SCRISOARE DESCHISĂ Pr. Vasile Mihoc

Inaintasii1.jpg

SCRISOARE DESCHISĂ

Domnule Preşedinte, Preotului Vasile Mihoc

Am urmărit ,cu multă atenţie, „marea cuvântare „ rostită la Adunarea de tineret de la Bacău din 27.12.2017 cat şi pe cea de la Comăneşti din 02.01.2018 şi am constatat cu stupoare, că prin ideile exprimate şi aluziile nerostite, că nu faceţi nimic altceva decât să desfiinţaţi Oastea Domnului, atunci când vă referiţi la o oarece trimitere, investire pentru misiune. În definitiv desfiinţaţi mesajul şi chemarea Par. Iosif, care nu a avut nici-o astfel de încredinţare sau trimitere de la nimeni, aşa cum afirmă el însuşi, atunci când spune, că nu a primit, decât de la Domnul îndemnul de a face chemare la pocăinţă, prin Naşterea din Nou şi de a înfiinţa MişcareaOastea Domnului. Prin cuvântările ţinute, desfiinţaţi şi anulaţi suferinţele şi opera de creaţie duhovnicească a Fr. Traian, care la randul său nu a avut nici-o trimitere de la nimeni, ba mai mult a fost oprit în nenumărate rânduri, de catre autorităţile statale şi bisericeşti în a-și face misiunea încredinţată de Domnul. Prin afirmaţiile pe care le faceți atacaţi direct, fiinţa, viitorul şi biruinţa Oastei Domnului, pentru că două dintre caracteristicile specifice OasteiDomnului, sunt Laicatul şi Voluntariatul.

Prin Laicat înţelegem implicarea creştinilor laici, cei ce nu fac parte din cler şi care nu au nevoie de o investitură ierarhică, clericală pentru a face misiune în OasteaDomnului. Fr. Traian spune în Cuvantul Testamentar, Ist. Unei Jertfe vol IV pag. 431-Ed. Sibiu 2002 , „Noi nu avem nici-un alt statut care să dirijeze, să jaloneze, să limiteze misiunea noastră evanghelică în Biserica noastră şi în neamul nostru, decât Voluntariatul nostru devotat şi fierbinte în Hristos, întipărit puternic şi clar în specificul Oastei Domnului. După cum l-a voit şi l-a imprimat de la început Duhul lui Dumnezeu acestei Lucrări, prin alesul Său, Părintele Iosif, prin care a iniţiat -o. Şi nici unul din noi nu avem voie şi nici nevoie să ne abatem nici o iotă de la acest specific. Dacã nu-l cunoaştem şi nu ne-am pătruns total de el, atunci mai bine să nu intreprindem absolut nimic pe linie de învăţătură, până când, vom fi citit şivom fi subliniat toate cărţilePăr. Iosif” şi adaug ale Fr. Traian.

Atunci cum vă permiteţi, domnule preşedinte, să vă amestecaţi în aceste probleme specifice Oastei Domnului cu propuneri şi cuvântări, total potrivnice Duhului de la început al Oastei. Se vede de la o poştă că nici nu aţi citit, nici nu aţi subliniat sau ȋn cel mai bun caz nici nu v-aţi pătruns total de acest Duh, ci sunteţi stăpânit şi purtat cu totul de un alt duh, potrivnic Duhului Oastei.Prin investirea şi trimiterea în misiune a fraţilor ostaşi de catre ierarhie omorâţi Voluntariatul, iar Păr. Iosif nădăjduia că „în Miscarea (nu asociaţie) Oastei Domnului credem că viitorul acestei Mişcări depinde de voluntariatul ei....... Fără Voluntariat Oastea Domnului nu poate trăi...... Oastea Domnului s-a născut, a crescut, a trăit, a luptat, a biruit şi biruie prin ceea ce se cheamă Voluntariatul Mişcării „pag. 324 Ist. Unei. Jertfe. Sibiu vol II -2002 Dacă cunoașteți şi ar trebui să le cunoaşteţi aceste afirmaţii ale Par. Iosif, înseamnă că cu bună ştiinţă doriţi să daţi alt curs şi altă directie Oastei Domnului.

