Semnează pentru impozitarea BOR, nu a bacșișului făcut în HoReCa

patriahul_daniel_a_reusit_sa_inmulteasca_bani1.jpg

ANAF și Ministerul Finanțelor, alături de patronii din HoReCa reuniți în Grupul de Lucru pentru Turism din Coaliția pentru Dezvoltarea României și Romanian Business Leaders vor să impoziteze bacșișul în HoReCa

Specific dezacordurilor românești, Biserica Ortodoxă Română a avut un profit de 4.2 milioane de euro pentru anul 2016, iar Eugen Teodorovici a declarat că nu vrea ca statul să beneficieze de impozitarea BOR:"  Nu vorbesc despre o impozitare a Bisericii, doar in a sublinia mult mai bine si mai clar rolul acesteia pe care il are in societate vizavi de problemele cu caracter social. Adica, acele sume pe care statul teoretic al trebui sa le ia raman la Biserica. Nu le ia statul deloc, iar biserica de acei bani intreprinde activitati cu caracter social pe care statul le mentioneaza si anume: copii cu probleme, persoane cu dizabilitati, oameni in varsta,", a declarat, sambata, Eugen Teodorovici, intr-o emisiune la Antena 3, in care a fost intrebat daca mai sustine impozitarea bisericii potrivit unor declaratii facute anul trecut in acest sens.

Ministrul finanțelor, dorește că până la sfârșitul lunii august 2019 să publice un set de propuneri de modificări fiscale, printre care și impozitarea bacșișului în HoReCa, după care, spre finalul anului 2019, să fie introdusă o reglementare în acest sens.

Un astfel de sistem va introduce un impozit de 10% asupra bacșișului plătit de clienți și trecut pe nota de plată ca atare. Cei 10% vor fi opriți la sursă de firmă și plătiți la ANAF mai departe, iar restuld e 90% va reveni ospătarului căruia clientul i-a oferit bacșișul, fără alte taxe, contribuții sau impozite.

( copyright fotografie timesnewroman.ro)

(https://www.startupcafe.ro/taxe/anaf-impozit-bacsis-2019-romania.htm)


Georgia Craciun    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Georgia Craciun să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook