreptul la munca doar in cadrul unui domeniu in care se presupune ca s-a specializat.
Pentru aceste argumente achiesez la aceasta petitie.

Maria Petcu (Ploiesti, 2020-08-22)

#779

Fiecare avocat are ramuri ori subramuri ale dreptului pe care le stăpânește mai bine, pe care le preferă sau de care este interesat în mod special, acceptând ori nu cauzele clienților în funcție de aceste opțiuni personale care în timp ajung să poată fi calificate drept veritabile specializări. Deși tentația de a prelua toate cazurile, mai ales ale clienților vechi, există, niciun avocat responsabil nu acceptă spețe ce țin de ramuri/subramuri ale dreptului cu care nu are absolut nicio tangență, de regulă îndrumându-i spre un avocat cu care colaborează în mod regulat, pe care îl cunoaște sau despre care știe că se ocupă de acel tip de cauze și am convingerea că marea majoritate a acestora procedează în acest fel. În acest moment, fiecare avocat are posibilitatea de a menționa, în contul avocatului de pe site-ul baroului (mă refer la Baroul București, nu știu care este situația la celelalte barouri), în mod liber și gratuit, domeniile sale de expertiză, având 8 opțiuni (drept civil, penal, comercial, administrativ, fiscal, bancar, dreptul familiei și al muncii). De asemenea, pe pagina de internet/contul formei de exercitare a profesiei de pe diverse canale de socializare sau în orice alte mijloace de prezentare permise, avocatul are libertatea de a enumera toate ramurile în care știe că are experiență. Specializarea avocaților nu se produce ca urmare a absolvirii cursurilor organizate de I.N.P.P.A., care conform Proiectului de completare a Statutului profesiei de avocat au o durată de 80 de ore inițial, ci în timp, prin practică, activând aproape exclusiv într-o anumită zonă, aceasta fiind o alegere personală a fiecărui avocat, făcută în funcție de o serie de factori care țin de personalitatea, înclinațiile și capacitatea fiecăruia de a înțelege un anumit domeniu și de a asimila informații în legătură cu acesta, în care se pregătește și activează cu precădere. Așadar, specializarea avocaților există deja, fiecare avocat cunoscându-și competențele și limitele și recomandându-se potențialilor clienți în funcție de acestea.
Ideea specializării în urma frecventării unui curs de 80 de ore la INPPA este iluzorie. Dacă s-ar face câte 8 ore pe zi, în 10 zile ar fi parcurs cursul. Este oare posibil ca într-un trimp atât de scurt să te poți specializezi într-un domeniu? Evident că răspunsul este negativ. Faptul că primești un certificat după absolvirea unui curs de 80 de ore nu te poate face specialist într-un domeniu. Specializarea avocaților este necesară și benefică pentru toți participanții la actul de justiție, însă aceasta se produce treptat, prin practică, pentru a atinge această performanță avocatul neavând altceva de făcut decât să încerce să se limiteze la ramurile de drept pe care și le-a ales și pe care le stăpânește cu adevărat și să fie mereu la curent cu noutățile din respectivele domenii. Nu are nevoie de vreun certificat ori titlu care să-i valideze experiența. Pe lângă specializarea prin practică, activând într-un singur domeniu ori într-un număr cât mai restrâns de domenii de drept, cunoștințele pot fi consolidate, desigur, urmând cursurile de formare profesională continuă organizate de I.N.P.P.A. precum și diverse programe de master și doctorat sau alte programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă organizate în cadrul diverselor universități din România ori din străinătate și participând la conferințe, sesiuni, seminari, întruniri, dezbateri etc. Iar încununarea tuturor acestor eforturi va fi momentul în care avocatul se va simți îndreptățit să se considere și recomande ca fiind specializat într-o anumită materie.
În concluzie, având în vedere toate aceste aspecte, consider că nu se impune instituirea acestor titluri și că singura metodă reală de specializare a unui avocat este practica îndelungată într-o ramură/subramură/materie. În absența acesteia, nici certificatul emis de I.N.P.P.A., nici titlul conferit de U.N.B.R., nici participarea la congrese, conferințe, simpozioane etc, nici absolvirea unor cursuri, inclusiv cele de master, nu te pot transforma în avocat specializat. Poate doar un doctorat făcut „pe bune" să te poată valida ca specializat într-o materie, însă la fel, doar dublat de o practică semnificativă în domeniu.

Daniel Pletosu (București, 2020-08-22)

#781

Modificările reprezintă o atingere gravă profesiei libere

Tudor Boca (Iași, 2020-08-23)

#787

clientii mei carora le acord servicii juridice, unii pentru mai bine de 20 de ani ma considera avocat specializat si chiar sunt, in mai multe arii de drept, si fara sa trebuiasca sa particip la cursurile INPPA, cursuri in privinta carora inca am rezerve serioase pentru xa nu acele cursuri te fac avocat specializat, ci experienta practica ca avocat si iubirea neconditionata a aceste profesii

Adriana Lucica Puscas (Bucuresti, 2020-09-11)

#791

Semnez pentru ca apreciez inoportuna aceasta modificare. Specializarea avocatului se face la bară, în lupta directă cu adversarul și în mijlocul bibliotecii sale.
Dacă vor o specializare a avocatului, sa stabilească domeniile de specializare și sa organizeze examene în cadrul profesiei. Atât!!!!!!
Vreau sa fiu avocat specializat în domeniul X, am posibilitatea sa ma prezint anual la un examen..... Nu fac cursuri la INPPA....pe nu știu ce sume... nu fac alte demersuri. Ma duc și dau un examen în cadrul profesiei. Parca asa am făcut când am intrat în avocatura și când am devenit avocat definitiv.
Încă ceva..... poate reușesc cei ce organizează și conduc profesia asta, sa facă ceva pentru avocați ȘI FĂRĂ MULT PREA MULTE COSTURI PENTRU ACEȘTIA..... ȘI FĂRĂ MULT PREA MULTE BENEFICII PENTRU O PARTE DINTRE EI.

Radu Tiberiu Grajdan (Pitesti, 2020-09-12)

#792

S-ar produce o discriminare evidenta, intre avocatul specializat si cel generalist.Primul ar fi obligat la tot felul de taxe si examene care ar profita doar celor care le incaseaza/examineaza.Fiecare dintre noi lucram mai mult pe un anumit Domeniu,atunci cand piata are un flux normal de clienti.In contextul actual nu se pune problema specializarii ,cand piata e in cadere libera.Pe de alta parte,in ziua de azi cauzele sunt din ce in ce mai complexe astfel ca nu te poti limita sa ai cunostinte doar intr -un anumit Domeniu.Avocatura este o meserie in care tot timpul trebuie sa inveti,astfel ca ne specializam singuri,vrand nevrand in varii Domenii.

Sorina Dumitrescu (Bucuresti, 2020-09-13)

#794

Nu sunt de acord cu obligativitatea specializării avocaților.

George Leonard Tobă (București , 2020-09-14)

#795

Nu sunt de acord cu modificările din comentarii.

Geanina Necula (Bucuresti, 2020-09-14)



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...