Salvați judeţul Arad de cleptocrația PSD!

   

Salvați judeţul Arad de cleptocrația PSD!

Vrem înapoi cele 45 milioane de lei luate de guvern

de la arădeni

 

Dezvoltarea Județului Arad este pusă în pericol prin măsurile cu caracter clientelar luate de Guvernul PSD, condus de Victor Ponta.

Bugetul alocat Consiliului Județean Arad, în 2015, comparativ cu 2014, este mai mic cu 21 milioane de lei! Bugetul primăriilor din Județul Arad este mai mic cu 24 milioane de lei! Aceste fonduri trebuiau să ajungă la arădeni. Ele trebuiau să fie alocate investițiilor în sănătate, în infrastructura de drumuri județene sau în dezvoltarea culturală a Județului Arad. Prin modificarea formulei de alocare a fondurilor bugetare, modificare care s-a realizat fără consultarea transparentă a Parlamentului, Guvernul Ponta a blocat însă dezvoltarea Județului Arad. Banii au fost luați de la arădeni și transferați către județele neperformante, dar conduse de baronii PSD. Măsura nu are nici o bază economică; dimpotrivă, ea nu face decât să devalizeze Județul Arad, ca și alte județe din țară. În același timp, administrații locale neperformante au primit sume extrem de mari, necorelate cu nivelul de dezvoltare al unităților lor administrative și necondiționate de existența unor proiecte de investiții. Aceste sume vor putea fi cheltuite pentru proiecte irelevante, cum ar fi organizarea de petreceri cu mici și bere, așa cum ne-a obișnuit PSD.

Decizia Guvernului Ponta a generat deja foarte multă nemulțumire, dar și blocaje în sistemul administrației locale, fiind cea mai clară dovadă a proastei guvernări. Presat, Guvernul Ponta a decis, printr-o ordonanță de urgență (nr.2/2015), să permită administrațiilor locale să se împrumute din banii Trezoreriei statului, din fonduri din privatizare. Sunt vizate consiliile județene și primăriile care au rămas fără fonduri după realocarea clientelară operată de PSD. Dincolo de faptul că acești bani trebuiau alocați pentru alte scopuri, dincolo de faptul că împrumuturile nu pot acoperi decât o parte, insuficientă, a necesarului de fonduri locale, Guvernul Ponta creează, prin această decizie, haos la nivelul administrației locale. Astfel, gradul de îndatorare al consiliilor județene și al primăriilor va crește până la limite care pot afecta echilibrul bugetar, la nivel local, dar și național. Toate aceste unități administrative vor fi obligate să se îndatoreze pentru a-și putea implementa proiectele câștigate din bani europeni sau naționali, dezvoltarea nemaiputând fi luată în calcul. Decizia Guvernului Ponta afectează, de asemenea, transparența și previzibilitatea procesului de administrare locală, fapt ce va avea consecințe asupra nivelului investițiilor.

Având în vedere aceste aspecto, cerem tuturor celor care vor binele Aradului să susțină demersul nostru, îndreptat împotriva celor care vor să-l sărăcească. Cerem Guvernului Ponta să revină urgent la prevederile legale anterioare sau să ia orice altă decizie care să repună în drepturi administrațiile locale din Județul Arad. 

Cerem Guvernului Ponta înapoi cele 45 milioane de lei, care i se cuvin.

Cleptocrația PSD trebuie să ia sfârșit. Cât mai repede!

 

Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad

 

www.facebook.com/salvatijudetularad 

Youtube: https://youtu.be/Si7P7KyPNcY


Nicolae Ioțcu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Nicolae Ioțcu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook