Regulamentele Federatiei Romane de Dans Sportiv

Catre Biroul Federal al FRDS

 

 

 

In ultima perioada se urmareste operarea de schimbari in regulamentele FRDS care, din punctul nostru de vedere, ingreuneaza munca antrenorilor si instructorilor din cluburile de dans afiliate, aduc instabilitate si impredictibilitate programelor de pregatire ale sportivilor pe care ii pregatim, scad atractivitatea dansatorilor catre competitie, ba chiar unele dintre ele starnesc zambete in randul profesionistilor din dansul sportiv romanesc.

Ne referim aici in primul rand la regulamentul Syllabus, regulament care a mai suferit modificari si in trecut cu idei pe care le gasim cel putin discutabile:

- De curand a fost publicata stirea cu modificarea figurilor pentru toate clasele de basic la 7 din cele 10 dansuri cu intrare in vigoare peste cateva saptamani. Pe langa faptul ca, din nou, nu a fost lansata o dezbatere publica pe aceasta tema, timpul la dispozitia tehnicienilor pentru a implementa noile idei este in mod clar, insuficient. Sportivii sunt bulversati, nemultumiti de eliminarea unor figuri – se indeparteaza de performanta si nu inteleg de ce nu se poate face o analiza corecta a figurilor si sunt necesare corecturi succesive a acestui regulament vizand aceleasi clase de dans. Impresia generala este de amatorism, superficialitate, lipsa de transparenta in procesul de decizie si a unor predictii inteligente pe termen mediu si lung. Va reamintim ca multe dintre modificarile aduse acum erau incluse in vechiul regulament si oricat am intelege ratiunile financiare care stau la baza acestor actiuni, nu suntem de acord cu ele.

- Ideea aparitiei unei categorii „baieti solo” ni se pare cel putin hilara. Credem ca tocmai lipsa baietilor din salile de dans a dus la cresterea numarului de competitii de formatii si „fete solo”. Credem ca aceasta idee poate distruge dansul de cuplu care sta la baza dansului sportiv asa cum este el definit la scara internationala
- Tinem sa reamintim faptul ca in regulamentul tehnic exista de mult paragrafe care stabilesc promovarea in categoria „fete solo” cat si dreptul de participare, propunerile primite fiind astfel redundante si dezvaluie lacune in buna cunoastere a documentelor oficiale ale FRDS

- Ideea care a condus la dezvoltarea categoriilor care initial s-au numit „neoficiale” a fost pregatirea pentru performanta. Trebuie sa ne ghidam actiunile in acesta directie care sta scrisa in statutele cluburilor si Federatiei Romane de Dans Sportiv. Consideram ca apartitia de campionate, clase platina si open, dezvoltarea de syllabus vor dilua imaginea de performanta si ne vor face munca inca si mai dificila

- Propunerea ca si membrii unei perechi sa participe la competitii „solo” ni se pare cel putin bizara avand in vedere considerentele de mai sus

- Unele dintre figurile alese pentru aceasta categorie de sportivi nu urmaresc scopul final care trebuie sa fie performanta.

 

Avand in vedere cele de mai sus va rugam sa reanalizati oportunitatea schimbarilor acestor regulamente si a persoanelor responsabile de aceste modificari.


Justin Istrate - CDS HobbyDance    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Justin Istrate - CDS HobbyDance să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook