Semnează împotriva schilodirii legii antifumat!

Se dorește schilodirea legii antifumat! Senatul României a aprobat tacit modificarea legii astfel încât fumatul ar fi posibil în orice spațiu închis. Urmează ca modificarea să fie votată în Camera Deputaților, for decizional.

”Dreptul la sanatate este un drept fundamental. Acest drept nu este negociabil, sub nici o forma, și se află înaintea oricăror interese individuale sau de grup. În consecință este inadmisibil să fie prevăzute norme juridice în vederea manifestării unui obicei particular al unor cetățeni, care, în plus, contravine și prevederilor constituționale care obligă Statul să apere sănătatea cetățenilor săi. Eforturile întregii comunități trebuie să fie îndreptate spre educație care să conducă la descurajarea fumatului, în special în rândul tinerilor.

Reducerea numarului celor care „consumă” acest drog nu poate avea decât efecte benefice asupra stării de sănătate a întregii populații precum și efecte economice benefice majore prin reducerea substanțială de îmbolnăviri datorarate tutunului și, prin aceasta, reducerea enormului efort bugetar destinat, în prezent, îngrijirii victimelor fumatului. Prin urmare. efortul perlamentarilor ar trebui să se desfășoare în acest sens, de protecție a sănătății celor care i-au trimis în Parlament și nu împotriva lor, prin inițiative anti-sănătate.” - Punctul de vedere al Societății Românie de Cardiologie, Societății Române de Pneumologie și al Fundației Române a Inimii

Puteți consulta propunerea legislativă aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=16045

Inițiatorii proiectului de lege:

deputati - neafiliaţi: Blăjuţ Viorel-Ionel, Ciobanu Liliana, Manolache Marius, Tănase Răzvan-Ionuţ
deputati - PSD: Bejinariu Eugen, Cristea Victor, Grama Horia, Marin Laura, Matei Călin-Vasile-Andrei, Mîrza Gavril, Nica Nicolae-Ciprian, Niţă Emil, Peia Ninel, Roşca Lucreţia, Smarandache Miron Alexandru, Stanciu Anghel, Stan Ioan, Uricec Eugen Constantin, Weber Mihai
deputati - PNL: Anghel Gabriela-Lola, Deaconu Mihai, Fenechiu Cătălin-Daniel, Grecea Maria, Preda Cezar-Florin
deputati - UDMR: Antal István
deputati - Minoritati: Ibram Iusein, Pambuccian Varujan