Salvați Studioul de Teatrul Casandra!

NU ÎNCHIDEȚI UN TEATRU! NU ȘTERGEȚI ISTORIA!

Ești actor, regizor, scenograf, păpușar, coregraf, teatrolog, spectator?

Ai descoperit teatrul la Studioul Casandra?

Ai rămas tânăr urmărind noii artiști?

Sprijinul tău e important!

Ajută-ne să salvăm teatrul noilor generații.

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” vă solicită sprijinul în demararea campaniei „Salvați Casandra!”.

Generația actuală de studenți - viitori actori, regizori, scenografi și coregrafi, de la UNATC se află în impas. Le lipsește singurul teatru destinat în exclusivitate spectacolelor studențești, singurul spațiu unde, până acum câțiva ani, s-au întâlnit cu succes: creația, cercetarea și experimentul în fața unui public numeros și fidel.

Studioul de teatru Casandra nu mai există din anul 2008. Ca urmare a unei decizii pe care noi o considerăm abuzivă, universitatea a fost privată de un spațiu foarte important, care a oferit vizibilitate pentru producțiile studenților timp de 50 de ani. Situat pe Strada Franceză, la numărul 9, Casandra a marcat debutul tuturor generațiilor de actori români începând cu anul 1957. Ultima generație care a jucat aici a fost cea din 2007.

În prezent, situația juridică a imobilului este incertă, iar clădirea a intrat deja într-un proces de degradare care trebuie oprit.

Dorim să intrăm, din nou, în posesia imobilului care a găzduit Studioul de teatru Casandra. Dorim să renaștem Casandra ca reper a tot ceea ce înseamnă teatrul tânăr.

Ajută-ne să salvăm teatrul noilor generații! Sprijinul tău e important!

Ți-e dor să râzi, să plângi, să te emoționezi alături de noi?

Ți-e dor să participi la misterul întâlnirii artistice?

SALVEAZĂ CASANDRA!

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale    Contactați autorul petiției