Impreună salvăm Parcul VERDI şi îl redăm locuitorilor Capitalei

       Parcul VERDI, o mică pădure în inima capitalei, împreună cu lacurile Floreasca și Tei, formează un splendid habitat, cu copaci de peste 80 de ani, alee principală străjuită de arbori, diverse specii de păsări, veverițe, dihori și loc de joacă pentru copii și care va intra, posibil, în circuitul telegondolei propus de Primăria Municipiului București; la circa 150m de parc au demarat, în anul 2015, lucrărilor de amenajare a lacurilor Floreasca și Tei, ce urmează a fi finalizate în 2016.

Unde se află Parcul Verdi?

Vezi HARTA:

 https://www.google.ro/maps/place/Parcul+Verdi,+Bucure%C8%99ti/@44.4701816,26.1055886,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x40b1f89e35877137:0x7134a0c916ad5f7c?dg=dbrw&newdg=1

          În prezent, Parcul VERDI este complet abandonat de Primăria Sectorului 2, condusă de Primarul Neculai Onțanu, fiind folosit mai mult sau mai puţin ca groapă de gunoi. Scuza invocată de Primărie este că terenul a fost parcelat și retrocedat.

Parcul VERDI trebuie să intre în proprietatea statului român și să fie păstrat ca loc de recreere pentru cetățenii Capitalei care, neavând privilegiul unei curți/grădini personale, au nevoie de un loc de joacă pentru copii, dar și de un loc de relaxare pentru ei.

Ştim cu toţii că Bucureștiul este un oraş poluat şi că fiecare copac este important pentru sănătatea noastră a tuturor.

Este datoria noastră să păstrăm Parcul VERDI ca gradină publică, împreună cu vegetația și mini-fauna existente, într-o zonă care, prin moștenirea lăsată de G.M. Negroponte și prin grija Primăriei Capitalei, poate să devină o ’’pompă’’ de oxigen pentru curăţarea aerului poluat- va fi în beneficiul tuturor locuitorilor capitalei.

Toate oraşele europene păstrează cu sfinţenie parcurile şi spaţiile verzi datorită avantajelor pe care le primesc : aer curat, spaţiu de joacă pentru copii, zonă de plimbare şi recreere pentru adulţi şi tineri, floră şi faună- LUCRURI CARE NU POT FI CUMPĂRATE CU BANI pentru că au VALOARE INESTIMABILĂ PRIN COMPARAŢIE CU BETONUL. 

Haideţi să salvăm împreună PARCUL VERDI care poate fi PARCUL COPILULUI TĂU, NU AL BETOANELOR!

Aşadar, locuitori ai municipiului București, acum ori niciodată putem SALVA PARCUL VERDI prin înaintarea solicitărilor de mai jos către Primăria Capitalei Municipiului Bucureşti:

-     dorim ca suprafața de teren reprezentând PARCUL VERDI din Sectorul 2 să revină în domeniul public al municipiului București, păstrându-se ca grădină publică;

-     în scopul de mai sus, propunem Parlamentului României declararea PARCULUI VERDI de utilitate publică și apoi, cerem Ministerului Mediului să dispună exproprierea suprafeței parcului, idem Parcul Bordei.

Fără discuție, multiplele competențe ale angajaților Compartamentului Juridic al Primăriei vor putea găsi și alte soluții decât cele propuse de noi pentru a reda PARCUL VERDI cetăţenilor Capitalei.

 

Noi suntem cetăţeni europeni şi avem drepturi!

În primul rând, avem dreptul la ORAŞ CÂT MAI VERDE.