Revendicari proteste ianuarie - februarie 2017

REVENDICARI

Ianuarie - februarie 2017  

Aceasta lista de revendicari apartine in exclusivitate semnatarilor comitetului de initiativa constituit cu ocazia protestelor de la data de 22 ianuarie – februarie 2017, format din romani neafiliati politic si care nu apartin niciunei organizatii. Revendicarile sunt alcatuite in conformitate cu dorinta oamenilor veniti la protest si sunt adunate si selectate de acest comitet de initiativa care isi asuma rolul de mesager al romanilor din piata catre autoritati.

Aceasta initiativa a aparut ca reactie a unor declaratii, de-a lungul timpului, a unor inalti demnitari de stat, de toate culorile politice, in functie la data declaratiilor conform carora Romania, ca stat trebuie sa isi cedeze sau si-a cedat deja orice drept de suveranitate.

Consideram ca multe dintre temele aruncate in dezbatere de catre politicieni si presa  sunt false si in afara intereselor naturale ale romanilor.

Acesta nu este un demers politic. Semnatarii acestei liste nu vor sustine in corpore sau separat nicio forta politica existenta astazi in vreun viitor demers electoral. Ne dezicem de toata clasa politica pe care o consideram doar un instrument de cedare a suveranitatii catre puteri ideologice si economice straine de spiritul romanesc traditional si de interesele nationale.

Aceste revendicari nu vor putea modificate sau adaugite de niciunul dintre semnatari ori de catre altcineva. Sunt singurele care apartin acestui comitet, orice alta lista ulterioara nu ne apartine.

Lista de semnaturi in favoarea solicitarilor ramane deschisa.

1.   Interzicerea cu sanctiuni penale a oricaror metode de instrainare a pamantului agricol sau intravilan (a teritoriului national) catre cetateni si societati straine, recuperarea pamanturilor instrainate deja si intrarea lor in patrimoniul obstesc romanesc, precum si incurajarea gospodariei taranesti (asociatii de agricultori, gospodarii individuale) prin eliminarea tuturor impozitelor si taxelor, cresterea subventiilor pentru agricultura pana la 50% din valoarea estimata a recoltei si taxarea progresiva a importurilor si achizitiilor comunitare de alimente cu peste 30% din valoarea acestora.

2.   Interzicerea sub sanctiune penala a concesionarii (prelungirii contractelor de concesiune) resurselor naturale si utilitatilor (distributia de apa, gaze, energie, salubritate) catre companii straine.

3.   Modificarea legislaţiei electorale – renuntarea la votul secret, adoptarea votului deschis. Micsorarea circumscriptiilor electorale la nivel de comunitate cognoscibila si usor de cuantificat de oricare dintre alegatori. In acest fel nimeni nu va mai vota ticalosi. Introducerea pe buletinele de vot a posibilitatii votului de blam (votul cu NU in dreptul candidatilor inscrisi). Validarea alegerilor numai in conditii de prezenta la vot a unei majoritati de doua treimi din numarul alegatorilor inscrisi pe listele electorale  (66% + 1 din numarul de alegatori). Desfiintarea pragului electoral. Interzicerea campaniilor politice in presa/tv sub incidenta CNA, atat in campaniile electorale cat si in afara lor. Prezentarea candidatilor si desfasurarea dezbaterilor electorale sa fie facute numai in piete publice in prezenta autoritatilor de ordine publica si a alegatorilor interesati din circumscriptiile respective. Pana la schimbarea acestei legislatii nu ne vom mai prezenta niciodata la urne, fie ca e vorba de un proces electiv, fie ca e vorba despre un referendum. Votul este un drept ci nu o obligatie.

4.   Impozitarea tuturor companiilor cu capital strain si a bancilor cu 20% din valoarea cifrei de afaceri. Interzicerea subvenționării firmelor cu capital străin de către statul român. Nedeductibilitatea cheltuielilor cu serviciile efectuate de nerezidenti si a cheltuielilor cu penalitatile comerciale datorate nerezidentilor la calculul impozitului pe profit al companiilor romanesti.

5.   Independenta BNR in procesul de emitere efectiva a monedei nationale.  Independenta fiscala si financiara a Romaniei. Verificarea modului cum au fost cheltuiţi banii primiţi ca împrumut atat de autoritatile locale, cat si de cele centrale, de la organismele internaţionale de creditare, a oportunităţii tragerilor din imprumuturi şi a utilităţii cheltuirii banilor si adoptarea legislatiei de sanctionare a celor vinovati de furtul / risipa banului public.

6.   Restabilirea valorilor crestinesti dintotdeauna ale romanilor in educatie si legislatie. Reafimarea principiilor de viata ale familiei naturale. 7.   Cresterea alocatiilor pentru copii pana la terminarea studiilor pana la nivelul unui salariu minim pe economie. Pensie minima garantata de un salariu mediu pe economie,  scutita de taxe si impozite.

8.   Interzicerea exporturilor de masa lemnoasa bruta si semifabricata.

9.   Revizuirea tuturor actelor normative ce au stirbit suveranitatea nationala si au distrus economia nationala (industria, agricultura) incepand cu data de 25 decembrie 1989. Aici pot fi doar exemplificate fara a le omite pe cele existente care nu vor fi enumerate, lista fiind foarte lunga: Decretul-Lege nr.1/ 26 dec 1989 ( punctul 6 – cea mai mare nationalizare din istoria Romaniei ), Legea 15/1990, Legea 18 a fondului funciar, toate legile legate de retrocedari si liberalizarea fondului funciar( 2013) s.a.m.d.

10.  Interzicea privatizarii sectorului energetic si revenirea la proprietatea obsteasca in favoarea angajatilor a tuturor companiilor din sectorul energetic. Stoparea inchiderii minelor, stergerea datoriilor catre buget ale companiilor din minerit (de ce in cazul OMV s-a sters datoria de 500.000.000 euro, iar în cazul companiilor strategice romaneşti nu s-ar putea şterge?). Stoparea programului de privatizări.  

--------------------------------------------------------------------------------------

De mai bine de un sfert de veac de cand iesim la proteste, nimeni nu cere lucruri concrete, iar in aceste conditii nimic palpabil nu poate fi obtinut. Haideti sa schimbam aceasta situatie.

Doamne ajuta!

Pentru contact si lamuriri in cazul in care doriti sa semnati aceasta lista care va fi depusa la toate autoritatile competente: 

Grup facebook

Miscarea Romanilor Liberi https://www.facebook.com/groups/1677384292533167/

email:      miscarearomanilorliberi@gmail.com

miscarearomanilorliberi@yahoo.com  

 


Miscarea Romanilor Liberi    Contactați autorul petiției