Să-l învățăm pe Victor Ponta respectul față de femei

Dragi prieteni,

În ultimele două săptămâni, premierul Victor Ponta a insultat grav două femei din politică – un actual ministru, Doina Pană și un fost ministru, Elena Udrea.

Noi credem că acest comportament jignitor al lui Victor Ponta la adresa unor femei politice afectează climatul general din România. Atunci când șeful guvernului batjocorește femeile și nimeni nu protestează, mulți pot ajunge la concluzia că această atitudine este perfect acceptabilă și o pot chiar urma. Agresiunile verbale de acest gen duc la diminuarea respectului față de femei, creând teren fertil pentru discriminare pe bază de gen și, mai grav, pentru violențe fizice împotriva femeilor.

Indiferent dacă suntem femei sau bărbați, trebuie să luăm atitudine față de acest comportament al premierului Victor Ponta.

Ne propunem prin această petiție două obiective:

Primul dintre ele este acela de a spune STOP insultelor misogine ale premierului Ponta. Ne dorim ca publicul să conștientizeze că această atitudine a lui Victor Ponta este profund greșită și face mult rău tuturor femeilor din România, iar în consecință un astfel de discurs nu trebuie tolerat.

Al doilea obiectiv este acela de a crea o presiune socială suficient de puternică pentru a-l determina pe Victor Ponta să-și ceară scuze față de toate doamnele din România și să renunțe pentru totdeauna la astfel de declarații.  Dorim un climat public civilizat, în care femeile să se bucure de respect, să fie apreciate și susținute, nu atacate în mod indecent.

Dacă sunteți de acord cu petiția noastră, semnați-o. Iar dacă vreți să ajutați cu mai mult, puteți distribui linkul petiției pe Facebook, îl puteți atenționa pe Victor Ponta prin postări sau emailuri și, chiar mai important, puteți lua atitudine în cercul dumneavoastră de prieteni și cunoscuți față de un astfel de comportament.

Vă mulțumim.

În numele Organizației de Femei a Partidului Mișcarea Populară