Schimbarea Modului de Organizare a Examenului de Admitere in Barou

1-Prin modul de formulare al intrebarilor din concurs se lasa loc de interpretari pentru a induce candidatii in eroare si a promova cat mai putini examenul, mare parte din intrebarile cu doua variante de raspuns corecte au scopul de a induce in eroare drept pentru care trebuie sa se renunte la acest tip de intrebari si mentinerea intrebarilor cu doar o singura varianta de raspuns corecta.

2-Taxa de examen este nejustificat de mare iar transparenta din partea U.N.B.R in privinta sumelor provenite din colectarea acestei taxe este zero! practic nu se comunica cum se cheltuiesc cei 1000 de lei pe costuri detaliate cu examenul!

3-Schimbarea Comisiei de Examen care s-a dovedit de rea credinta atat prin formularea intrebarilor care au indus in eroare candidatii, prin respingerea tuturor contestatiilor si nemotivarea acestora cu opiniilor lor juridice

4-Independenta Barourilor din Romania, Barourile nu sunt independente in raport cu U.N.B.R in privinta organizarii examenului.

Toate aceste aspecte conduc la o promovabilitate foarte redusa si astfel sunt baroruri in tara care au deficit de avocati stagiari rezultatul fiind un cost foarte ridicat pentru cetatenii justitiabili in cazul angajarii unui avocat.

Valentin Iosif    Contactați autorul petiției