PROPUNERE LEGISLATIVA A CETĂȚENILOR- LEGE "VALORIFICAREA EXPERIENTEI PROFESIONALE ACUMULATA DE PERSOANELE DE VARSTA a III-a PRIN ANGAJAREA IN SECTORUL PRIVAT"

Experiența profesională dobândită de persoanele  pensionate reprezintă o resursă națională obiectivă, ușor de fructificat și extrem de utilă economiei și societății românești în ansamblu.

Reintegrarea pe piața muncii a PENSIONARILOR care își doresc să își continue/reia activitatea în domeniile în care au acumulat zeci de ani de experiență - atingând un standard ridicat al cunoștințelor și deprinderilor profesionale - reprezintă o soliție atât pentru depășirea deficitului forței de muncă, cât și pentru refacerea coeziunii sociale.

Beneficiile demersului nostru, care nu necesită resurse bugetare de ordin public, se vor resimți, în egală măsură, în rândul PROFESIONIȘTILOR de vârsta a treia (obțin un venit suplimentar, își mențin un ritm de viață activ cu efecte pozitive asupra echilibrului psihosomaic, își consolidează statutul social), ANGAJATORILOR (își asigură o forță de muncă înalt calificată, loială și responsabilă), TINERILOR (au posibilitatea de a „învața meserie” de la modele profesionale consacrate, reușesc să cumuleze propria energie cu experiența seniorilor) și SOCIETĂȚII în general (echilibrată, coezivă, eficientă).

INIȚIATIVA CIVICĂ    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe INIȚIATIVA CIVICĂ să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.