Revenirea la taxa de 1000 lei/unit la avizare

Către Conducerea CMDR Timiș

Datorită lipsei de transparență si informare asupra discuțiilor din cadrul consiliului CMDR Timiș și a luării unor decizii care au dus la creșterea nejustificată legal si moral a unor taxe (de exemplu, 3500 lei/unit la avizarea cabinetului), rugăm colegii să semneze această petiție, prin care solicităm justificarea și temeiul legal în baza căruia s-a ajuns la acest cuantum pentru taxa de înființare. Solicităm de asemenea revenirea la taxa de 1000 lei/unit pentru avizarea cabinetului. Justificările formulate și plasate de unii membri ai conducerii CMDR Timiș în mediul virtual sunt nefondate, puerile si această mărire a taxei pare a avea ca unic scop limitarea deschiderii de noi cabinete de către medicii debutanți.
Precizăm că aceasta este cea mai mare taxă de avizare din țară, taxa de avizare în București este de 1000lei/unit, în județul Arad este de 2000lei/unit, în județul Bihor de 700lei + 400lei/unit.
Rugăm CMDR Timis să afișeze și restul taxelor ce au fost majorate, pentru ca informația să ajungă la toți cei interesați și a putea avea o dezbatere cuprinzătoare pe această temă. De exemplu, sunt taxe de 5000 lei pentru mutarea dintr-un colegiu în altul, sau pentru practicarea temporară în alt colegiu.
Semnarea acestei petiții nu îi privește doar pe cei care doresc să își deschidă cabinete sau să se extindă. Ne privește pe toți în egală măsură.
Doar împreună reușim să schimbăm lucrurile.
Vă mulțumim.