Ostaşii ca laici nu fac parte din cler, din ierarhia bisericească prin urmare nu au nevoie de nici un fel de investitură, ci doar de respectarea învătăturii de credinţă ortodoxă şi a învataturii specifice şi Duhului Oastei, aşa cum orice frate şi soră cunosc aceste lucruri de la punerea Legământului şi înrolarea voluntară în Oastea Domnului. Atunci de ce v-aţi mai chinuit atâta să -i lămuriţi pe fraţi că ar avea nevoie de vre-o investitură fiindcă toate exemplele forţate pe care le-aţi adus se refereau la clerici nu laicilor. Ce urmăriţi prin aceste luãri de poziţie domnule preşedinte? Oare au nevoie absolvenţii Seminariilor şi Institutelor Teologice de nişte posturi calduţe de aşa -zişi misionari la Oastea Domnului, aşa cum se observă în toate Adunările mari care nu fac altceva decât „contra-misiune” cum vă place să spuneţi vorbind despre alţii, fără să mai vedeţi că tocmai felul în care procedaţi, demonstează o contra-misiune faţă de Miscarea Oastea Domnului nu faţă de asociaţia pe care o conduceţi. Astăzi procedaţi exact ca în 2007 atunci cand ați încercat sã faceți un „sfat frăţesc„al preoţilor care s-ar fi dorit un supervizor al sfatului frăţesc al laicilor, plan care nu v-a reușit datorită opoziţiei celor câţiva preoți ostaşi cu Legământ faţă de mulţimea figuranților aduşi de te miri unde, după care ideea a fost pusă la sertar pentru alte timpuri, poate acum a venit timpul ca mai întâi să -i popiti pe frați după care poate reveniţi cu ideea sfatului frăţesc al popilor.

La Comăneşti întreaga Adunare s-a desfăşurat după un calapod bine prestabilit, în care cuvantul de ordine a fost „Unitate” în loc de „Unire”,dar asta este altă temă de discutat cu altă ocazie. Nu înţelegeţi că felul ȋn care propovăduiţi, nu are nici un fel de mesaj specific Oastei Domnului, că fraţii sunt departe de propovaduirea pe care o faceți „cât mii de ani de drum” ?Nu înţelegeţi că Unitatea sau Unirea mai bine zis se poate face doar în jurul unei Idei, a unui Mesaj, iar aceste lucruri lipsesc din propovăduirea pe care o faceți În loc de chemări la pocăinţă de chemari la Legământ şi Naștere din Nou, fraţii au parte de mustrări pe un ton inchizitorial disperate fiindcă nu v-aţi îndeplinit planul de deturnare şi distrugere a Oastei? Iată cum vedea Fr. Traian propovăduirea şi Unitatea de învăţătură a Oastei Domnului... „Aceasta înseamnă a propovădui Cuvântul potrivit cu învăţătura noastră -şi nu cu a altora. A gati mâncarea după felul curat şi gustos al mamei noastre bune care ne-a nascut şi ne-a hrănit la sânul ei dulce – şi nu după reţete ale unor bucătari străini, cu care n-am avut nici până acum nimic şi cu care nu trebuie să avem nici de acum. Astfel ne-am pierde identitatea şi am putea deveni apoi orice.

VA ROG DIN INIMA SĂ MĂ ÎNŢELEGEŢI BINE ŞI NU RĂU. E o problemă de cea mai mare şi mai sfântă importanţăşi nu trebuie să ne permitem nici unii şi niciodată nici un fel de rabat de calitate şi de precizie de la ea. Nici macar de unu la sută de unu la mie „ Ist. Unei. Jertfe. Pag. 432,vol IV Sibiu 2002. Astfel am priceput de ce aveți o mare problemă cu Ostaşii Domnului şi în special cu tinerii ostaşi care au o atitudine de respingere a ideilor pe care căutaţi să le implementaţi cu atâta zel. Nu puteţi înţelege gustul mâncării de la Oastea Domnului, nu v-aţi hrănit de la sânul acestei mame bune, ci în altă parte la sânul altor mame. De aceea nici nu ştiţi să -i hrăniţi pe frați cu mâncăruri gustoase iar fraţii aşteaptă flămânzi şi însetaţi după păşuni verzi nu după uscături. Prin urmare aveţi această atitudine, cu metode dictatoriale, cu practici de mult uitate, şi nu puteţi înţelege că a trecut vremea „pumnului în gură „ ca incomozii să tacă, că tinerii vor să se exprime ,fără să aibe pe nimeni la spate, după felul în care au fost crescuţi şi educați în familiile lor, de ostaşi traitori de generatii, care pricep bine şi nu-şi permit nici-un rabat de calitate. Sunteţi obişnuit să aveţi parte de reacţiile acelora cu care v-aţi înconjurat care se comportă ȋn mod slugarnic, timoraţi, ale unor oameni ,care nu cunosc specificul Oastei, veniţi de curând în Oaste şi promovaţi pe criterii culte și oculte, cunoscute în alte entități instituționale, unde v-aţi format, ați fost promovat şi căutaţi să vă îndepliniţi contra-misiunea.

Doresc să menţionez că nu mi-a dictat nimeni ci doar propria conştiinţă şi capacitate intelectuală, că nu sunt în nici-o „tabără „ că sunt ostaş prin naşterea dintr-o familie de ostaşi, prin Legamant depus la Poiana Braşov la 17 ani şi că nu caut interesele nici unui grup ci doar al MişcăriiOasteaDomnului, înfiinţată de Păr Iosif Trifa, continuată de calfele sale în Duhul Oastei celei Dantai.

Slăvit să fie Domnul!

Preot Ilie Dragsan-ostaş al Domnului.

În Ajunul Bobotezei,

astăzi 5 Ian. 2018

Pr. Ilie Dragsan    Contactați autorul petiției

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).