Retrageți cetățenia domnului deputat Kelemen Hunor!

kelemen-465x390.jpg

Declarațiile din ultima perioadă susținute de deputatul Kelemen Hunor (UDMR) reprezintă un gest de nesupunere civică şi nerecunoaşterea statului român, a legilor, istoriei, culturii şi identităţii naţionale. 

Consider că acest demnitar al statului român nu reprezintă cu nimic interesele României și poporului român! Mai mult de atât, domnul deputat Kelemen Hunor instigă în acest moment populația de etnie maghiară la nerespectarea legilor ţării prin refuzul personal de a respecta Constituţia României şi data 1 Decembrie 1918 ca Zi Naţională a tuturor românilor și să nu respecte cea mai mare sărăbătoare a Romaniei, CENTENARUL.  

Prin afirmațiile susținute domnul deputat își reneagă practic apartenența la statul român ba mai mult, afirmațiile dumnealui potrivit cărora Ardealul a existat ca entitate teritorială cu 1000 de ani înaintea statului român, aduce un grav prejudiciu imaginii României, istoriei și culturii  poporului român! 

Potrivit art. 25 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată, cu modificările ulterioare, Cetăţenia română se poate retrage persoanei care, aflată în străinătate, săvârşeşte fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României sau se înrolează în forţele armate ale unui stat cu care România a rupt relaţiile diplomatice sau cu care este în stare de război. De asemenea, cetăţenia română se poate retrage persoanei care a obţinut cetăţenia română prin mijloace frauduloase sau este cunoscută ca având legături cu grupări teroriste sau le-a sprijinit, sub orice formă, ori a săvârşit alte fapte care pun în pericol siguranţa naţională.

Având în vedere toate aceste aspecte, semnând această petiție cerem următoarele:

- retragerea cetățeniei române a domnului deputat Kelemen Hunor de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie;

- demisia domnului deputat Kelemen Hunor din Parlamentul României;

- declararea domnului deputat Kelemen Hunor ca ”persona non grata”.

 


Poporul Român    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție


SAU

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Facebook