Reintrarea Principelui Nicolae in linia de succesiune la tron a Casei Regale a Romaniei

Susţinem reintrarea Principelui Nicolae în linia de succesiune la tron a Casei Regale a Romaniei.

Nicolae Medforth-Mills, căruia i s-a retras titlul de Principe al României şi calificativul de Alteţă Regală, a venit prima dată în România, alături de Regele Mihai I, bunicul lui, în anul 1992 când avea doar şapte ani. A trăit şi a studiat în Marea Britanie, însă a declarat adesea că l-a auzit pe bunicul lui, povestindu-i despre România încă dinainte să pună piciorul pe pământ românesc.

Prima parte din viaţă Nicholas şi-a pterecut-o între Elveţia şi Sudan, la Khartoum, unde tatăl lui, Robin Medforth-Mills, lucra ca profesor în cadrul ONU după ce fusese profesor de geografie la Universitatea din Durham. După doi ani şi jumătate, familia s-a stabilit în în Anglia, la Durham şi au locuit aici până la divorţul părinţilor, care a avut loc în 1991. Avea şase ani când a plecat împreună cu mama lui, Principesa Elena, şi tatăl vitreg în Sunderland, unde a urmat cursurile şcolii Argly House, într-o căsuţă prietenoasă, unde şi-a petrecut o parte din copilărie, alături de sora lui Elisabeta-Karina, dezvoltându-şi pasiunea pentru echitaţie şi-a descoperindu-şi o altă pasiune, cea pentru maşini, moştenită de la bunicul său Regele Mihai I. În acest timp mergea adesea să călărească alături de tatăl lui, în weeked-uri.

Începând din august 2015, in urma unui scandal, bunicul lui, Regele Mihai a semnat un document prin care i-a retras titlul de „Principe al României” şi calificativul de „Alteţă Regală”, acordate atunci când a împlinit 25 de ani. Al treilea în linia de succesiune la Coroana României, Nicolae a fost exclus de la data de 1 august. 

 

 


Cristian Pricop    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție


SAU

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Facebook