SĂ MĂRIM PENSIILE ȘI SĂ DUBLĂM ALOCAȚIILE/INDEMNIZAȚIILE COPIILOR

Dragi bârnoveni și cetățeni ai româniei,

O problemă majoră pe care o are România în prezent este legată de ajutorul pe care îl oferă copiilor și pensionarilor. Din păcate, unui copil statul îi oferă o alocație/indemnizație care nu acoperă nici măcar hrana necesară pentru o lună... De același tratament au parte și pensionarii (sau mai rău) ținând cont de faptul că aceștia au nevoie și de medicamente pe lângă hrana necesară.
Este o realitate crudă faptul că avem mai mulți parlamentari decât orice alt stat din Uniunea Europeană, ceea ce implicit înseamnă resurse consumate într-un mod iresponsabil.
Putem să schimbăm asta dacă arătăm că ne pasă.
Putem să avem un trai asemănător celor din țările membre UE.
Putem să asigurăm un viitor mai bun copiilor noștri și totodată putem să ne arătăm recunoștința față de oamenii ieșiți la pensie care au muncit în condiții derizorii, condiții pe care cei mai mulți dintre noi am avut norocul să nu le trăim.
Mereu au existat două tabere între români:
1. Cea care dorește mărirea alocației/indemnizațiilor fără să le pese de pensiile oamenilor vârstnici.
2. Cea care dorește mărirea pensiilor fără să le pese de alocațiile/indemnizațiile copiilor.
Adevărul este că nu trebuie să facem diferențe și că nu există tabere, ci există o întreagă comunitate a românilor, care trebuie să se sprijine și să se înțeleagă în egală măsură.
Poate vi se pare greu și totodată imposibil ce vă scriu, dar trebuie să înțelegeți că dacă ne ascundem după paravanul „nu se va schimba nimic”... chiar așa va fi... nu se va schimba nimic.
Românii au uitat că democrația nu înseamnă un stat care face reguli pentru cei aflați la conducere. Democrația nu face reguli, ci oferă libertate și speranță la viață.

Trebuie să susținem copiii și să le arătăm aprecierea noastră, îndrumându-i să facă bine.
De ce? Pentru că avem o țară cu mulți copii extrem de inteligenți care nu reușesc să se facă văzuți... fiind nevoiți să plece din țară pentru a li se oferi atenția cuvenită în altă parte.
Nu este corect!
Prin susținerea lor vom putea ridica țara din cenușă. Trebuie doar să credem asta cu adevărat.

Bătrânii noștri sunt dovada vie a faptului că au muncit pe brânci ca noi să avem astăzi în țara noastră tot ce folosim. Cum putem rămâne indiferenți la oamenii de la care copiii păstrează cele mai frumoase amintiri ale copilăriei, de la care copiii învață ce înseamnă respectul, disciplina și așa mai departe? Cum putem să uităm că fiecare dintre noi are propria lui etapă care va forma viața unui copil care ne va reprezenta națiunea în viitor?

Dragi români, pe această cale mă înclin vouă și vă rog respectuos să ridicați capul din podea. La fel ca voi, îmi doresc un trai mai bun pentru copii noștri, pentru bunicii noștri.

În ceea ce privește comuna Bârnova mă voi asigura personal că voi strânge semnături pentru susținerea oamenilor care doresc același lucru: SĂ MĂRIM PENSIILE ȘI SĂ DUBLĂM ALOCAȚIILE/INDEMNIZAȚIILE COPIILOR. Voi organiza echipe care vor merge în fiecare sat al comunei noastre pentru a vă cere sprijinul în acest demers.
Trebuie să începem să vrem pentru a avea.

Vom face și o petiție online pe care vă îndemn să o faceți cunoscută familiei, prietenilor, cunoscuților și nu numai.

De asemena rog toți românii din țară și din diasporă să susțină această schimbare cu un vot, cu o campanie proprie de strângere de semnături etc.

Avem posibilitatea să ne facem auziți în mod gratuit, folosindu-ne de internet, rețelele de social media. Vă îndemn să profitați din plin de această libertate care vă oferă posibilitatea de a vă face auziți în lume.

Poate că 1.000 sau 10.000 de oameni nu vor fi băgați în seamă, dar România are milioane de oameni care au acces la internet.

Așadar, dragi români...

FACEM O SCHIMBARE?

#RomâniaCrește

Cu prețuire,
primarul comunei Bârnova,
Mihai BALAN

Prin semnătura mea, autorizez Mihai Balan să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.