Reluarea imediata a circulatiei rutiere pe str. Aleea Castanilor (zona Muzeului Judetean Buzau) in contextul reconfigurarii rutiere a sensurilor de mers din zona

Reluarea imediata a circulatiei rutiere pe str. Aleea Castanilor

(zona Muzeului Judetean Buzau)

Una dintre problemele identificate, cred, de orice buzoian, fie el pieton dar mai ales conducator auto este inchiderea circulatiei rutiere pe strada  Aleea Castanilor, portiunea de drum ce face legatura cu Bvd. Nicolae Balcescu.

Dupa cum bine stiti, de cativa ani, Consiliul Judetean Buzau isi amenajeaza propria ”promenada” de sarbatori. Iar una dintre zonele de promenade este chiar Aleea Castanilor, la  “vestitul” tunel de lumintite de la Muzeul Judetean.

Pentru o perioada de aproximativ 2 luni aceasta strada este inchisa circulatiei rutiere. Si, pentru a respecta traditia, autoritatile locale (Consiliul  Judetean cu sprijinul Primariei Buzau) au interzis accesul rutier, inca din 15 noiembrie (mult prea devreme).

De ce au facut-o atat de devreme!? Greu de inteles. Am trecut aproape zilnic pe acolo si am constatat ca zilnic se mai atarna cate 1 metru de ghirlanda luminoasa. Pentru a imbraca acel schelet metalic, in mod practic, nu ar fi trebuit sa ia mai mult de 8 ore.

Deci, daca era impetuos necesar acest tunel de luminite se putea monta in mai putin de o zi, fara a fi nevoie de intreruperea circulatiei ruttiere cu 2 saptamani inainte.

Diferit fata de anii precedenti este faptul ca  incepand cu acest an  aceasta strada este singura legatura directa cu Bulevardul Nicolae Balcescu, devenind strada cu sens unic (din directia Muzeul Judetean catre Bulevardul Nicolae Balcescu)

O data cu inchiderea circulatiei rutiere, pentru a ajunge pe Bulevardul Nicolae Balcescu soferii sunt nevoiti sa continue drumul pe Aleea Castanilor  si sa iasa in Bulevardul Stadionului.

Aceasta interesectie, Stadionului  cu Aleea Castanilor, oricum era un fel de struto-camila si era destul de  dificil sa faci stanga. Dar, acum, in conditiile actuale, este aproape imposibil, mai ales in orele de varf.

Si, de parca nu ar fi de ajuns, toate acestea se intampla in paralel cu santierele de pe Unirii.

De altfel, o alta mare problema este proasta aplicare a marcajelor rutiere, la intrarea pe Aleea Castanilor dinspre Bvd. Stadionului. Practic, cei ce intra dinspre Bvd. Stadionului si isi continua drumul pe Aleea Castanilor sunt obligati sa o faca prin dreapta, prin interiorul unei parcari (de altfel, numita prea mult parcare). Insa ca sa poti observa marcajul de dreapta trebuie sa te afli deja acolo. Acest marcaj trasat prost, facut de oameni dezinteresati, poate conduce oricand la o tragedie. Cine a trecut macar o data pe acolo stie despre ce vorbesc.

Acum, ceea ce vreau sa propunem autoritatilor (in speta celor din  CJ Buzau, cei ce se ocupa de ani buni de acest tunel deluminite) este:

RELUAREA IMEDIATA A CIRCULATIEI RUTIERE PE STR. ALEEA CASTANILOR (ZONA MUZEULUI JUDETEAN BUZAU)

Iar, daca acest tunel a prins o traditie la noi in oras, si este impetuos necesar amenajarea lui, sa se opreasca circulatia rutiera doar in perioada sarbatorilor, si anume: 24 decembrie 2021 – 03 ianuarie 2022.

Consider, ca aceasta propunere va conduce la DECONGESTIONAREA TRAFICULUI IN ZONA, iar tunelul de luminite va fi in continuare admirat.

Pentru acest lucru am nevoie de sprijinul vostru: Semnati va rog aceasta petitie

Multumesc

IMG_20211116_163029.jpgHarta_aleea_castanilor.png

Florin Dragulin    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Florin Dragulin să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.