Sa redevenim NUMARUL 1 in gimnastica la Rio 2016!

Domnului Prim-Ministru Victor Ponta,

Domnului Presedinte Crin Antonescu,

Vestea despre o posibilă retragere a celui mai mare antrenor de gimnastică din lume de la conducerea lotului național de gimnastică feminină a stârnit un sentiment de îngrijorare în rândurile tuturor celor care iubesc sportul și, la modul general, această țară. Eventuala plecare a ”magicianului” și a Marianei Bitang ne-ar lăsa mai săraci și dezorientați într-un domeniu care a adus României mai mult decât toate reprezentanțele diplomatice. Totodată, un asemenea gest nu ar face decât să-i întărească pe alții oricum mai bogați și puternici, sporind la nivelul cel mai înalt rândurile profesioniștilor de top ce au plecat după o viață mai tihnită și pentru o mai dreaptă răsplată. Nu uitati, domnilor Antonescu si Ponta, ca Romania este PRIMA si ULTIMA tara din lume care a reusit in gimnastica un 10 PERFECT prin Nadia Comaneci si Lavinia Milosovici.

Domnul Bellu e supărat acum de bilanțul pe care îl spera mai bun la Jocurile Olimpice de la Londra. Dar nemulțumirea sa e una cu bătaie mult mai lungă, fiind generată de cauze mai profunde decât de o ratare a uneia sau alteia dintre elevele sale, fetele Noastre. Octavian Bellu și Mariana Bitang s-au mai retras o dată de la cârma lotului reprezentativ. N-au dat curs niciuneia dintre generoasele și numeroasele oferte primite, au rămas în țară și au revenit când li s-a cerut să salveze ceea ce mai putea fi salvat, prezența românească în înalta societate sportivă de la Londra îmbunătățindu-se, mulțumită gimnasticii, cu câte o medalie de aur, argint, bronz.

Dar nici înainte, nici după întoarcea acestui cuplu exceptional, nimic nu s-a schimbat în bine în mica lume a celui mai prolific sport practicat la noi. Nu a apărut nici o sală în care să se poată desfășura o mare competiție. Cluburile sportive școlare, acele formidabile ateliere pentru modelat  foarte tinerele talente, au dispărut cu totul. Antrenorii și ceilalți specialiști au rămas la fel de prost recompensați. Federația este înghesuită în aceleași cămăruțe în care nu-i loc nici pentru a suta parte din colecția de trofee câștigate ani în șir, chinuinu-se să reziste cu un buget de subzistență, din care nu-și poate permite să plătească măcar  pentru o asistență medicală permanentă (despre un psiholog propriu sau alt cadru cu calificare înaltă și necesară în performanță nici nu poate fi vorba).

Din aceste motive sunt întristați cu adevărat riguroșii, exigenții, perfecționiștii antrenori de superclasă. Nemulțumirea lor vine ca un semnal de alarmă tras în momente în care gimnastica noastră a demonstrat încă o dată ce înseamnă talentul nativ al românului și ce poate aduce cultivarea acestuia cu pricepere și pasiune.

Domnule prim-ministru, domnule presedinte,

Domnul prim-antrenor al țării și lumii  nu cere nimic pentru sine. În fond, nici o sumă și nici un titlu nu ar putea răsplăti tot ce a făcut un asemenea om pentru tinerii din țara sa, ceea ce a dăruit românilor în general. Octavian Belu solicită, împreună cu prima doamnă din sport, doar un efort în plus pentru sănătatea nației și continuarea demnei reprezentări a României. De aceea ne adresăm cunoscătorilor și practicantilor de sport Victor Ponta si Crin Antonescu, în numele tuturor celor mâhniți la auzul știrii despre posibila plecare a celui mai titrat cuplu de tehnicieni : dați-i tot ce cere lui Belu al nostru! Oricum nu-l vom putea răsplăti vreodată pe de-a întregul, dincolo de respectul și admirația unanime.