Retragerea cetateniei romane, acordata Irinei Tarasiuc

Irina Tarasiuc, cet. a Republicii Moldova, a fost intrebata cum se face ca, sustinand miscari si partide anti-europene si pro-rusesti, a cerut si "re"dobandit cetateania romana. Persoana in cauza a raspuns ca pentru ea cetatenia romana nu inseamna mai mult decat o viza, ca a aplicat la redobandirea cetateniei pentru a fi mai mobila.

Declaratiile au fost facute in mod public, prin postare pe o retea de socializare.

Consideram ca Irina Tarasiuc, prin aceste declaratii ale sale, a adus o grava jignire romanilor de pretutindeni si in special celor din Basarabia.

Consideram, ca Irina Tarasiuc, prin aceste declaratii, a savarsit o fapta deosebit de grava prin care vatama interesele statului roman si lezeaza prestigiul Romaniei, motiv pentru care cetatenia romana trebui a-i fi retrasa in baza art. 24 din Legea 21/1991.

Cerem organelor competente din cadrul Ministerului Roman de Justitie sa ia masurile de rigoare in vederea anularii ordinului, prin care cetatenia romana i-a fost acordata Irinei Tarasiuc.

Sursa: http://uni.md/nqSu

Andrei Gheorghe    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Andrei Gheorghe să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.