SALVATI COADA LACULUI LESU

                       SALVATI COADA LACULUI     

           Sub acest slogan ne adresam tuturor proprietarilor de case de vacanta si de terenuri de la Coada Lacului privind salubrizarea zonei si pasunatul neautorizat  printre case si terenurile private ale cetatenilor . Daca despre starea drumului avem sperante ca se va intreprinde ceva(s-au facut demersuri pentru trecerea drumului Stana de Vale-Remeti din administrarea Romsilva in administrarea comunelor Budureasa ,Curatele si Bulz ) ,despre salubrizare si pasunatul neautorizat ar mai fi multe de facut.                                                    

           Tinand cont ca satul de vacanta Coada Lacului este pe teritoriul administrativ al comunelor Curatele si Bulz ne vom adresa cu petitia noastra celor doua administratii.Daca primaria Curatele a sprijinit actiunea de amenajare  a unui spatiu ingradit pentru strangerea deseurilor menajere (am saluta sprijinul pentru inca unu sau doua locuri ) nu acelasi lucru se poate spune de zona de administrare a comunei Bulz. Sunt trei locuri de depozitare cu containere dar nefiind ingradite gunoaiele sunt imprastiate de animale .Facem apel la factorii de decizie din primaria Bulz pentru a lua masuri de betonare si ingradire a acestor locuri..      

         In privinta pasunatului este cunoscut faptul ca fiecare primarie are HCL in acest domeniu si nicaieri nu stipuleaza ca se poate pasuna prin curtile si terenurile private ale oamenilor. Ne adresam primariei Curatele cu rugamintea de a notifica si instiinta crescatorii de animale din Beiusele care pastoresc in Coada Lacului (d-l primar cat si d-l viceprimar ii stie pe fiecare foarte bine...) spre a le aminti ca pasunatul printre casele  oamenilor si terenurile private este interzis si sunt stipulate chiar si masuri coercitive.

 

       Ca si o concluzie la petitia noastra si in acord cu pozitia semnatarilor ei ne adresam cu respect BULZ, personal D-lui primar Saracut .

     In legatura cu strangerea deseurilor menajere va rugam intreprindeti ceva in sensul betonarii si imprejmuirii celor trei locuri de depozitare.Astfel s-ar evita imprastierea gunoaielor(DE CATRE CAINI SI VACI)peste tot lasand o impresie dezolanta tuturor celor care trec prin zona.Este cartea noastra de vizita,a noastra dar si a D-voastra care conduce-ti Primaria... Ar fi de urmat exemplul comunei Curatele care a sprijinit ingradirea si betonarea unui asemenea loc la pod (Valea cu Calea).

      Privitor la pasunatul animalelor,nicio HCL nu permite pasunatul printre casele si in curtile proprietarilor de case carora animalele le distrug gardurile ,curtile, pomii provocandu-le daune .Va rugam,in acest sens,sa atentionati in scris pe COSMIN (de la canton) si pe IOANA sa nu lase caii si vacile printre propietati ce nu le apatin (pentru ceilalti ne vom adresa primarului de Curatele) .

      In ceea ce priveste drumul trebuie sa aratam ca dupa interventia domniei voastre in iarna la DIGI 24 ati avut toata increderea noastra si am asteptat, plini de sperante , venirea primaverii cand se poate lucra.Dar nimic pana acum.CAND D-le primar ? Este adevarat ca voturile noastre se contorizeaza in contul altora ,dar totusi este vorba despre o zona turistica pe care o pastoriti.

      POLITIEI BULZ ne adresam cu rugamintea de a fi mai prezenta pe VALE ,mai ales in timpul vacantelor si a sfarsitului de saptamana .Mie personal prezenta politiei imi sugereaza ,,SIGURANTA si INCREDERE ,,

      Cu acelasi respect ne adresam PRIMARIEI CURATELE personal D-lui primar Mocioran.

      In legatura cu strangerea deseurilor menajere ,va multumim pentru sprijinul acordat in amenajarea locului de la pod (Valea cu Calea) ,rezultatele sunt evidente. Poate va ganditi la inca unu,doua locuri (mai sus pe vale OZON ,RUSTIC HOUSE si poate pe VALEA GUGII )...si poate gasiti si o alta solutie la depozitare...

      Privitor la pasunat va facem cunoscut ca tuturor le este inacceptabila pozitia proprietarilor de animale fata de proprietatile din zona (atat case cat si terenuri) .Nu credem ca vreo HCL permite pasunatul prin curtile si printre proprietatile oamenilor.Ani la rand au produs numeroase pagube distrugand garduri ,curti ,sfidand cu buna stiinta munca celor care au proprietati in zona .In acest sens va rugam sa-i instiintati pe toti cei care pastoresc pe Valea Iadului sa NU pasuneze printre casele oamenilor si pe terenurile care nu le apartin. D-voastra D-le primar ii stiti foarte bine pe cei din Beiusele care pastoresc in vale (MOTU ,VASILE CIURBA ,ION CIURBA ,LIUCU, TODERICA,DANU BIII ,COSMIN, Nicolae Blanda),mai sus pe vale sunt cresuieni...

       POLITIEI CURATELE ne adresam cu rugamintea de a ne sprijini in ceea ce am solicitat D-lui primar atentionand-ui pe cei despre care am scris mai sus mai ales ca nu doreste nimeni sa va faca sa va deplasati la fel de fel de plangeri.Prezenta D-voastra in zona ar fi salutata de catre toti (poate mai putin de catre cei certati cu legea ) cu precadere in timpul vacantelor si a sfarsitului de saptamana.Despre tulburarea linistii publice cu multi, multi decibeli (in unele weekenduri ) nici nu cred ca trebuie sa va amintim ca sunt sigur ca le stiti si cunoasteti autorul...

         In speranta ca glasul nostru va fi auzit , va multumim pentru sprijin,iar 112 sa fie apelat de cat mai putine ori de pe Vale...  

          In urma concluziilor si a parerilor exprimate de semnatarii petitiei, a numeroaselor telefoane primite, am fost solicitat sa va adresez rugamintea  de a ne intalni pe Vale pentru discutii ,,pe viu,, in legatura cu aceste probleme.  In acest sens  ma adresez D- voastra domnule primar SARACUT AUGUSTIN ,precum si D-voastra domnule primar MOCIORAN TEODOR cu rugamintea de a ne onora cu prezenta Domniilor voastre pe Vale.Eventual insotit de viceprimari sau consilieri .                                                                                                                                  

        Intrucat dorim o prezenta cat mai reprezentativa propunem aceasta intalnire SAMBATA 30 APRILIE 2016 ORA 11 (fiind inainte de Paste, contam pe prezenta a cat mai multi cetateni ) in parcarea din fata bisericii.        

        Pentru confirmarea prezentei D-voastra in Vale aveti un numar de telefon Roman Dan 0742251926 ,nu ma indoiesc ca il aveti si al lui Sandu Debrenti.                                                                       Cu speranta ca glasul nostru se va face auzit va multumim.

 

  

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe DAN ROMAN să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook