Vrem sa dam rezidentiatul din "Compendiu de SPECIALITATI MEDICO-CHIRURGICALE"

Dragi colegi,

Avand in vedere discutiile recente trebuie sa luam atitudine inainte ca acestea sa devina fapte:

1. Bibliografia pentru rezidentiat

In data de 8 ianuarie a aparut un comunicat care prezenta "Compediu de SPECIALITATI MEDICO-CHIRURGICALE" ca unic material pentru examenul de rezidentiat. Aceasta carte a fost realizata la nivel national - este asteptata de mai multi ani.

Discutiile lansate se refera la revenirea la ECN, o carte mult contestata, aparuta in 2011, plina de greseli, tradusa din franceza de catre editura Universitatii din Cluj.

NU suntem de acord cu scoaterea din tematica de rezidentiat a unei carti de actualitate, cu contributie nationala si inlocuirea ei cu una veche, plina de greseli, tradusa si multiplicata de un singur centru.

2. Examenul de rezidentiat pe 6 centre

Dorim pastrarea acestui mod de evaluare din mai multe considerente: in primul rand, riscul unei fraude creste avand in vedere dificultatea distribuirii simultane a subiectelor. Acest aspect are un precedent, motiv pentru care s-a si renuntat la el. In al doilea rand, realizarea subiectelor se va face mai dificil.

3. Consultari cu reprezentanti ai studentilor din anul 6

Avand in vedere aceste potentiale decizii, consideram ca s-a dorit a se lua fara ca noi sa avem ceva de spus. Nu este normal ca astfel de modificari sa apara fara sa fim consultati.

4. Asumarea responsabilitatii Ministrului Sanatatii

Actualul Ministru trebuie sa ia in considerare aprobarile din 2015 date de Ministrul din acea perioada si de Colegiul Medicilor pentru cartea "Compendiul de SPECIALITATI MEDICO-CHIRURGICALE", precum si anuntul Ministerului Sanatatii din data de 8.01.2016.