Semnează pentru Unirea Basarabiei cu România

logo_centenar_multilanguage_ROMANIAN.jpg

 

Dezideratul naţional al tuturor românilor — Unirea, este opera neîncetată a fiecăruia dintre noi. Regăsirea noastră într-un singur stat unitar nu poate avea loc decât cu eforturi conjugate şi doar prin propagarea neobosită a idealurilor naţionale .
Localităţile din Republica Moldova care şi-au declarat unirea simbolică cu România reprezintă, astăzi, vârful de lance în lupta noastră, a unioniştilor, de promovare a valorilor românismului în spaţiul nostru, dominat prea mult de false valori, impuse de la Kremlin sau de curentul moldovenismului artificial.


Acțiunea de realizare a unirii simbolice a peste 50 de localități basarabene cu România este una extrem de puternică și fără întoarcere, astfel vom putea să punem presiune pozitivă pe autorități și politicieni să se conformeze voinței reale a românilor basarabeni, ori din satele noastre necesitatea imperativă a Unirii se vede mult mai bine decât din geamurile cu priveliști frumoase a birourilor ce găzduiesc politicienii de azi și de mâine de la Chișinău. Oamenii de la sate, înțeleg foarte bine că doar Unirea va putea să ne scape de povara drumului spre neunde.


Din păcate, obscuritatea stimulată decenii la rând îşi are răsunet şi astăzi în minţile multor concetăţeni, care nu conştientizează că Unirea este nu doar unica soluţie pentru falimentul social-politic din Basarabia, ci şi un imperativ istoric incontestabil.
Privite din acest punct de vedere, acţiunile elitelor localităţilor care au semnat „declaraţii de unire” — primari, consilieri, preoţi, profesori, bibliotecari ş.a., reprezintă, de fapt, acţiuni de eliminare a semidoctismului istoric şi de culturalizare civică.


Suntem convinși că aceasta reprezintă calea infailibilă pentru apropierea Unirii. Doar prin extinderea constantă şi susţinută a numărului adepţilor idealului unirii putem contribui la realizarea practică a Unirii românilor aflaţi temporar în afara Ţării, cu Patria-mamă. Este evident că elitele intelectuale sunt cele care urmează să impulsioneze conştiinţa concetăţenilor noştri şi să ridice stindardul românismului cât mai sus, pentru a reaprinde sentimentele refulate ale basarabenilor, chiar dacă astăzi numărul aderenţilor este mult mai mic decât ne-am fi dorit, dar, totuși într-o permanentă și sănătoasă creștere.


Anume din aceste considerente, îi îndemnăm pe aleșii locali, primarii și consilieri locali din Republica Moldova și pe toţi cei care formează şi direcţionează opinii în localităţile lor, români de pe ambele maluri ale Prutului să semneze această petiție online, prin care să cerem Unirea Basarabiei cu România.

Acţiunile noastre concertate sunt extrem de prielnice şi valoroase mai ales în acest an de comemorare a orei astrale a poporului român — Centenarul Marii Uniri. Cu siguranţă, istoria nu iartă ocaziile ratate, aşa că nu trebuie să irosim împrejurările oferite pentru a demonstra că reprezentăm o forţă autentică a neamului românesc în Republica Moldova.

Înainte, spre reUnire!


Dorin Chirtoacă    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Dorin Chirtoacă să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook